onsdag 3 juni 2020

Svea Husbil i Väddö ena riktiga skitar enligt oss.


Tänkte nu berätta för er om vår upplevelse av att bara tänka att sälja vår Carthago hos #SveaHusbil i Väddö. Dom har verkligen inte skött sig så bra som dom lovade när vi skulle lämna in husbilen.

OBS!!!Ett varningens finger! Svea Husbilar går ut på deras hemsidan med att -”efter 3 månader om dom inte lyckas sälja husbilen kan man ta hem den utan kostnader. (Lögn!. Det kostar 9000:- )Alltså även om du har den kvar i evigheters evigheter till dom ev orkar sälja den till oss sa dom 3 månader utan kostnad.  Då man frågar dom säger dom att det inte kostar något oxå en lögn.! Dessutom kostar det hela försäljningsavodet (för vår del ca 80.000) om man säljer husbilen själv inom 2 månader sen man har plockat hem den såld hos dom. Vi fick hem ett kontrakt som vi i lugn o ro fick läsa igenom men på plats trycktes ett annat kontrakt under näsan som vi skulle skriva under, vi visste inte att det var ett annat kontrakt...efter detta erkände VD:n sa att finns fler kontrakt ...lite konstigt !!riktiga lögnare.

Vi ville att dom skulle sätta på sommardäcken som låg i garagedelen i husbilen eftersom det var vinter när vi åkte hemifrån...det skulle dom ha 1000 kr för att göra när däckbytarfirmor tar 400 kr!! VD på Svea var riktigt otrevlig när vi påpekade saker som tex att dom inte skrivit rätt år på husbilen utan hållit den äldre hela tiden på Blocket och skrivit fel innehåll heeeela tiden dom gjort en ny annons för att vi sagt att det stod fel....vi har fått ringa och skriva massor med ggr...kändes verkligen oproffsigt skött hos dom. Jag sa till maken..kan du flyga ner och hämta hem husbilen? jag vill absolut inte ha den kvar där längre !! Jag själv vågade inte följa med pga coronatider.

Svea Husbilar har inte gjort ett dyft för att försöka sälja den på 3 månader...men betalt ska dom ha och pengar har det kostat oss eftersom vi bor så långt bort.!! ....och som sagt höjer vi ett varningens finger för #Svea Husbil i Väddö.11 kommentarer:

 1. Vi har fått följa er på nära håll och fått tagit del av detta. Kan bara instämma att det varit riktigt tråkig för er att man inte hållit sig till fakta. Knepigt att man skiftar kontraktet, varför får man ett hemsänt och ett annat att skriva på, utan att bli informerad att det är ett annat kontrakt. Trist trist är det.
  Varma Soliga Kramizar till er nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit skönt att ha er som bollplank i detta elände, vet att det absolut kunnat vara värre men lite surt är det ändå. Det är jättekonstigt och sjukt gjort av Svea att dom ens sover om nätterna! som dom luras. Kramiz tillbaka

   Radera
 2. Låter väldigt osunt med två olika kontrakt. Tycker ni ska anmäla företaget direkt hos Reklamationsnämnden, osäker på om det heter så eller är rätt instans.
  Hoppad ni orkar att gå vidare med i mitt tycke ett nästan kriminellt förfarande.
  Husbilshälsningar Solan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej o kul att du kikade in :) Det kan man verkligen tycka att det är osunt med olika kontrakt, dom vet hur dom ska luras. Ska höra mig för hos allmänna reklamationsnämnden. Vi ska höra oss vidare hos fler än hos advokaten vi pratat med redan. Kan faktiskt hålla med om att det verkar lite kriminellt!! Kram till dej

   Radera
 3. Det här låter inte fräscht någonstans. Att skicka hem ett kontrakt för genomläsning och ta fram ett annat utan att tala om vad som gäller låter nästan kriminellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det verkligen!! Arga som sjutton på Svea är vi också!! Stressigt som sjutton var det också när Kjell var dit med bilen att han kände av stressen och att dom ville bli av med honom så fort som möjligt. Det är så tråkigt eftersom vi är godtrogna och tänkte gott om dom och litade på att allt skulle gå bra .

   Radera
 4. Det är ju så ägarna och jag tappar hakan. Hur kan det vara så oseriöst? Står tydligt på deras hemsidan som nu ägaren var inne och tittade på att det inte kostar något vid osåld bil. Att dessutom använda dubbla kontrakt låter som kriminella metoder.
  Hoppas att ni snart kan lägga detta bakom er, även om det säkert gnager, och istället se fram emot några månader till med er fina husbil, njuta av nya trevliga utfärder och ta nya beslut efter två månader.
  Kram till er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag ville verkligen skriva och berätta för att skydda andra som enst tänkt tanken på Svea Husbil...Nej nej nej åk inte dit och försök sälja din bil du blir lurad !!Visst är det så att det står på hemsidan och dom har mage att ta betalt när det ska vara gratis !! Riktigt kriminellt tycker vi också. Nu njuter i i några månader till. Kram till er fina

   Radera
 5. Jättebra att du skriver om dina upplevelser, så att det kommer i dagen. Våra bloggar har mer kraft än vi anar. Jag skrev sent en kväll och berömde Telia för det kundbemötande som jag fått av dem. Klockan nio på morgonen dagen efter, har jag ett långt positivt svar från Telias kundtjänst. Hoppas ni kommer att trivas med bilen igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar inte skriva elaka och sura saker annat än att det är nåt som stör mig....som nu. Visst har du rätt i det att våra bloggar kan göra nytta också ibland. Jo beröm går ju alltid hem men när man blir arg och sur så är det nog ingen som hör av sig och berömmer ;-) Känns jättesurt att behöva hämta hem husbilen när vi ville sälja den...

   Radera
 6. Oj vilken tråkig upplevelse! Hoppas det löser sig för er på något annat sätt!

  SvaraRadera