torsdag 25 maj 2017

Pampas marina

Nu var det dags för oss att besöka våra bloggvänner Peter o Helena Freedomtravel.se
Vi parkerade husbilen på gästparkeringen där kom Peter och mötte upp oss o visade oss runt.


När jag zoomade in ordentligt med kameran så såg jag deras husbåt.
Det fanns en del olika varianter i denna marinan måste jag säga...allt från jättestort till lite mindre.

Det var jättemysigt med alla husbåtar...som ett vanligt villakvarter men i husbåt :)Till slut kom vi fram till Freedom där hon låg...jag säger hon för jag vet inte vad dom kallar båten:)Peter visade sin nya drönare som dom köpt. Jättesmidig och liten att ha med sig i husbilen. Detta är den nya generationens drönare. Mycket smidigare än föregångaren.
När vi surrat en stund och tittat runt inne och ute så började paltkoket som vi ville bjuda dom på. Dom hade aldrig ätit palt så nu var det dags tyckte vi såg till att dom smakade i alla fall.
Peter och Kjell hjälptes åt med hela projektet:) Riktiga karlar reder sej själv :-) Det gick riktigt bra Och trevligt hade vi där i köket i deras fina husbåt.
Det var en fröjd för ögat att titta på när dessa 2 hjälptes åt i köket. Man ser verkligen hur kul och hur glada dom var :-))
När Helena kom hem från jobbet var palten precis färdigkokad så det var bara att sätta sig till bords. 
Tänk vilken tur att dom gillade palten och ville dessutom ha 2 stycken var. Va glada vi blev :)
Lite Piteå presenter försöker vi sprida lite här och där när vi träffar vänner. Här hamnade det lite av dom sakerna, hos Peter o Helena :)
Helena mådde inte så bra när hon kom hem från jobbet så vi avrundade en stund efter maten och sa hej då till dom 2 vännerna så hon skulle få vila. Hoppas att Helena kryar på sej så dom snart också kan åka ut efter vägarna när dom nu äntligen får tillbaka sin husbil som stått på verkstan i 8 månader !!.
 Nu har vi lämnat våra vänner och bloggarna Freedomtravel.se och hoppas vi ses snart igen.

8 kommentarer:

 1. Lite annorlunda att bo i en marina som dom gör. Kul att ni hann träffas och laga palt trots att Helena var krasslig.
  Fortsatt trevlig resa
  Kramizar

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att träffa bloggvänner.
  Kul med husbåt!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt att läsa ert reportage härifrån marinan!!! Vad fint ni skrivit, vi blir jätteglada! :) Och stort tack för besöket och för palten, verkligen jättegott och trevligt!!! Synd att jag inte var piggare, men vi ses förstås fler gånger! Vi har fått hem husbilen nu, vilket är skönt, men vi har ett gäng fel att åtgärda med den ... så det blir ingen tur den här helgen. Än så länge fokuserar vi på att vara hemma och vila upp oss, jag är inte frisk ännu. Hoppas att ni får det jättefint nu!!! (Inlägg om paltkoket kommer förstås på vår blogg snart ;)) Kramar

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig roadtrip ni gör genom Sverige.

  SvaraRadera
 5. Så roligt att besöka bloggvänner och se deras speciella bostad.
  Kram

  SvaraRadera