måndag 14 maj 2018

Parabolen har pajat !! Antennservice var inte till hjälp ??

Nu har vår parabol Snipe pro Max pajat!! Och den har vi bara haft i 3 år.....Sen har vi dessutom aldrig använt den på vintern när vi campar också.
 Det blev till att klättra upp för Kjell och titta om han kunde hitta nåt fel på vår parabol på husbilen.
Han hade fått en massa tips på hur man skulle göra, och vad som kunde fixas till själv.....men inte det. Inget funkade av de hjälp han fått.
Så vi ringde till leverantören för denna parabol LTC....och var finns dom?? Jo längst ner i Sverige. Helt sjukt att dom inte har någon som kan dessa paraboler lite mer norröver också, där vi bor. Nä vi måste köra ner 145 mil för att få den fixad....och det är enkel väg för oss!! Eller montera ner allt för att skicka den med post.!!!

Så vi försökte hitta någon som håller på med detta här hos oss. Vi hittade Antennservice som finns i Luleå. Den killen fick vi vänta på i 1 vecka innan han hade tid att komma och titta hos oss. Dom gjorde nämligen hembesök 2 ggr i veckan hos oss i vår stad.
Han började med att ursäkta sig att han inte hunnit kolla in programvaran och att han inte hade någon dator med sig och att han haft så mycket att göra!!! Men va!!😡 vi har väntat och bokat in en tid med honom och ursäkterna strömmar ....dom var vi inte intresserad av kan jag säga.

Han gick in i husbilen tittade och startade parabolen som bara snurrade och inte hittade sateliterna. Det enda han kanske?? kunde säga var att microvågshuvudet på parabolen förmodligen var helt och funkade.
Jag hoppas verkligen att vi inte behöver betala någonting för detta. Komma utan att förberett sig och tagit reda på vad han skulle ha med sig. Nä nä dessa killa kommer vi inte att ringa till någon mer gång. Ska ringa till firman i söder nu och höra vad dom till slut har att säga om detta, om det blir att skicka allt och hoppas att den är hel när den kommer fram och framförallt att dom hittar programvaran/mjukvaran som dom misstänker är fel...och att den är hel när den kommer tillbaka till oss.

Känns som vi blir lite bortglömda vi som bor här uppe i Norrbotten. Vi kör också husbilar här uppe och behöver support och hjälp och inte bara söderut. Lite besviken jag blir, så vi får vänta med att få den reparerad när vi ska söderöver någon gång....

Att posta parabolen kostade för mycket och sen är jag rädd att den ska gå sönder i frakten. Så vi får vänta till det passar bättre nåt annat år och köra ner åbäket till dom som kan programmera styrboxen till parabolen 😁

8 kommentarer:

 1. Vi har också parabol nu, men tveksamt om vi kommer att an vända den. Nu känns det ännu mindre troligt efter ert äventyr.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tråkigheter när det blir på det viset!
  Hoppas det löser sig.

  SolKram

  SvaraRadera
 3. Kom ner till oss och lämna den, så kan vi ta den vidare söder ut? Kanske någon annan husbilskompis åker lite hit dit😀👍😄
  Kramizar

  SvaraRadera
 4. Men oj, vad knepigt! Och galet med dessa avstånd ... hoppas det löser sig!!! (Vi har aldrig haft TV i husbilen faktiskt)

  SvaraRadera
 5. Varför ha parabol när man kan streama via mobilt bredband eller WI-FI
  //Tohmas

  SvaraRadera
 6. Tohmas: Vi har inte alltid internet uppkoppling där vi är speciellt inte i Europa. Sen är det inte gratis att streama live tv. Vi har mobilt bredband och kan streama om vi vill. :)

  SvaraRadera
 7. Tråkigt när det inte funkar.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Märkligt att ingen på närmare håll kan hjälpa er! Håller tummarna för att allt går bra
  Kram

  SvaraRadera