fredag 29 november 2013

Nu gäller vardags-glitter.blogspot.se

Nej nej nej...nu stängdes jag av från min blogg domän Vardagsglitter.com. Aj aj vad trist. Jag blev som paralyserad....vad gör jag nu!!??. Jo jag ringde yngsta sonen Gabriel...som hjälpte snabbt sin mamma. Tusen tack snälla son:-)) Betalningen för min domän har inte fungerat...och fråga mig inte varför. Alla data stämde...ändå blev det nåt strul. Så jag struntade i den domänen och vardagsglitter.com...kör nu från min gamla bloggadress: Vardags-glitter.blogspot.se. Hoppas jag inte tappat alldeles för många läsare nu pga detta.....

Nu gäller: Vardags-glitter.blogspot.se

Kram// D

torsdag 28 november 2013

Vit choklad till dessert

I går kväll hade vi mina föräldrar, sonen Gabriel och hans Therese på middag. (Middan fotades aldrig) Naturligtvis ville jag också bjuda på nåt "nytt" till desserten:). Så jag gjorde efterrättsskålarna av vid choklad. Sedan fick dom vila i kylen för att kunna hanteras.

Sen fyllde jag på med glass, vanilj visp, hallon och hjortron...och strösslade på med florsocker.
Detta var mitt första försök att göra denna dessert.Jag kommer nog att göra den igen.

Det är roligt att få träffas så här, och äta tillsammans familjen. Äldsta sonen fattas för det mesta, eftersom dom bor över 20 mil från oss. Men jag kommer att ta igen det till jul:))

Kram//D

onsdag 27 november 2013

Kaos på vägarna

Som  jag sa igår så höll jag mig inne nästan hela dagen. Regnet som kom igår skapade kaos. Det blev såna trafiksvårigheter längst vägarna att bussar ställdes in. Dom tunga fordonen hade stora problem. E4:an förvandlades snabbt till en isbana. Men detta har ni redan sett på nyheterna igår:) Regnet fortsätter idag också ....så jag blir inne idag med:)

Tänk vad regn och underkylt kan göra. Riktigt obehagligt att gå med broddar till o med...till Konsum i går em. Därför är det bäst att hålla sig inne i dag också, och hoppas att våra middagsgäster kommer sig fram till oss i eftermiddag...och inte halkar av vägen. Hemska tanke. Ta det lugnt i halkan.

Kram// D

tisdag 26 november 2013

Bak o lite jul

Idag har det varit ett mer inomhusväder för mej. Det har stått lite stilla lokaltrafik osv här i stan i dag. Det började småregna och på det blev det jättehalkigt. Så inomhus jobb är det bästa då:)
 Här har jag förberett lite hallongrottor som ska in i ugnen...glömde fota efter gräddningen. Maken gillade dom. Så det var väl gott betyg nog då:) Gjorde även mördegskakor rullade i karamellfärgat strö.

Maken tog sig en "halkig" promenad när han kom hem från jobbet idag. Jag vågade inte följa eftersom det var ishalka även med broddar. Så han fick gå själv idag. Han handlade en julklapp till våra söner...Dom får alltid ett paket tillsammans också till julen:) Så medan han gick till stan passade några tomtar och renar på att komma fram ur lådorna:-))

Några nyinköpta renar kom fram :)

Det här med julen känns lite annorlunda för mig i år. Jag skänker lite här o där för att försöka dra mitt strå till stacken. Än så länge har jag/vi skänkt till: Tyfonens offer, hjärt o lungsjuka sponsrade jag i går, fattiga barn, uteliggare mm. Ska även skänka pengar till barn som har föräldrar som inte har pengar till julklappar. Det känns ändå bra att kunna skänka lite än inget. Man önskade att dom som tjänar multum med pengar kunde skänka lite mer. Och visst finns det dom som skänker och försöker hjälpa. Dom är guld värda också som sträcker ut en hjälpande hand.

Kram// D

måndag 25 november 2013

Granen har fått belysningen på sig.. ute:) -2013

När man skriver en blogg...så är det ofta för att man själv ska komma ihåg...som en dagbok. Ibland börjar vi prata om vissa saker...när gjorde vi det? vart var vi då?  Och kommer inte ihåg. Men då tittar jag på bloggen:-)) då får vi ofta svaren. Så blir det även nu också...kanske?:) Att vi ska titta...när satte vi julgranen med belysningen i fjol? :-)) Det är vad vi pysslat med i helgen också.
Maken hade köpt oss en gran vi skulle ha på gården i jul.....
 Så det var dags i helgen då...att sätta slingor i den och placera vart den skulle stå.
Här är då granen klar med en par slingor uppsatta och klara. Tomten fick också komma fram nu:) Slingor vid bron....och en ny lampa som vi satt upp, ovanför bordet...lampan som jag velat ha så länge:)
Inhandlades i går söndag. Det blev finare än på bilden:)
Kransen på ytterdörren sattes också upp:)

Pyntningen är klar ute nu. Inne är advents städningen kvar. Men det blir inte förrän till nästa helg.
Hoppas ni haft en fin helg också:) Nu blir det en lång promenad på morgonen.

Kram// D

söndag 24 november 2013

Ann-Britt 50 år och lite annat i helgen

Vår helg har varit full proppad ...kan jag säga. Helgen har gått så fort och nu är det söndag igen!!. Jaja vi har då haft trevligt tillsammans med yngsta sonen Gabriel och hans Therese, vi har träffat några av våra vänner Anders o Karin, och i dag har vi träffat våra andra vänner Ann-Britt o Tobbe. Söta väninnan Ann-Britt har fyllt 50 år så vi var dit o uppvaktade henne idag. Vi blev dit bjudna på lunch:)
Det var jättetrevligt och gott. Med oss hade vi ett paket o ett hemgjort kort som jag gjort åt födelsedagsbarnet:). Jag hade gjort kortet klart.(.bilden ovan) men ändrade mig snabbt när jag fick med posten en annan typ av stämpelmotiv....en liten ängel. Jag o A-B gillar änglar båda 2. Så självklart skulle motivet vara en ängel:) Lite tuffare dock..
Stämplar först på ett vitt tjockare papper...sedan börjar färgläggningen...
Däremot hade jag där också svårt att bestämma mig vilken färg på håret lilla ängeln skulle ha...jag frågade Kjell...-Vad tycker du...blond eller mörkhårig?? 
Det blev den mörkhåriga :-)). Jag gjorde ett center step card.
Sen färglade jag "henne" med promarker pennor. Och lite glitter såklart:) Jag gillar glitter:)
**

Efter lunchen promenerade vi ner till stan tillsammans. Jag hittade ett hjärta med en prisma som hängde i. Så det köpte jag till min mamma. Vi har haft skyltsöndag här i stan idag, så det fanns en del "knallar" som var ute på stan o sålde sina alster. Efteråt gick vi till mor o far o hälsade på. Då var redan vår son o flickvän hos dom o hälsade på:) 

Tack alla kära vänner för en trevlig helg.

Kram// D


fredag 22 november 2013

Lyckade dagar för mej

 Recept på en lyckad dag:

1 kopp vänlighet
2 rågade skedar förståelse
4 teskedar tid och tålamod
1 nypa varm personlighet
1 stänk humor.

Mät orden noga, tillsätt den  rågade förståelsen.
Använd god tid och glöm inte tålamodet.
Blandas på elden med den varma personligheten
men får ej kokas, smaksätt med livets krydda
serveras i individuella portioner
--------------skapa en bra dag-----------

En sån dag hade jag igår när jag var på kören med sonens flickvän Therese. En lyckad "kväll":) Vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans. Vi surrade och drack kaffe i pausen med dom övriga som "körar" med oss:))
Sen fortsätte sången:) 1,5 timme går sååå fort. Men trevligt som stryk är det.

När jag sedan kom hem, igår kväll... pratade vi med äldsta sonen med flickvän i Umeå. Då hade dom hittat en lägenhet som dom var sugna att köpa. Då ville dom ha "hjärnstorm" :) av oss. Vi önskar dom lycka till med lägenhets köpet såklart....om dom köper den?  Då mår man gott om man får prata med båda sönerna samma dag:) 
****
Idag hade jag nästa lyckade dag. Jag fick luncha alldeles själv med yngsta sonen här hemma:)...
Det blir även middag ikväll, tillsammans med ungdomarna. Så den här dagen blev också en riktigt bra dag, som dessutom inte har slutat ännu:)) Det enda som saknas ...är äldsta sonen och flickvän. Men snart är det jul och då träffas vi i fleeera dagar:))


Kram o trevlig helg// D


torsdag 21 november 2013

Batteri ljusstake till Pärlan

Fick mig en åktur till Luleå med mina föräldrar i går. Och vi hade en riktigt trevlig dag tillsammans:-)
Det var soligt och fint och bra väglag att köra på. Vi shoppade och jag bjöd dom på lunch sedan. Lite jul inköp blev det också till "Lilla Pärlan":). På Jula hade dom extrapris på batteri ljusstakar. Som passar perfekt i husbilen. Dessutom med led lampor. Dom fanns i svart och vitt. Jag tog 2 st vita. Måste ha en i reserv också:-)) Sån är jag. Om jag hittar nåt fint...måste jag ha 2.....om den ena går sönder..haha. 
Storleken är 27 x 29 cm. Hur söt som helst o i plast. Ett tips till er som vill ha i er husbil/husvagn ...åk till Jula 69 kr/st nu. Tack Mamma o Pappa för en jättetrevlig dag med er:)

Nu blir det en promenad på mitt löparband för min onda o värkande kropp. 

Kram// D


onsdag 20 november 2013

Appel support

Idag fick jag för första gången ringa till Appel supporten. Min nya Mac har bara slagit av sig mitt i allt arbete och skärmen slocknade och blev svart . Som att den typ gick i nåt viloläge?? Så jag slog en signal till Daniel på supporten. Han var hur gullig som helst och hjälpte mig med mitt bekymmer. Länge länge pratade vi, han hjälpte mig med lite installeringar om hur jag skulle ha datorn inställd. Och lite uppdateringar. Så vi får väl se hur allt löser sig:-) Superservice var det i alla fall. Jag är nöjd o hoppas att detta hjälper min fina mac:))
Kändes skönt att jag fick så bra hjälp...för teknisk är jag väl inte precis...inte sådär så jag fixar allt själv:) Men nu vet jag vart jag kan vända mig om jag behöver mer hjälp.

Kram// D

tisdag 19 november 2013

Bak med kära mamma

Idag har jag fått ha en mor o dotter stund vid bakbordet:) Mamma vill alltid ha anisbröd, när det närmar sig julen. Självklart sa jag att jag skulle göra dom åt henne. Men vi gjorde dom tillsammans istället:) Det var jätte trevligt. Däremot var det jag som friterade bröden. Det är rätt hett cocosfettet. Sen hjälper jag gäran till på så sätt. 
Jag tycker att det var kul att se på hur mamma gjorde sina anis bröd. 
Här ligger dom nu, jästa o klara för att doppas i 200 gradigt cocosfettet.
Det gick bra när vi var två som hjälptes åt. Mamma o Pappa fick såklart fika ett anis bröd och en kaffekopp, innan dom åkte hemåt med en stor påse full, när vi var klara :)
Det doftar lite jul i köket när vi bakar dessa. Och goda som stryk är dom med strösocker på:-)).

En trevlig fikapaus med båda mina föräldrar, och med nybakat eller nyfriterat rättare sagt:-))

Kram// D

måndag 18 november 2013

Våra fina vänner kom till oss

I går fick vi besök av våra söta vänner Agnetha o Alf. Alf hade köpt kanelbullar till mej:-) Det undgår väl inte någon hur mycket jag gillar kanelbullar:)) Så även dessa 2 har så klart full koll på det:)...Vi fikade såklart dessa fantastiskt goda bullar, plus lite annat....

Denna jättefina blomma fick vi också. Den passar jättebra i vårt rosa rum. Vi har såna fina vänner som har det tungt just nu. Vi finns nu för dom dag o natt om dom vill. För dom är guld värda båda 2. Som jag sagt förut:..så blir inte alltid livet som man hoppats på. Fort kan allt ändras, som att släcka ett ljus. Tänk om vi alla var mer rädda om varandra....och inte bara tar varandra för givet. 

Kram// D

söndag 17 november 2013

Ull tröja och träff m Leif o Rose-Marie

Igår lördag började dagen med promenad ner till stan. När vi har promenerat i 40 min, som det tar från oss till stan nu. Då var jag lagom varm. In gick vi till Hägglunds fritidsbutik...bara för att titta:-) Men ut kom jag med en snygg ulltröja. Maken tyckte att jag var värd den och propsade på köp för mej:-))
Jag provade och blev kär i tröjan direkt. Dessa plagg är dyra. Men som maken sa - du promenerar så pass mycket. Och långa promenader. Och så blir jag varm o svettig. Men jag ska säga att denna tröjan var huuur skön som helst. Underbar att ha på sig utan "svettningar" :-) under promenaden hem igen. Sen var det makens tur att hitta sig nåt nytt på HM. Glad var han såklart:-))
Dessutom träffade vi några av våra vänner med son på stan. Leif, Rose-Marie och Rasmus som fyllde 14 år i går. Det firade vi med fika på stan tillsammans:). Leif o Rose-Marie har köpt och beställt en likadan husbil som våran..en Knaus sky i 700 leg. Ska bli kul att campa tillsammans med dom, och med likadana husbilar:-) haha. Vi satt länge och surrade. En trevlig fika stund tillsammans alla 5.

Just nu sitter vi och väntar på besök av Agnetha och Alf. Dom bor ca 1 timme från oss. Dom är på väg hem till oss just nu. Natten har varit väldigt blåsig hos oss. Fick gå upp mitt i natten och plocka in saker från bron som nästa blåst bort. Låg bara o lyssnade och väntade på att jag skulle höra nåt brak och att husbilsgaraget/tältet skulle flyga iväg som det stormade. Men det stod kvar:)

Nu ska jag gå o förbereda lite fika till våra sötaste vänner kommer intågande och vill ha kaffe:-)

Kram// D

lördag 16 november 2013

Tyfonens offer i Filippinerna

I morse satt jag och drack kaffe o tittade på tv4 morgon programmet. Dom ville att vi skulle skänka pengar till tyfon offren och till barnen i Filippinerna. Direkt tog jag upp mobilen och skickade ett sms till "Tyfon". Inte var det mycket...men 100 kronor skänkte man på detta sätt.

Sen fick jag tillbaka ett sms. Att gåvan gått fram.  Detta är svårt att ta in för oss som bor här....Vilken katastrof detta är för dessa människor. Nu får man hoppas att vi är många som skänker pengar så dom får den hjälp dom behöver dom stackars människora som finns i kaoset.

Kram// D

fredag 15 november 2013

Tjäder och födelsedagsbarn

Tänk ändå vilka fina djur vi har i naturen. Vi träffade på en tjäder när vi var på väg med husbilen. Det är inte ofta vi ser dom såhär ute på vägen. Sen att få fram kameran snabbt...det är en annan sak:-)
Hann precis med att fota den mäktiga fågeln :)
Och så dessa 4 fota ljur här i Norrland gillar jag:) Om dom inte bara vill vara på vägen:)) Kan väl säga att extra ljusen som maken monterade fast på husbilen var bra sist vi åkte upp över. Nog var dessa på vägen. Men vi såg dom betydligt snabbare när vi hade x-tra ljusen. Billig livförsäkring.

****
Har fixat lite till min vänninna Ann-Britt som fyller år idag. Hon drog till Stockholm för att fira sin 50 års födelsedag:-) Men hon slipper inte undan. Vi firar henne när hon kommer hem:)
Ann-Britt fyller 50 år idag...Hipp hipp hurra

Ikväll blir det filmkväll för oss ialla fall:) Maken har hyrt några filmer. Så ner med filmdukten och mys på hög nivå så här en Fredagkväll.

Kram// D


torsdag 14 november 2013

På bio med mamma.

Idag tog jag min mamma och bjöd med henne på bion "Mig äger ingen". Härligt när det var mitt på dagen dom visade också. Perfekt för oss:-)). Filmen är delvis inspelad här i Piteå. I det område där mina föräldrar bor. Det var kul att se. Mikael Persbrandt är en jätte bra skådis tycker jag. Jag gillar alla hans filmer han gör. Detta var en gripande film förståss. Och bra gjord.

Mig äger ingen:
Det är en gripande men samtidigt varm och humoristisk berättelse om 5-åriga Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är också en skildring av Sverige på 70-talet och arbetarklassen bleknande ideal. Mamman lämnar familjen och Lisa kämpar för att behålla bilden av hjältepappan. Till slut ställs Lisa inför ett livsavgörande val.


       

När jag kom hem blev jag sååå sugen på glögg...var bara tvungen att värma lite:-))

Min kväll ska avslutas med att gå på kör med sonens flickvän Therese. Tänk att det trodde jag väl aldrig att man skulle få gå o sjunga i kör med Gabriels flickväl. Ska bli så jätteroligt. Vi ska åka förbi o hämta upp henne hos sonen och sedan när vi är klara får vi skjuts hem igen...av kära maken:-)

Kram// D

tisdag 12 november 2013

Besök hos Husvagnscenter m husbilen idag.

Då var det dags idag igen att lämna in Lilla Pärlan till Husvagnscenter i Luleå. Dom har bytt övriga takluckor, och ska nu byta ovanför sängen vid förarstolarna idag. Plus att dom ska isolera runt takluckorna. Då kanske allt blir bättre till slut. Lite småfix helt enkelt. Sen är väl allt klart hoppas vi:)
Så vi får göra 2 bilar till Luleå nu på morgonen. Kjell kör husbilen o jag personbilen bakom. Men jag får ha med mig sällskap idag. Sonen Gabriels flickvän Therese, ska med till Luleå för att plugga på skolan där. Så det passade så bra just idag, att hon åker med oss då. Alltid trevligt med sällskap i bilen.
**********

Sen vill vi passa på att gratta min bloggväninna Yvonne: joytillsammans som fyller år just idag. Hoppas du får en fin födelsedag idag kära vän:-))
( Här sitter födelsedagsbarnet i vår husbil hemma hos dom, på deras gård )

Kram// D

måndag 11 november 2013

Söndags middag för far

Yngsta sonen och hans flickvän kom förbi oss igår o uppvaktade pappa/svärfar:) Vi hade en fin o trevlig kväll tillsammans. Jag saknade såklart vår äldsta son och hans flickvän hos oss igår. Men dom bor för långt bort för att komma sådär över kvällen. Lite synd.
Pappan i huset hade fullt upp med sin farsdagspresent:-))
 Therese och Gabriel hade gjort kladdkaka och vispad grädde till efterrätt som dom bjöd på. Vi fick sätta oss och dom tog över i köket. Dom fixade o donade o serverade sedan gofikat o kaffe:-))
Och gott som stryk var det...jag älskar grädde också :-)) mums

 Sen blev det lite fotografering med mitt superfina objektiv. Det är skilland på objektiv det är sant:-))

Mycket trevlig helg har vi haft. Och trevlig farsdag både hos pappa min, och här hos oss.

Tack ungdomar för den goda kladdkakan ni serverade.
Det får ni gärna göra igen:)

Kram// D


söndag 10 november 2013

Farsdag

Idag är det farsdag. Så även för mina karlar i min familj:) Min pappa och min make. Vi började förmiddagen med att åka hem till min pappa/svärfar/morfar med ett paket. Och ett hemmagjort kort av mej.
Jag, maken och vår yngsta son blev bjudna på smörgåstårta.....
....och hemmagjorda bakelser...mums. Det är som maken säger, att detta är dom absolut godaste bakelserna som svärmor gör:)
När vi åkte hem och åkte förbi Coop...var jag tvungen att fota den fina solnedgången.
Solnedgången var precis vid camping västra kajen i stan och jättevackert.

Idag blir det farsdags middagsbjudning hos oss med yngsta sonen och hans flickvän.

Trevlig farsdag alla pappor.

Kram// D