måndag 18 april 2016

Umeå helg med kalas och byggnation.


Vårt älskade lilla barnbarn Benjamin fyller snart 1 år.:) Eftersom vi bor 22 mil från varandra, så fick kalaset bli i helgen när vi ändå var där:) Av farfars fick han en cykel med mycket rött i, eftersom Benjamin gillar rött.  En frän cykel som han kommer att växa in i så småningom. Jag har längtat så mycket efter ett barnbarn. Så självklart måste han få en cykel !! :) Många tycker säkert vi är lite konstiga som köper en cykel till en 1 åring. Men vem bryr sig!! säger jag då. Vi ville ge honom denna för att vi ville och för att föräldrarna skulle slippa den utgiften sen. Sen blev han jätteglad över sin nya egna cykel :) 
Benjamins pappa och vår son fyller också år nu...närmare bestämt i morgon. Det var väl därför vi åkte dit för att gratta honom också. Christoffer hade gjort tårta till oss. Han vet att mamma gillar gräddtårtor:) Självklart gjorde han en tårta då :)
Mina föräldrar skickade också paket till lilleman på hans 1-årsdag.:)
Några superfina galonisar och en jacka till var ett av paketen han öppnade från hans pappas morfars. Han blev som en karamell i den dressen han nu kan ha när dom börjar på förskolan i Maj.

En massa mys har vi haft också:) Det är inte ofta lilleman ligger stilla på sängen...vi fick ligga alla tillsammans först, då gick det bättre.:) Han har jättemycket spring i benen den sötnosen. Men en fin groupie kunde vi ta:)) Gabriel (vår yngre son) och Jonna fattades här på bilden.

 Naturligtvis måste jag få besöka Ohlssons tyger när vi ändå är i Umeå. Och snällt satt Benjamin med sin pappa o farfar och väntade på mej medan jag fick köa. Här har Benjamin snowboard jackan jag sytt till honom :)...söötnosen.
 Lite spel har vi också hunnit med i helgen. Vill bara visa...Har ni sett vem som vann ??:))) Jo jag!!:)) Kjell försökte fuska om ni ser.. Han hade önsketänkande att han skulle haft 1631 poäng:)) Men det var han som plumpande mest :))
När man har en sån livlig liten krabat hemma så måste farfar hjälpa till att montera grinden till övervåningen. Vi fick gå bakom hela tiden för han skulle bara upp hela tiden. Det är tröttsamt för en gammal farmor det :)))  haha


Ett byggprojekt var också inbokade hos yngsta sonen i helgen. Jättekul att få hjälpa till med det lilla. För mig blev det lite syjobb hos honom.
 Vi hade även inplanerat lite byggnation i helgen. Detta var yngsta sonen som ville ha ett fräschare staket vid hans altan. Tyvärr hann jag inte med o fota innan det vita murkna staketet revs.
Men här är i alla fall det nya resultatet med supernöjd son :) Han hade klart för sig hur han ville att allt skulle se ut. Sedan var det bara att snickra ihop det tillsammans med pappa och storebror.  Det blev verkligen jättefint. Grannarna kom förbi och berömde o sa att det var han som hade finaste altanen på området nu:))

 ( Lånade Gabriels bilder )
Jag tycker att det var roligt att se Kjell och sönerna bygga altan tillsammans.

 Vi åt middag tillsammans hela familjen efter altanbygget. Sen åkte sonen m fam hem till sej. Jag o maken stannade kvar ett tag till hos yngsta sonen. Vi tog en promenad i Umeå där han bor så fint till. Vi fick oss en promenad i solskenet. 


Samma dag vi skulle åka hem. Började äldsta sonen att sy en sänghimmel till barnrummet. Han vill göra ett mysigt rum till deras son. Vi har 2 jätteduktiga söner som kan allt dom tar sig för. Då kommer man långt.
Även denna blev som en karamell. Han köpte lakan på Ikea och klippte små bitar till toppen och sedan rynkade resten av sänghimlen. Vi satt tillsammans och rynkade längderna.:) Mysigt att göra saker tillsammans när man kommer och hälsar på. 

Vi tackar för en supertrevlig helg tillsammans med heeeela vår fina familj.

8 kommentarer:

  1. Ni ser då ut att ha haft en toppen mysig helg tillsammans allihopa. Jättefint staket kan förstå att det var områdets snyggaste hihihi.
    Jösses så fort han växer Benjamin och sååå söt. Klart att han skulle få en cykel, det ska börjas i tid.
    Kramizar

    SvaraRadera
  2. Han är ju så otroligt söt.
    Förstår att ni älskar att tillbringa tid med sötnosen.
    Å trevligt ser ni ut att ha haft, mysigt med värdefull familjetid.

    Kram och ha en fortsatt fin dag!

    SvaraRadera
  3. Vad mycket trevligt som ni hunnit med. Kram

    SvaraRadera
  4. Vilken trevlig helg med nära o kära!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Ser ut som en Superhelg i norr!

    Ha det gott....Kram

    SvaraRadera
  6. Klart han måste ha en cykel!!! Föräldrarnas jobb att hålla reda på honom sen ;-)
    Vilken trevlig helg ni haft!
    Kvalitetstid när den är som bäst
    Ha de gott Kram

    SvaraRadera
  7. Tusen tack för en underbar helg kära farmor och farfar! Tack för cykeln och kom tillbaka snart igen! //Benjamin (pappa har hjälp till att skriva)

    SvaraRadera
  8. Joy: Jo vi hade det jättehärligt. Enligt grannarna var det finast :)) Visst är det helt otroligt vad Benjamin har vuxit:) Åtminstone vi ville att han skulle ha en cykel:) Kramiz

    Millan: Jo han är verkligen våran favorit lille Benjamin:) Att få umgås tillsammans är guld värd. Kram

    Matts: Jo tiden rinner iväg för fort när vi träffas :) Kram

    Lennart: Visst. Jag älskar att få umgås med de mina :) Kram

    Rolle o Carina: Jajjemensan jättebra helg i västerbotten:) Kram

    Varahusbilsresor: Kvalitetstid med familjen är bäst. Sen skulle såklart lille B få en cykel i present av farfars:)) Föräldrarna får springa efter sen :) Jag springer gärna också när vi är där:)) Kram

    Benjamin: Men tack sötnosen <3 :) va roligt att du skriver till farmor o farfar här:)) Varsågod sötaste vännen. Hoppas du kommer att få mycket kul med din nya cykel. Tacka pappa för att han hjälpt dej att skriva sötnosen;-) Vi kommer nästa helg igen när vi kör förbi:)) Kram

    SvaraRadera