tisdag 24 juli 2018

Cykeltur till Piteå Havsbad

 När vi nu har så varmt som vi har denna sommar, så måste vi absolut ut och cykla...och detta är första gången jag cyklar sedan jag ramlade och gjorde illa mej rätt hårt den 7 juli. Det tog över 2 veckor innan jag vågade.
Denna bilden blev ju jättetråkig 😆men vi cyklade förbi där vi brukat stå med husbilen...vattnet är nedanför men det syns inte på bilden ens 😖Det var inte många som stod här nu, säkert för hettande varmt och ingen skugga någonstans.
Sen kom vi då fram på Piteå Havsbad. Hemska tanke!! Här skulle jag aldrig tränga in mig..Alla står tätt tätt bredvid varandra och det var verkligen smockfullt!!
 Sen tittade vi på denna husbilen, markisen nere och inte hade dom satt fast någon stormlina ?? 😁En kastvind och den markisen är ett minne blott
 Nu kom vi till strandgatan. Dom som står till höger och närmast sandstranden betalar nästan 700 kr per natt!! 😖Det är inte klokt.!! Och även här till vänster står dom tätt tätt på vindskyddens gata😆här är det en hel del vindskydd för att rama in sin egna tomt.😏

Vi köpte naturligtvis en glass också innan vi cyklade hemåt igen. Världens största pappmuggar hade dom och det är meningen att man ska fylla den...nänä inte jag😄då hade det kostat skjortan och man orkar ändå inte äta upp allt. Denna lilla glassen räckte för mej.
Det var vackert vid stranden där alla stugorna är. Om man tittar förbi allt och ser fabriken på andra sidan vattnet, där är Västra Kajen och vi bor nästan bredvid....ja inte nära fabriken nu men Västa Kajen😄och det är lite över 1 mil enkel väg för oss att cykla till Havsbadet.
En härlig cykelutflykt. 
Nu har vi yngsta sonen hemma så det kanske blir en tur med honom också hit igen...ialla fall för en glass😄👍

14 kommentarer:

 1. Ser ofta markiser som inte är förankrade över huvudtaget. Har ju blivit hård drillade (så tacksam för det!) av Anette o Göran om riskerna så vi är själva väldigt försiktiga. Skönt att du är uppe på cykeln igen, den ger frihet, energi och rörelse som faktiskt svalkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi såg också en incident...en tromb kom över campingen och rev av hela markisen som ett hushållspapper bara på en husbil och den flög över vattnet. Riktigt otäckt var det. Tur att deras lilla lösa hundvalp precis hoppat in i husbilen...annars hade den åkt över sjön också i tromben.

   Radera
 2. Pite Havsbad hade jag kompisar som åkte var sommar när vi var unga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju blivit så stort på havsbadet nu, det var nog mysigare förr ☺️

   Radera
 3. Oj, vilka priser för att tränga ihop sig. Men priset styrs väl säkert av efterfrågan. Hos mig åker ofta markisen in och ut på kvällar och morgnar efter att ha upplevt ett hastigt ändrat väder i Kroatien och där en husbil då fick markisen på taket.
  Gott att se dig / er på cykel för det är ju en stor frihetskänsla.
  Kram till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog helt klart så. Helt rätt, man ska inte lämna markisen obevakad när man inte är vid husbilen. Speciellt el-cykel 😉Det är kanon att cykla långt med den👍Kram tillbaka

   Radera
 4. Dit åker vi inte frivilligt. Det är ingen semester att bo så där. Det gjorde vi på 70- talet, men inte nu längre.Men visst låter väl Pite Havsbad gott.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte vi heller skulle göra det faktiskt. En del vill ju tillbringa sin semester där det händer nåt hela tiden, tur vi är olika☺️Kram

   Radera
 5. Hua så hemskt att betala för att stå så, skulle nästan vara att man skulle få betalt för att åka dit. Nej nu var jag inte snäll, tur för campingarna att det finns folk som tycker om det. Vi får ju själva välja.
  Däremot var det trevligt när vi cyklade dit och mumsade god glass, minns du hihihi
  Kramizar

  SvaraRadera
 6. Håller nästan med om det, eller så är det för att vi bor i samma stad som detta hav till camping. Tur att vi alla gillar olika saker o olika sätt att campa på☺️ Visst var det trevligt att cykla dit tillsammans o käka mjukglass...visst minns vi det🤗Kramiz

  SvaraRadera
 7. Oj så tätt det var på den campingen.
  Jag skulle inte trivas.
  Skönt med en cykeltur.

  Kram och ha en fin dag!
  Ps. Jag har blivit mormor nu, underverket föddes igår den 24/7.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dej, jag skulle inte heller trivas där😬Men grattis mormor!!😄va kul!! Äntligen 😘Hälsa dottern o gratta. Kramar

   Radera
 8. Skönt att ta en cykeltur när det är så varmt.Hu så trångt och ingen skugga phu.... Det är allt för många som inte förstår att markisen kan blåsa iväg och skada både andra och sitt egna fordon.
  Skönt att du mår bättre
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var super skönt😄👍🏻Det var fruktansvärt trångt o inget för oss😬. Kan du fatta att dom inte tänker att markisen kan blåsa bort i ett nafs. Kram till er

   Radera