torsdag 3 november 2016

Amfiteatern i Pula/Kroatien

Nu hamnade jag vid våra semesterbilder igen:)...så jag måste lägga till det jag inte lagt in därifrån.
 När vi var i Pula/Kroatien och Amfiteatern/Arena...som dessutom värmde i mitt hjärta att få besöka. Denna arena byggdes först i liten skala för att sedan byggas ut år 79 efter kr för att användas till gladiatorspel.
Den rymde då 23.000 åskådare. Idag används den som konsertscen. Amfiteatern är den sjätte största i världen. Rätt häftigt eller hur ? :))
Det fanns rum under hela teatern som vi gick ner i och svalkade oss lite:)

 Ytterligare nåt som imponerade på mej.
 Ett museum som finns under arenan.
 Bilderna får tala för sig själv.
 Det fanns även souvenirer som dom sålde...men där tog jag inga foton.
Jag har gjort ett inlägg tidigare från Amfiteatern som jag har här på bloggen. Här är bara en komplettering av det som fanns i källaren. Jag vill spara allt som hör till vår resa.

10 kommentarer:

 1. Märkligt att man kunde bygga så stora komplex på den tiden utan tillgång till dagens maskiner, instrument och verktyg.

  SvaraRadera
 2. Visst är det fascinerande! Tror att museet var stängt när vi var där i november ... (Vi var helt ensamma där, haha)

  SvaraRadera
 3. Kul att se dina bilder som väcker minnen. Håller med om att det är en häftig byggnad. Tänk så duktiga dom var förr och vilket slit med de stora stenarna. Vi gick också ner och tittade på allt som fanns där.
  Kramizar

  SvaraRadera
 4. Härliga foton och så trevligt med ett museum under arenan.

  Kram och ha det bäst!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina bilder från Pula och amfiteatern Arena. Har faktiskt aldrig varit nere i museet trots vi är i Pula ganska ofta (eller har varit rättare sagt)men vi har varit där på konsert ett par gånger. Vi har en liten etta därnere som barnen nyttjar numera mer än vi. Sedan vi blev med husbil har vi bara varit i Pula en gång och då bodde vi på camping Stoja, där har vi även vår lilla lägenhet :-D

  SvaraRadera
 6. Häftigt att få vara på plats och känna historiens vingslag.
  Kram

  SvaraRadera
 7. När ägarna såg era fina bilder drömde de sig tillbaka till Pula som de besökte sommaren 2014 med hyrbil så det var innan jag fick följa med.

  SvaraRadera
 8. Visst är det mysigt att sitta och kika tillbaka på det man upplevt!
  Kram

  SvaraRadera