fredag 25 september 2015

Syrums fix :)

Just nu händer det inte så mycket speciellt. Därför blir det inte mycket bloggande...Jo!:) Vi har ändrat och fixat till i mitt syrum:) Hahaha plötsligt händer det:)) Tala om bättre förvaring:) Jag hade en bokhylla med lådor/boxar. Där blev det bara ett enda virr varr i dom lådorna:).

Före

Vår yngsta son ska få ta över denna skåpen/hyllan. Han ville inte ha röda lådor...så självklart målade Kjell om dom vita:)) Dom röda backarna ska äldsta sonen få ta hand om :))
Denna blev mycket snyggare i vitt:) Varför tänkte jag inte på det förut?:)) Men vilken tur att sonen får det fint hemma hos sig istället:))

 Efter
Nu har jag jättemycket bättre ordning bland mina tyger/ Overlock tråd mm. Det är så häftigt att kunna öppna dörrarna och bara välja o vraka vilket tyg jag ska sy i just nu:)) Nu fattas bara lite vettig belysning.:) Jag är sååå nöjd:)

Men just nu sitter vi parkerade framför tv:n o ska se hockey matchen mellan Skellefteå-Luleå. Dessutom inväntar vi hem yngsta sonen.

Trevlig helg.

söndag 20 september 2015

Våra husbilar.

Har suttit och tittat på foton. Där hittade jag våra husbilar som vi köpt och ägt. Har gjort en komplettering:) Eftersom vi bytte igen i Maj -2015. Just idag är det surt ute och regnar. Så vad mer gör jag än att längta ut med husbilen, och titta på bilderna:)

Alla våra husbilar:)
Juni -2010 köpte vi vår första husbil . En Kabe Travelmaster 2006 års modell.
Adria Matrix köpte vi under Nolia mässan -2010 o hämtade ut den 15/4- 2011.
En Knaus sky i 700 leg,  3/8  2012 blev nästa byte. Denna husbil hade vi 3 år :)

Sen blev det nästa byte: Maj 2015 åkte vi till Stockholm och bytte husbil:)

Nu är vi ägare av en sådan här skönhet:) Carthago chic E-line 2015. Den ska vi snart åka iväg med, och bo hos sönerna i Umeå i några veckor:) Husbygget fortsätter...för sonen o hans familj. Vi ska vara där och hjälpa dom. Ska bli så kuuuul :)) 


fredag 18 september 2015

Bio dax.

I går var vi med mina söta föräldrar på bio. Vi ville umgås och bjuda dom på denna upplevelse tillsammans. Härligt att kunna göra nåt ihop :) Och detta blev vid biografen i stan.
 Vi har tidigare sett Så som i himmelen och nu kom uppföljaren Så ock på jorden. Såklart ville vi se den. Jag själv gillar skarpt Svenska filmer. Nu tyckte jag inte att denna filmen var så jättebra. Nog hade den handling och nog trillade mina tårar...men i det stora hela var den inte så super bra ;-) Men alla tycker vi olika. Och bra är väl det.:-) Vi hade en supertrevlig bio stund tillsammans.
Trevlig helg


söndag 13 september 2015

Lingon dags.

 Helgen här uppe hos oss har varit en fin helg. Mycket med sol. 
 Vi har idag varit och plockat lite lingon med våra söta vänner. Vi hade så fint, varmt och soligt väder. Visst vill man passa på att vara i skogen...och umgås samtidigt:)) Så trevligt.
1,5 hink plockade vi idag. När vi kom hem rensade jag, och sedan gick vi till mina föräldrar med lingon. Dom blev så glada. Vi har gjort dagens goda gärning:)

Mina föräldrar har dessutom firat sin 56:e bröllops dag i helgen. Den dagen har vi firat med dom. Oj vad jag är imponerad av dom som klarar att vara tillsammans så länge...som mina föräldrar. 
Det är väl ändå kärlek:-)

fredag 11 september 2015

Sömnad på gång:)

Idag är det lite mer aktivitet hos mej igen:) Detta efter några dagars vila från symaskinen. Kroppen ville inte riktigt vara med i några dagar..lite värk och så...men nu känns det bättre igen:) Jag har lånat lite mönster tidningar på biblioteket:)) Så nu ritas det för fullt. Lite barnbarns mönster och ett kjol mönster till mej själv:)Ikväll blir det middag tillsammans med ett glatt gäng:) Ska bli så trevligt. 


Hoppas ni får en fin helg. För nu är det helg igen:))
 

torsdag 10 september 2015

Solnedgång. Norrsken

Just nu har det varit dagar när det bara pratats om norrsken. Jag har sett några foton på hur vackra bilder som helst. Dom som varit på dom rätta ställena när norrskenet visade sig. Oj vad avis jag blir på dom som fått fota hela skådespelet. 29 augusti ifjol 2014. Då kunde jag fota detta...inte var det mycket till skådespel...men ack så naggande gott:) Tidigare på kvällen var himlen som den syns nedan på bilderna...men inte orkade jag sitta uppe till mitt i natten för att kanske...få se norrskenet igen.:))
Vi var hos våra goda vänner i går kväll:) Och när vi skulle hem möttes vi av detta vackra när vi kom ut och skulle gå till bilen:)) Det är inte helt fel heller:))
 Jag gick närmare vattnet för att få med allt ...och visst är detta också rätt så fint:)
Idag vet jag att många av våra vänner har parkerat sig vid Elmia husbilsmässa i Jönköping, med deras husbilar.  Där hade vi såklart också velat vara med. Och tillsammans med dom söta vänner vi har söder över:) Hoppas dom får trevligt ändå...trots att vi inte är där..hahaha. Kram till er


söndag 6 september 2015

En helg med husbilen

Vi har haft en trevlig helg med vår fina husbil:))
 Lördag morgon började såhär. Kändes som man fick skära med kniv för att se till grannen:-)) Här på morgonen hade dessutom fler bilar kört iväg redan.
 Men vädret sprack upp och blev jättefint och soligt...och varmt framför allt:-)) Vi tog oss en promenad ner till stan och till stans gigantiska park som dom anlagt här i Skellefteå.
 Vi undrade just hur dom förvarar och skyddar dessa superfina kaktusar ...över vintern. En jättefin plantering med massa olika kaktusar. Jätteläckert tyckte vi:)
Vi skyndade oss tillbaka till campingen...efter det jag handlat en massa tyger för klädsömnad:)):) Vi ville sitta vid husbilen och njuta när solen kom fram mer och mer. Det gäller att passa på medan värmen finns där:-))  När vi kom tillbaka hade bil utställningen kommit igång, som skulle vara här i helgen. Dom visade en maaassssa gamla bubblor och WW, "Das auto".
 Här en jättefint WW med en läcker öppning och markis:)
En liknande stod bredvid...och den kunde man höja taket på. Tänkte på vår yngsta son som skulle vilja ha en plåtis...här är nog objekten för honom. Kanske köpa en och renovera till man får sin alldeles egna husbil:)..och egna stil. Det skulle jag gjort om jag var yngre:)

 Många av bilarna var så fina och renoverade så perfekt.

 Jag som är barnsligt förtjust i grönt...gillade denna fina renoverade bil. Kolla in ögonlocken och keps skärmen på den. Hur fin och välvårdad som helst:))
 Sedan fanns det dom som satt på mossa på bilen, bara för att den skulle se så sliten ut som möjligt...tror jag i alla fall:)
Snygg ...eller ? :)
Vi har haft en sån bubbla som den vita längst fram för 20 år sedan. Mina föräldrar har också haft bubblor när jag var liten. Perfekt extra jobbarbil:) Så minnena kom när vi gick där och tittade:)
Efter alla bubblor ...:) blev det fika utanför husbilen i solen. För senare skulle det bli lite hockey för vår del...efter vinterns uppehåll känns det riktigt kul att gå in i en ishall, trots att solen värmer så skönt.

 På eftermiddagen ...kl 15.00 var det dags för en hockeymatch för oss:)). En CHL match för vårat Skellefteå AIK. Det är inte lika mycket folk när det inte är SHL matcher. Men det var jättetrevligt för oss att gå dit ändå:) Vi har lite abstinens efter hockey uppehållet...så vi är glada att säsongen är på gång nu. Vinst blev det också till vårt lag. Men det såg ni som tittade på matchen på tv.

I går kväll kunde vi till slut sätta nästa märkning på husbilen. Vi har gått med i Carthago club...som våra vänner i Örebro. Nu hoppas vi på trevliga sammankomster med många av våra vänner som har samma märke på husbilarna:))

fredag 4 september 2015

En husbils tur ...

Vi var så sugna att åka ut med husbilen igen. Så det blev en 9 mils tur bara. :) Detta med mej bakom ratten:-)) Som ni ser så är jag redan förberedd....med mina supporter örhängen jag gjort själv:)
Mot vårt Skellefteå AIK.:)..hockeylag
När vi kom fram var det soligt och fint, och inte så många på campingen. Men inte blev vi ensamma heller.:) Det strömmade in husvagnar och husbilar under kvällen. Många camping sugna är här just nu:))...och säkert ska en del av dom på hockey i morgon....som vi.
 Vi satt ute i solen, tog en cykeltur och fika nybakade bullar ute:) Mums. Jag som älskar bullar:)) Det är så gott att sitta och äta och fika utanför husbilen..
Kjell tog kort på mej i min ny tryckta t-shirt:) "My happy Place". ...lite suddig bild dock.
Även min nya kudde, som jag sytt och tryck samma text på, som min tröja...Den blev så fin i vår soffa i husbilen. I morgon blir det en shopping dag...kanske lite inhandling hos Ohlssons tyger:)
Och självklart blir det en hockey match med vårt Skellefteå AIK. Den matchen ska vi absolut inte missa.!! Vi har kunnat sitta ute ikväll också, en ljum och mysig kväll.