torsdag 23 november 2017

Besök i Umeå o ett till barnbarn kom till världen :-)

 Eftersom jag åkte ner till sonen och hans familj inför deras väntande att få åka till förlossningen, så fick jag mysa o göra en massa roliga saker med den blivande storebrors killen👦
 Vi tog bilen o åkte till Västerbottens museum vid Gammlia. 
 Vi vi var på fredagsmys som dom kallade det. Barn med vuxen fick komma in och pyssla lite, och det gjorde vi såklart. Men först skulle  han gunga på en häst 😍
Sen blev det lite pyssel och målning och en tamburin som han gjorde själv😍
 Vi gick och fikade också...men katastrof!!😁 inga kanelbullar hade dom!! Som vi gillar så mycket😄
Sen gick vi in i en utställningshall som handlade om romernas liv och deras musik. Benjamin gick till alla med hörlurar och lyssnade på musiken, det gillade han bäst såklart. Sen fick han trycka på alla knappar och byta låtar. Han kunde stå hur länge som helst vid varje station 😍. 

Nu fick vi åka hem för det började skymma och vi väntade att få veta om nåt hänt för föräldrarna vid förlossningen. Sonen meddelade att det blivit en lillasyster och att dom skulle komma hem dagen efter. 
 
När då dagen efter hade kommit och dom kom hem med lill tjejen så dyker vi alla ner på golvet för att titta på lillan som just kommit till världen och just kommit hem med sina föräldrar till storebror Benjamin. Oj så liten hon👧 var, men storebror var ännu mindre när han föddes👦. Tänk så härligt med ett nytt litet liv att få älska.

Nu hade Kjell kommit ner också, så Vi tog Benjamin med oss och gick på en promenad med snowrasern. Vi hamnade vid en pulkbacke och där fick han åka sig less medan lillasyster Amanda sov en stund. När Måndagen kom lämnade vi vår familj med dom 2 små för att bli avlösta av Jonnas föräldrar som skulle komma och titta på den lilla också. Vi åkte till yngsta sonens lägenhet för att sova över en natt där. Så vi tog oss en promenad runt stan och fick för första gången äntligen gå in i kyrka som ligger mitt i stan i Umeå för den var öppen. Det är verkligen en trevlig stad Umeå där jag också skulle vilja bo.
 Däremot undrade jag om inte denna lillkillen satt och frös i sina badbyxor och cyklop?😁
 Kyrkan ser jättestor ut från utsidan men var väldigt liten inne. Det fanns en massa andra biytor som användes till annat också. Men nöjda var vi att vara här en vardag och kunna få gå in och titta.

Vi gick förbi alla ljuslyktorna som förskolebarnen hade målat i år igen. Men denna gången kunde vi inte åka dit och titta när alla tändes på kvällen för det blev känningar för Jonna att babyn var redo...så vi var hemma istället ich lördag morgon åkte dom in på bb. Det är jättefint när alla lyser fint i mörkret för det såg vi ifjol.
 Innan vi lämnade kyrkan tände vi ett ljus för vår fina familj och småttingarna...denna procedur gör vi alltid när vi är in i en kyrka, vi kan inte gå ut ur kyrkan utan att tända ett ljus.
Dagen efter i Tisdags åkte vi hemåt igen och denna gången i massor med snöande och dimman som låg tjock. Men som tur var lättade det rätt så snart ändå så vi såg vägen igen och snön lugnade ner sig. Vi kör lugnt och hoppas andra också gör det men det är inte alltid så, vi såg flera platser där olyckan hade varit framme där någon hade plöjt ner lång väg av vajerräcket efter E4 och en bil som flugit av vägen och kraschat fronten mot ett träd. Usch så hemskt hoppas dem som åkte i den personbilen klarade sig.

Medan vi är här i snö och mer snö och blåst är på gång och varningar utfärdade, så är vår yngsta son i Filipinerna bland palmer...lite orättvist😆men det är han absolut värd😎
Här är en av bilderna han skickat till oss. Inte ser det fel ut heller😄 

7 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg du haft och så roligt att det blev en liten tös.
  Grattis än en gång!

  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Ser ut som ni trivs i Umeå! :-)
  Sista bilden såg ju så härlig!

  Ha det gott/SnöKram

  SvaraRadera
 3. Grattis igen till det nya lilla barnbarnet. Antar att du kommer att ha fullt upp med att sy fina klänningar nu. Härligt med snö bara det inte blåser. Vi har visst fått lite av den varan hemma också. Här lyser solen från en molnfri himmel och +26 Ha de gott!

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga dagar ni verkar ha haft. Vädermässigt gillar mina ägare mera den sista bilden än de med snö..
  Kram till er

  SvaraRadera
 5. Grattis till er "dubbel-farmorfarfar".
  Amanda, det är ett fint namn som hon får.
  Palmer och sandstrand, suck, hade varit skönt att varit där, i stället för detta regnande.
  Kramizar

  SvaraRadera
 6. Härliga dagar! Hoppas inte precis allt har regnat bort för er
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Så härligt med de små och få vara nära dem!

  SvaraRadera