söndag 23 oktober 2016

Helg i Umeå

I helgen var det då dags för kära maken att rulla ända ner till Stockholm och Caravanhallen alldeles själv med husbilen. Detta för att fixa lite saker dom inte kunnat göra förrän nu. Alla delar är beställda och klara så på Måndag morgon lämnas bilen in o Kjell tar sig mot stan för att åka vidare mot flygplatsen på eftermiddagen.
 När vi kom till Umeå var vi i tid så vi kunde gå in och hälsa på yngsta sonen på jobbet :)
Sen var klockan äntligen slagen så vi kunde åka och hämta sötaste barnbarnet på förskolan:). Som vi hade längtat :)) Han var precis klar med mellanmålet så här blev det tvätta händerna innan hemgång.
 När vi kom hem blev det lite mannekänguppvisning:)) Byxorna hade jag sytt i ett mjukt tyg....ett nytt mönster som jag ville såklart se hur dom satt på honom, och det ville han också framför spegeln:)
Här var det dags för nästa byxpar jag sytt. Ett par i mjukt jeanstyg. Dom satt perfekt dom också. Lite för stora men det är bättre än för små:) Tröjan tryckte jag på en av favoriterna i Babblarna.
Baksidan av byxorna. Han stod så stilla när jag ville se hur dom satt bak också. Lillrumpan blev snygg som bara den :))
Önskemålet av föräldrarna var att jag skulle ta med mig min frisörsax o frisera barnbarnet lite när vi skulle komma i helgen. Så lördag morgon blev det lite klippning av mej på lilleman. Med hjälp av Babblarna på plattan gick det hur bra som helst:) Han satt så stilla och det gick så fort. Tror han gillade att jag kammade och pysslade om honom. :)
 Han blev så jättefin i håret nu och det supernötta är borta, så mycket fräschare när det nu är nyklippt för 1:a gången:) Och tänk ändå att jag fick uppleva det...att få klippa mitt första barnbarn för första gången!! :) Och föräldrarna blev så nöjda.
Efter klippning tog vi oss en promenad ut i skogen. Lilleman gillar att gå där:) Sedan var det dags för lillen att vila middag med sin mamma. Och då var det även dags för maken att börja köra mot Stockholm o lämna husbilen som jag sa ;-) Tyckte synd om honom att åka själv, men tur är att maken är så bra chaufför så det gick bra, och första stoppet blev Axmar där vi stått förut.  Och inte var han ensam där sa han...nästan fullt:)

 När han åkt tog jag och sönerna några timmar på stan. 
(Bilden är lånad)
Där gick vi in vid Umeå stadsbibliotek Väven. Detta ställe är nog det absolut största bibliotek jag har varit in i :) Riktigt riktigt fint. Där finns allt man kan läsa.
 (Bilden är lånad)
Flera våningar högt är detta superfina hus nere vid Umeå älven. Invigning-2014. Hela huset väven är ca 15000 kvm. Stadsbiblioteket finns på 3 våningsplan. 
Då vi var där var det en magisk dag i Harry Potters värld med tävlingar, tipspromenader, trollstavstillverkning, lektioner i trollformler och drycker och mycket annat:) Man fick även byta om kläder och fotografera sig :)...Nu gjorde vi inte det...haha. Här var det bokförsäljning direkt man kom in. Man fick även sätta sig ner och lyssna på maratonläsning med Harry Potter och de vises sten om man ville. Det var många barn som ville det :).
http://www.umea.se/umeakommun/kulturochfritid/kultur/arkiv/artiklarkultur/harrypotterdagpavaven.5.4a811e861571b5b2a3e2267e.html
All personal var utklädda också. Så det var säkert jättekul för dom också den här dagen:) Lite spindelnät hade dom också fixat. Allt för stämningen under Harry Potters dag på väven:))

Det blev även en liten fika paus vid Espressohouse i stan. Suuupergott med vit varm choklad och en maräng o cheececake för min del.  Mmums och mysigt framför allt för en mamma med 2 söner på stan:)

Idag blir det hemgång för mig. Känns alltid trist att lämna familjen...och dessutom när lilleman har åkt på hög feber...39,5. Hoppas verkligen det går över fort. I morgon ska jag också hämta maken på flyget i Luleå. En fin helg har det varit med mina superfina.

8 kommentarer:

 1. Härligt att få vara ned den lille.
  Gäller att ta vara på tiden, de växer fort!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Å vilken mysig helg du haft.
  Härligt att få rå om både söner och barnbarn.
  Lilleman är ju så hjärtknipande söt.
  Förstår att du har mått gott i helgen.

  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig helg ni haft. Min ena ägare ska snart till solen oxh tar då med sig sina två brorsbarn och detta ser han framemot väldigt mycket. Egentid med barn ger så mycket tillbaka.
  Hoppas f.ö. att både bil och barnbarn mår bättre.

  SvaraRadera
 4. Ser ut som ni haft en trevlig helg!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag tar den sista bilden, det smakar bäst.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Myshelger är fint! Trist med efterservice på husbilen så långt bort, dom borde skaffa flygande service snart nu när vi är så många i landet med husbilar!

  SvaraRadera
 7. Nog är det något alldeles speciellt med barnbarn. Vad fina kläder du sytt!

  SvaraRadera