torsdag 30 juli 2015

Husresning för sonen med familj.

Vi har varit med om nåt super fantastiskt i några dagar:)) Vi har fått vara med om sonen och hans söta familj...och deras husresning. Huuur häftigt som helst:) Jag fotade över 200 bilder här. Så detta är ett axplock av hela arbetet.
Jag och sonen åkte ut till tomten på kvällen före och tittade vart han skulle sätta sin och brorsans go pro kameror, för att fota allt. Klart man vill ha bildbevis för hur allt såg ut när dom satte upp sitt fina hus. Däremot flyttades hus resningen en dag...för att det regnade som spön i backen. Det var då vi var och förberedde...i hällregn :)
Kl 05.30 klev vi upp för att hämta sonen och åka till tomten. Oj! så spännade det var. Det är inte varje dag man får vara med om en sån här sak. Vi har längtat så mycket efter att denna dagen skulle komma. Och nu var dagen D här:)
 När vi kom fram på morgonen var det rätt mulet, och vi var rädd att det skulle börja regna igen. Alla byggställningar var på plats och väl förberett av VPA.
Bygg kranen kom på plats också, och började göra sig beredd för första husväggen som skulle lyftas och placeras.

Första placeringen var ena delen av garage väggen. Ungdomarna våra har gjort ett fantastiskt jobb med att ha förberett och målat husväggarna i fabriken. Det har dom igen nu. Duktigt gjort av dom.
Sopas måste det göras innan alla väggarna ska placeras...så det inte ligger nåt grus under. Sonen hade fullt upp vid bygget:)) Vädret blev bättre och bättre också:)))
 Här kommer då garage dörr öppningen.
 Jag sprang som en vettvilling med min kamera och fotade hela tiden. Men när Benjamin kom ville farmor såklart träffa och prata med honom och Jonna också:)

 Farfar ser varje chans att få umgås med lille barnbarnet. Han är verkligen vår lilla ögonsten:)
 Sötnosen :)
 Här var det dags för mätarskåpen, att flyttas och sättas fast på väggen:)

 Storebror och lillebror. Såklart ville G komma och hälsa på under sin lunch och titta hur bygget gick.  Vädret blev riktigt fint och varmt. Riktigt bra hus byggar väder.
 På väg tillbaka till jobbet:) Lunchen är slut.
 Våning 2 förbereds med ställningar...och golvet/taket är på gång in .

 Det formas fort ett hus:) ...när ytter och inneväggar lyfts på plats och är klara.
Benjamin är så glad åt Farfar:) Han behöver bara närma sig så ler han och kiknar av skratt:) sötnosen. Vi träffades och åt middag tillsammans efter arbetsdagen.

Innan vi efter några dagar hos våra söner skulle åka hemåt igen, åkte vi förbi och tog dom sista fotona av huset. Då hade killarna under tiden vi varit hemma och ätit middag tillsammans, fått dit takstolarna på hus delen. Verkligen duktiga killar har jobbat med huset. Duktiga VPA i Umeå.
 Framsidan
Baksidan av huset.

Här nedan kommer bilder son sonen tagit själv...och jag har snott till bloggen:-) haha
Före o efter:)

Ska bli så roligt att se hur huset formats när vi ska till Umeå igen i helgen.:)) Det blir några resor till Umeå just nu...i helgen startar dessutom vår stora Nolia mässa. Den ska vi ta oss ett besök vid.


6 kommentarer:

Millans Värld sa...

Oj du så häftigt och roligt att ha kvar på bild med.
Ha en toppendag!
Kram

Lennart sa...

Såå söt den lille är!

Att bygga hus bäddar för en bra framtid!

Kram

Rolle o Carina sa...

Att satsa på ett Husbygge är det största köpet i livet!
Men skönt att ha eget hus o trädgård när man är ung!

Ha det gott o njut...Kram

JoY sa...

Vilket fint hus dom har fått nu, Grattis till dom.
Så fort det går att få ett hus när man lyfter hela väggarna på plats. Smart av dom att måla allt innan. Med tanke på detta sommarväder hade det inte varit roligt kul att vänta på bra målarväder.
Kram

Matts Torebring sa...

Bygga är maximalt roligt, följa varje detalj, lära sig, fråga, fundera och förstå processen. Det är så roligt och spännande. Det var inget litet hus precis. Kram

Husbilen-Ellen sa...

Så spännande att följa bygget på första parkett! Dessutom få njuta av den lille! Kramar

Skicka en kommentar