måndag 8 oktober 2018

Besöka sönerna och besöka SY-festivalen i Umeå.

I fredags var det dags igen att åka till Umeå. Denna gången var det dags för den årliga symässan som jag ville på 😍Men först blev vi stoppade av polisen i Skellefteå...jaha!! nu var det körkort och blåsning som gällde, sen kunde vi köra vidare.
Vi började med ett kort stop hos äldsta sonen för att Kjell skulle hjälpa honom med lite el-dragning. Vi var bara ute för lilla familjen var förkylda och hängiga. Vi gick inte in hos dom eftersom jag helst inte vill bli smittad och förkyld av någon överhuvudtaget....för jag ska operera min halluxfot och min hammartå nu den 25/10-2018 och då gäller det att hålla sig undan alla förkylningar så jag nu verkligen får göra detta som jag väntat i flera år på att få göra.
Vi var med sonen och barnbarnet ute på baksidan av deras fina hus och fina tomt som kommer mer o mer. Shifferplattorna har dom fått av oss och dom har lagt ut dom där ett kommande växthus ska stå med tiden.

Efter besöket hos äldsta sonen hade vi lite tid över till yngsta sonen skulle komma hem från jobbet.
Så vi gick in i kyrkan som finns mitt i stan. Den ser så mäktig ut utifrån men inte så märkvärdig inuti 😄


Vi tittade klart och fortsatte mot sonen där vi skulle äta och där vi skulle sova över.
Vi hade en trevlig kväll med honom. Vi tog en kvällspromenad ner till stan för att hitta på nåt.

 Lite fotografering mitt i mörkret av mej o sonen som motiv 😘
 Här fanns gungor man kunde sitta i och lyssna på musik som spelade i högtalare...rätt mysigt.

 Det är så fint i Umeå med alla belysningar såhär kvällstid....nu går vi upp mot centrum


Vi hamnade vid ett ställe där man kunde spela boule, och vi som trodde att det bara var vi äldre som spelade boule😂men här var det fullt hus med ungdomar för att spela.
Det gick väl inte så bra för mig kan jag säga 😂Men jätteroligt var det att se o göra det Umeåborna gör på kvällar och helger. För det finns en del att göra här om man jämför med lilla stan vi bor i.
Sen var det dags att fortsätta till nästa ställe😃
Här kan man spela bangolf inomhus eller om man kallar det minigolf 😄🏌🏌🏌Jättehäftigt.

En massa olika spel som Shuffleboard det verkade vara väldigt populärt.
 Biljardbord i massor också !! 😄
Och ett eget rum med flipperspel. Här är man inte sysslolös om man inte vill 😏

 Lördag morgon var det dags för mig och symässan. Hade med mig min fina dramat som jag kunde fylla med det jag shoppade och slapp gå med påsar.
 Här hade vi köat och kom nu in i hallen där alla utställare stod och väntade på att få sälja 😄

 Elvelyckan handlade jag ett tyg och en mudd av.
 "Den är min " kallas ett företag som kommer ca 90 mil för att sälja till oss sytokar. Hon var verkligen en supertrevlig och hjälpsam person och så trevlig. Tyvärr handlade jag inte här för jag kunde inte bestämma mig vad jag skulle köpa eftersom det jag hade sett på nätet inte fanns kvar till försäljning.
Här stod nästa trevliga person som sålde en massa kantband till min bandkantbandare som jag precis har börjat köra med. Hon var också så trevlig och verkligen hjälpsam...hon kommer jag absolut att handla mer utav.
Denna Tjejen kommer från Överkalix Liliart.se. Här handlade jag ett fint tyg som jag ska sy till barnbarnen. Hon gör så fina tyger mjuka och fina och 100% ekologiska är dom. Ska bli kul att få sy i detta tyget.
 Zicca fabric var också här och jag handlade såklart av dom 3 olika tyger. 
 Made by Runi är också en tjej jag tidigare beställt några mönster av. 
 Väl hemmavid hade jag turen att tvättstugan var ledig så jag genast kunde tvätta mina fina tyger.
Nu är allt tvättat och ihopviket och lagt i skåpen och väntar på att jag ska bestämma vad jag ska sy av allt detta vackra. Känner mig jättenöjd.

8 kommentarer:

 1. I Umeå verkar det finnas att göra något för alla åldrar. Mysigt med gungor och musik, där skulle jag nog kunna sitta en bra stund.
  Jag väntar på mässan, kanske ditt tyg har kommit så kan jag köpa åt dig hihi
  Underbara bilder du visar. Jo det har sett här nere men vi kunde inte se något trots att jag var ute och tittade.
  Kramizar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är snäll du SIS:) Jag tänkte shoppa om jag kommer mej till Stockholm i Februari efter fot op, annars får du väl köpa åt mej haha. Men norrsken har ni nyss fotat...och visst får man mer begär att se det igen ? Kramiz

   Radera
 2. Vilka härlig kvällsbilder! Norrsken längtar min kvinnliga ägare efter att få se, så hoppas att hon ska få göra det någon gång
  Kram till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland brukar det visa sig över hela Sverige och jag tror nästan att hela Sverige hade chansen i går kväll. Ladda ner Aurora appen och titta på den kvällstid...plötsligt händer det :) Kram till er båda

   Radera
 3. Visst är det kul men vi tyckte att det var många fler trevliga saker man kunde göra när vi var där i stan. Lite mer än hos oss ☺️👍Kram

  SvaraRadera
 4. you've got a terrific blog here! would you like to make some invite posts on my weblog? casino games

  SvaraRadera