onsdag 9 december 2015

Lite mer hemsytt..klänningar.

När jag orkar och har krafter..då kan jag sätta mig vid symaskinen. Har jag inte värk eller är sjuk...som nu...astma och snorar...då tar allt lite längre tid. Men jag syr så också...lite då o då.

Vi har bestämt för flera veckor sedan att åka till Umeå. Äldsta sonen behövde lite hjälp i sitt husbyggande. Då kommer vi såklart när han ringer och frågar. Detta skulle ske nu i helgen. Vi får se hur snuvan blir...känner vi oss piggare åker vi ner såklart. Men friska ska vi vara först...inte vill vi smitta ner någon såhär nära jul. Men nu har jag nåt nytt att ha på mig om vi åker :)

I går kände i alla fall jag mig bättre, då kunde jag fortsätta mitt efterlängtade projekt. Har sytt lite klänningar igen:)). Jag beställde lite svart gult tyg. Detta skulle bli en klänning som skulle passa vårt Hockeylags färger..Skellefteå AIK. Hahaha. Det blev en sån hejja klack klänning :) Denna sydde jag av egenritat mönster...allt utom armarna..dom är från ett annat mönster, till en helt annan klänning. Armarna bestämde jag skulle vara i 2 olika tyger. Det blev rätt bra.:)
Här är klänningen klar :)...Här med mina egen gjorda SAIK örhängen i cernitliera också. Matchar fint:) 

 Men när jag köper tyg...tvättar jag det först. Så här hänger läckerbitarna på tork:)
 Sen kan arbetet börja.
 Har börjat använda dessa små klämmor istället för nålar. Men hur bra var inte det...Joo!! jättebra !!

 Klänningen börjar ta form. Tar ett tag att känna in hur jag vill göra den också. Hur jag ska klippa tyget och hur den ska se ut. Då är det bra att jag har lagom mycket med livlig fantasi:))

Här hänger den....inte klar. Kragen gjorde jag i ett enda långt stycke. Satte dit min SAIK pin vid kragen:) Sen fållade jag längden och ärmarna...Sen ! var den klar. Och jag är jättenöjd. Det är superskön Trikå kvalitet. Mjuk o följsam.

För någon vecka sedan sydde jag denna röd rosa klänning...lite mer sommar klänning blev det.
Hade tyget liggande hemma. Så jag testade att rita av en favorit klänning jag har och gillar skarpt. Det gick riktigt bra. Men denna får vänta till i sommar, med att användas.

8 kommentarer:

Millans Värld sa...

Oj vad du syr.
Jag är så imponerad, det hade varit så roligt att kunna göra själv.
Men jag håller mig till sådana enkla saker som gardinlängder.
Kram

Maggan och Ingemar sa...

Även jag blir impad.....och sugen på att sy, men det får allt vänta tills våren. Kommer knappt fram till min symaskin pga sonens stora bohag :)) Duktiga du, och sååå snygga de blev.

Dessan sa...

Tack snälla Millan och Maggan för söta kommentarer:)) Kram

Rolle o Carina sa...

Ja du kan du....Snyggt!

Ha det gott......Kram

Lennart och hans tankar sa...

Såå händig du är!

Kram

Dessan sa...

Tack Rolle o Lennart :-)

Susanne Persson sa...

Jag blir mer o mer avis på dej. Verkligen snygga, du får det att verka så enkelt.
Kram Sussi

Husbilen-Ellen sa...

Så snygga klänningar!! Jag köpte 6 st när vi var i Singapore. Blev förstås lite somrigt, men jag invigde en i går kväll när vi hade gäster. Elisabeth

Skicka en kommentar