söndag 5 juli 2015

Tält o kubbar

Sonen o maken har beställt ett vandrings tält. Detta ska användas till deras vandring i Abisko fjällen i Augusti.
Så när tält leveransen kom...då sattes det genast igång med att testa att allt funkade, och att allt var med:) Upp med hela skiten i vardagsrummet:))

 Allt utom att spika fast det i golvet:-) Det fick dom inte göra:-)
 Kjell test sitter, medan jag står och håller fast tältet på ena kortsidan :) Jag blev riktigt sugen att testa på att campa med tält igen:)) Det var riktigt fint.


Efter att allt var testat, uppsatt och kollat att allt var helt och alla saker med...så kom sonen på att han ville baka kubbar...Haha. Tur vi bor nära Coop...så det fick bli en tur ner dit för att handla en ingrediens som inte fanns hemma. Han är duktig i köket...och en liten teater son har vi:))....
 ....lite knådning av degen...

 Efter knådningen ska alla kubbar skäras i bitar och inte läggas för nära varandra...då smälter dom ihop. Sen ska man doppa dom i pärlsocker...icke att glömmas bort:)

Så fina blev dom. Såklart blev det ett mjölkglas och en kubbe för mina 2 män hemma,...för att testa att dom var goda. Så nu är en del till bakat, som jag gjorde igår. Vi har allt klart till i morgon Måndag 6/7 när just denna sonen fyller år. Så fikabrödet är nu klart...en del av det i alla fall.

Sen hoppas vi att sonen får en fin födelsedag i morgon...kanske till och med lite sol ;-) Det vill jag beställa i present till honom. Undrar just vem som kan fixa det...eller vart man lägger beställningen ?


8 kommentarer:

Millans Värld sa...

Jag håller tummarna för att han får sol i morgon.
Härligt med händiga barn och kubbarna ser jättefina ut!
Ha en skön Söndag fina du!
Kram

Matts Torebring sa...

Spännande med att fjällvandra och sova i tält. Mandelkubbar kallar jag "Hostekakor". Kram

Husbilen-Ellen sa...

Så goda kubbarna ser ut! Det har inte blivit några i år - ännu. Fjällvandring låter spännande. Ha dé jättebra! Grattis till sonen från oss. Elisabeth

Maggan och Ingemar sa...

Fjällvandra har en av sönerna plus barn gjort förra veckan och nästa helg är det nästa sons tur för andra gången. Den första kom de aldrig upp till toppen av Kebnekajse, men nu ska han och sambon göra ett nytt försök. Kubb har jag aldrig bakat....kanske något jag ska prova. Lite svårt att baka när det är +30 gr....då blir det bad som gäller. Hälsa och gratta sonen. Ha de gott!

Rolle o Carina sa...

Att tälta har vi kommit över o tur det :-)
Vi åker hellre med Bobilen!
Mandelkubb är ju bara så gott :-)

Ha det gott o njut...Kram

JoY sa...

Va roliga ni är som slog upp tältet inne hihihi Har aldrig bakat kubbar. Det är såå gott och just med ett glas kall mjölk. Det är svårt att vissla när man äter kubb hihihi
Gratta sonen från oss och så önskar vi också att han får sol.
Kramiz

Kors och Tvärs sa...

Nog är det lite mysigt med tält, men bekvämare med husbil ;)
Så gott med kubb
Kram

Lennart sa...

Tält är nog bra men jag föredrar bobil!

Kram

Skicka en kommentar