torsdag 8 juni 2017

Mariefred och Gripsholms slott

Så här ser den alldeles nygjorda ställplatsen ut i Mariefred. På grusplan med el kostar det 100 kr. Inga sopor kan kastas, ej heller fylla vatten eller någon tömning av gråvatten eller toa. En man med hund kom förbi med sin hund och ville vi skulle swisha.
Vi tog cyklarna till Vasaborgen Gripsholm. Ett av de kungliga slotten.
Slottet uppfördes av Gustav Vasa under 1500-talet sägs det. Så läckert att det finns möbler o konsthantverk från 4 århundranden är bara så häftigt. Alltså till höjdpunkten här hör rum från Vasakungarnas tid o av Europas mest intakta 1700-talsteater som jag inte fotade...det var så mörkt där.
 Vi möttes av vår fina kungafamilj i foajen där :)
Vi tog en egen rundvandring och tur var väl det för här fanns massor med rum. Vi trodde aldrig att vi skulle komma till slutet :)) Men jättefint slott.


 Detta slottet är också internationellt känt för alla stora porträttgalleri. Och det såg vi ju.

 Man faschineras när man går och tittar här. Bara taken är ju så vackra att titta på.


 Jag skrattade högt o gott när jag såg denna tavlan och att det stod "Hönstavlan"...den gillade jag :)

Inte skulle jag säga nej att äga dessa möbler, jag gillar verkligen denna stilen. Var nog kunglig i mitt tidigare liv :-))
 En släkting till min egen pappa kunde inte säga mitt namn så hon kallade mig Desideria:-)) Här har jag min namne :)
 Sen kom våra egna Svensk kungligheter. Kul att se så fina alla tavlor var och för att inte tala om alla tjocka guldramar.

Åter till ställplatsen, och här hann vi precis in när ett regnoväder drog förbi. Sen regnade det hela natten. Man sover gott då.
Kul att hitta nya ställplatser och annat spännande att titta på när vi reser runt. Nöjda här drog vi vidare.

7 kommentarer:

 1. Kul att se hur det ser ut i Gripsholms slott.
  Tack för det!

  Kram

  SvaraRadera
 2. kanske dax för repris var där på skolresa >50 år sedan.

  SvaraRadera
 3. Ägarna håller med om att det är roligt att prova på nya ställen där jag kan stå. I helgen prickade de in två nya av tre, får väl anses som godkänt.. :) Kram från mig och ägarna

  SvaraRadera
 4. Vad fint där va! Kul att besöka gamla slott.

  SvaraRadera
 5. Man verkar kunna betala alltid med swisch nu förtiden. Jag har bland annat köpt lunch på lunchrestauranger på det sättet ... Fint slott!

  SvaraRadera
 6. Trevligt ställe. Börjar bli rätt många år sen vi tittade runt där. Senaste åren har vi besökt Hjorthagen i stället! Tips till ert nästa besök.

  SvaraRadera