söndag 31 juli 2016

Paintball turnering och mer PDOL

I lördags var det dags för sonens Piteå lag TXR och för deras paintball turnering. Här var det 11 lag som deltog så även ett lag från Norge. Det är ett enormt engagemang av killarna för att driva igenom detta. Självklart ville vi vara där och titta.
 Här är det sonen som sitter på huk bakom ett av värnen.


Paintball är en av världens snabbaste växande extremsporter, och till skillnad från vad många andra tror så är det en av det säkraste sporterna.  Det är inte lika många skador som tex i fotboll...förutom alla blåmärken som dessa killar får. Det är det vanligaste inom paintball.
Detta är sonens markör. Här testar han hastigheten på paintball kulan. Den får bara ha en viss hastighet. Den får inte gå över 300 m/s. Markörer i Sverige är klassade som licensfria luftvapen, som innebär att markörer endast får köpas och ägas av en person som är över 18 år.
Paintball kulorna är gjorda av gelantinskal med färgad fyllning som går att tvätta bort. Jag satt så nära gallret o fotade när en kula träffade stolpen så det sprutade över hela mig:)) Men det försvann.:)

 Det är mycket putsande och fixande för killarna.
 Längst hitåt på bilden är sonens markör och lufttank , den med grön markör. Detta kit är sonen väldigt rädd och och sköter om det noga.

 Efter paintball och lite middag gick vi en sväng tillsammans på stan med sonen. Vi gick in till Krokodil där det var ett liveband som spelade och lite saker dom tex säljer av återvunnet.
 Dessa motorcyklar är gjorda av gamla läskburkar. Ganska häftigt:))
Självklart var jag tvungen att stanna till och titta på den rosa peruken som skulle passat så bra till min rosa klänning:)) ...nääää troligtvis inte. Men titta kan man ju.
 Sen blev det lite allsång med Anders Lundin för mej och Kjell. Sonen gick vidare med sina kompisar. Maaassssor med folk var det där o lyssnade.

 Vi har haft en bra helg och kunde dessutom avsluta kvällen och helgen med lite ny sytt:)) Kjell gjorde jag en "gitarr tröja" till, passade bra när det var allsång vi varit på :-)) En rosa klänning med lite cyklar på hade jag sytt till mej själv. Det är så härligt när vi kan gå ut en senare kväll i sommarvärme.

6 kommentarer:

Kors och Tvärs sa...

Allsång är mera min stil, inte paintball
Du skulle slagit till på peruken ��
Kram

Lennart och hans tankar sa...

Säkert har sonen roligt!

Kram

Millans Värld sa...

Har aldrig provat paintball men det är säkert roligt.
Så fina du och Kjell är.

Kram

JoY sa...

Paintball vet jag absolut ingenting om, dom har säkert väldigt roligt. Bra att färgen försvann på dig. Fin bild på er två
Kramiz

Dessan sa...

Kors o tvärs : Det var många som kom för Anders Lundin :) Kul att se vad sonen trivs att göra med sina kompisar . Och få titta på matcherna. Peruken fick vara för mej :)) kram

Lennart: jo dom har trevlig gemenskap tillsammans . Kram

Millan : åtminstone bra kondis ska man ha:) tack söta du . Kramen

Joy: jag visste inget innan heller. Men man lär sig när man har aktiv son i sporten. Det blir en mer o mer populärt sport. Kramiz

Husbilen-Ellen sa...

Så fina ni är! Kul att få vara med och heja fram sonen.

Skicka en kommentar