söndag 6 oktober 2019

En trevlig helg

Klockan är bara tidig morgon och idag är det söndag 😄I går morse hade vi denna vackra bilden när jag vaknade...det var inte lika många husbilar där som det varit i natt här.


I går morse tog vi husbilen och åkte in till Haparanda centrum och Ikea och andra butiker vi ville besöka. Dom har en del friluftsbutiker här som tex: Haglöfs och Fjällräven...och dessutom masssssor med folk överallt !! 😁Vi tittade men Kjell hittade inte det han sökte så vi gick vidare.
Och hamnade hos en alldeles nyöppnad butik vi ville titta in i : Snus o Gottebutiken under samma tak
Åh herrregud!! så massor med godis och vilken fin godusbutik!👌
Vi köpte inget godis till oss utan gick runt och tittade och kunde motstå att handla...vilken bedrift !!😆Jag är imponerad av att vi klarade det.
Vi gick runt och letade lite heminredning men hittade inget av det heller....men som sagt på Ikea hittade vi lite smått och gott som alltid.😄
Vi åkte åter tillbaka till Nikkala båthamn och tänkte stå en natt till för det är så lugnt och fint här, och för att inte tala om att vi fick en fin utsikt igårkväll också🌅
Nu på morgonen gick jag ut för att fota hur många husbilar som stod där vi parkerat oss, närmast vattnet. Totalt här stod 12 husbilar och 3 husvagnar. Det tycker vi är helt otroligt den här tiden på året, visst syns det att bilarna har ökat och fler o fler kör husbil.

Här har det jobbats med att ta upp båtarna inför vintern men ännu är det många som ligger i ff.
Här ovan finns 2 toaletter i den lilla byggnaden och i det stora huset betalar man med swish 150 kr / natt med el. I källaren i stora huset finns dusch som i vanliga fall finns i lilla gula men nu börjar det bli kallt så därför blir det dusch i källaren. 

Vi har haft en skön och avkopplande helg verkligen, och står ff kvar för att njuta in i det sista😄 Nästa helg ska vi köra husbilen till en helt annan stad för att parkera i vårt nyhyrda husbilsgarage. 

7 kommentarer:

  1. Men du så otroligt mycket godis det fanns i den butiken.
    Tror jag aldrig sett på maken.
    Vad duktig ni var som kunde motstå frestelsen av att köpa.

    Ha en skön Söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur ! 😆Vad frestande det var. Butiken var nyöppnad o väldigt fräscht var det där. Kram

      Radera
  2. Det vet verkligen inte dåligt att kunna stå emot en ”gottepåse”.
    Så stillsamt lugn det ser ut att vara på,bilderna. Även om det fortfarande är många bilar ute så verkar det norrländska lugnet sprida sig.
    Kram till er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det var det verkligen kan jag säga😬 Det har varit riktigt lugnt o skönt så man fick ladda batterierna. Kram till er

      Radera
  3. Wow! Att kunna stå emot allt det godiset! Vilken bedrift! Nikkala ärär verkligen fint. Så glada över att vi varit där några dagar, fast på sommaren.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha jo det gick bra trots det var en sån mängd av sorter 😬. Nikkala är speciellt fint när det är sol, vackert väder och Norrsken !! 😉👌vi har varit här när det varit flera meter höga snöhögar också 😄Jo jag vet ju att ni varit där också. Kram

      Radera
  4. Ja där parkerade vi också i somras.

    SvaraRadera