söndag 6 november 2016

Tända ljus och putsa bil :)

I fredags kom det rejält med snö hos oss. Och det kändes som att allt kom direkt:)) Men det gjorde det såklart inte men lite plumsande kändes det som när vi gick till gravarna för att tända ljus. Vi hade även med oss en ros på en järnpinne, som blomsteraffären bredvid oss sålde.
Fint att blomsteraffärerna hittar på nåt nytt. För nöjd blev jag att det blev så fint med det vita mot svart gravsten. Det kom lite snö under fredagen hos oss:))
På fredag eftermiddag kom yngsta sonen hem hos oss. Det var bestämt att det skulle bli en bilfixar helg:) Han har en fin bil och är rädd om den så det blev lite putsande i helgen.
På lördag morgon hade dom planerat att börja polera sonens bil. Det skulle bli många procedurer innan den skulle bli klar. Heeela dagen skulle dom hålla på. Jag gick dit med lite smörgåsar och kaffe för att se hur det gick för dom.
Dom började med att tejpa och skydda alla svarta lister för att inte få rubbing och sånt på listerna och handtagen. Det gäller att skydda allt.


När jag gick tillbaka hemåt hade solen börjat kika fram och nu hade frosten kommit i vår lilla kanal i stan. Det var en vacker dag. Men någon måste se till att middan kommer på bordet sedan.:)

Tror inte vi ska åka skridskor riktigt ännu:-)) Skojar bara...jag åker inte ens skridskor nu mera:)
 
Bilen blev ialla fall klar igår. Synd bara att det inte syns så bra här på bilden hur himla fin bilen blev. Såååå blank och fin och en rätt så nöjd son som jobbat hårt med pappa. Det som gjordes på bilen är: Rubbing, maskinpolerade med vax och sen en lackförsegling. Nu fick han så gott som en ny bil :))
Bra jobbat son och make...ni har gjort ett fantastiskt jobb.
Innan sonen åker hemåt dom 22 milen igen idag, ska vi träffa morfars och äta lite Pitepalt...mums vad jag längtat och väntat på hemmagjord palt. Det är makens jobb att fixa palt och det ska bli super gott:)


11 kommentarer:

 1. Ägarna är alltid lika nöjda då de putsat på mig och deras andra bil.
  Det var stor skillnad för ägaren att komma tillbaka till Sverige efter hans utlandsresa. Även i de mer södra delarna råder det kallt väder.

  SvaraRadera
 2. Men med snö ni har, får säga ganska fint när det är uppe hos er. Så ligger det inte nere hos oss.
  Kram 😀😎

  SvaraRadera
 3. Mina ungdomar älskar palt men det gör tyvärr inte jag.
  Så det är en maträtt som deras far alltid fick och får laga till dem.

  Kram och ha en fin Söndag!

  SvaraRadera
 4. NU är det verkligen skillnad på Norrlands-/Skånecäder. Jag plockade sista päronen idag och klematisen blommar med ett par blommor fortf. föratår dock vad aom väntar inom kort ;-/ Så himla fin sonens bil blev efter slitjobbet med den grundliga lackbehandlingen, hoppas inte vägarna saltas mer uppe hos er!

  SvaraRadera
 5. Vilken vinter ni har!!! Vi har pyttelite snö här också, men jag hoppas att det blir mildväder snart igen. Vi vet ju fortfarande inte hur det blir med husbilen ...

  SvaraRadera
 6. Vad fint vid gravvården, Oj, ni har ju redan "vargavinter" hos er. Lika bra att var a inne och pyssla med bilen.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så vackert med all den vita snön ni har fått. Här är det lite också men långt ifrån vad ni har fått och tur är nog det med tanke på att det alltid blir kaos i trafiken.
  Jösses så sugen jag blir på Pitepalt när du visar den bilden. Hmm ska kanske ta och göra det en dag hihihi Gjorde egen pasta igår för första gången och det gick bra.
  Kramizar till er i vinterlandskapet

  SvaraRadera
 8. Huva va mycket snö ni fått i norr!
  Här bara lite vitt på backen :-)
  Bilen blev ju verkligen blank!

  Ha det gott o njut i vinterland...Kram

  SvaraRadera
 9. Någon snö vill vi inte ha, klarar os bra utan!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Förnämligt att kunna vaxa bilen inomhus så här års.

  SvaraRadera
 11. Så här på håll är det fint med snö! Bilen såg ut att bli väldigt fin! Rosen gjorde sig fint vid gravvården.

  SvaraRadera