måndag 13 november 2017

Pyssel i husbilen

Efter helgen med husbilen och att vi måste köra efter E4, så blev bilen rätt så grisig. Så medan Kjell tvättade husbilen så sydde jag lite inne i husbilen. När vi campar vintertid så känner vi att det drar lite från pedalpartiet. Där är det många som sätter upp ett kallrasskydd. Vi har inget sånt så jag fick sy ett istället.
 Jag började jag rita av på det tyg som jag hade kvar av det jag sytt tidigare i husbilen. Mallen hade jag fått hemskickad och avritad av väninnan Yvonne http://joytillsammans.blogspot.se/ , dom har en likadan i sin carthago.
Så mitt arbete kunde också börja då.😄
Sen lite kantband runt för att stadga upp allt lite. Detta eftersom det skulle sättas tryckknappar också och då måste det hålla ihop.
Jag hade gott om plats där jag satt och sydde...många bord att välja på 😃
Före och efter bilder.
Kjell ville att jag skulle sy allt i ett och inte klippa upp för handskfacket. Vi är sällan i det så då blir det väl varmare om man täcker för där också tänkte vi.
Klart och resultatet blev bra så nu hoppas vi att det tar emot kölden när vi campar i vinter. Så dramatiskt har det inte varit men billigare med gasolen blir det säkert i alla fall😊👍
Husbilen blev också superfin efteråt. Tänk vad saltade vägar gör mycket elände på såna stora bilar som husbilar. Sen är det ingen lek att tvätta bort allt elände heller. Den är stor och sen har vi problem att kunna köra in alltid och tvätta när vi vill.
Men just nu är den ren och fin.😃

7 kommentarer:

 1. Kan ju behövas när ni kör vintertiden!
  Saltet o kylan är ju därför vi ej kör då :-)

  Ha det gott i norr/BrasKram

  SvaraRadera
 2. Kul att se bilder på hur skyddet blev, roligt när man kan dela med sig till varandra och inte behöver man ha tillgång till det facket. Smart att sy det rakt. Ni kommer säkert märka lite skillnad när det blir kallt och blåsigt.
  Kramizar

  SvaraRadera
 3. Du är så händig och duktig med symaskinen.

  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Birgitta gjorde ett sådant till vår T51 också. Jag ser att det var exakt samma tyg och färg.

  SvaraRadera
 5. Det var ju fiffigt! När jag bodde i bilen (innan vi köpte lägenheten i Tranås) gjorde jag nån liknande variant, som täckte rutan och allting, eftersom bilden bara stod still. Det är iallafall skönt att slippa drag
  Kram

  SvaraRadera
 6. Måste vara bättre en fabrikstillverkat, ni fick ju i den färgen ni ville och verkligen perfekt anpassat för er bil. Riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 7. Det behövs när det blir riktigt kallt. I Kabe är det standard.
  Kramsnö

  SvaraRadera