måndag 20 februari 2017

Mot Stockholm o Kiistamässan del 1

Nu var dagen D här när vi skulle ta flyget mot Stockholm och våra mässor som vi ville besöka. Vi tog flyget från Kallax i Luleå -Arlanda. Där köper vi alltid expresståget in till centralen. Det är snabbt och smidigt.
Vi tog in på hotellet, lämnade väskorna och åkte direkt ut till Kistamässan. Här skulle vi titta på husbilar och tillbehör ...och träffa alla våra vänner. :)

När vi gick till mässan hittade Kjell..som är elektriker...denna gigantiska armatur:) Ovanlig och stooor var den. Fint väder var det dessutom i helgen, här kunde vi gå i sneakers...ingen snö alltså:))
Här väntade några av våra goa vänner: Jakob, Anders och Yvonne : http://joytillsammans.blogspot.se/
Vi kom lagom till våra bloggvänner Peter och Helena: http://www.freedomtravel.se/2017/02/intensiv-dag-pa-husbilsmassan-kista/. Dom berättade om sin 1:åriga resa dom gjort med husbil i bl.a Albanien och Makedonien.
Innan föreläsningen lämnade jag några muggar till Peter o Helena. Några jag gjort som minne till dom.
 En var till: Peter och en till Helena. Dessa gjorde jag med hjälp av min silhouette cameo. Kul också att dom blev så glada. Det är det bästa när man kan glädja andra:)

Min kamera är inte den bästa ( läs...jag önskar mej en ny :)...) Vi satt så illa till att det blev så mörka bilder.
Hur som helst var det superkul att lyssna på våra vänner. Dom skötte sig kanonbra på scenen. Efteråt gick vi och åt lunch tillsammans på mässan,
Där anslöt sig både Peters bror och hans fru till vårat sällskap. Jättetrevligt hade vi där tillsammans.
Även Yvonne och Jakob...o Anders som inte kom med på bilden här.
Jag fick present av Yvonne o Jakob i fredags på mässan...eftersom det var min födelsedag:)
 Ett jättefint kort med symaskin på framsidan och presentkort till Ohlssons tyger...haha så bra. Det handlade jag såklart upp när jag ändå var i storstan :)

Sen ville vi såklart gå runt och titta på mässan och vi drogs såklart till vårat husbilsmärke Carthago som vi alla 5 gillar skarpt. Sen att få handla på Caravanhallen i Haningen och ha med Robin och Hannu (från bilden) att göra...det är bara bäst. Vi har fått så bra service och bra kontakt där.
Nu gillar vi Carthago och tycker att det är ok att man gillar sina egna husbilar, vilket märke det nu gäller. Sen behöver man inte tävla om vilket märke som är bäst...det kan jag bli lite besviken på. Skit i märket...är man nöjd och glad så är man. Här är vi 5 supernöjda framför vårt husbilsmärke. Kjell njöt och drack kaffe i en av Carthago husbilarna som fanns där. Han även undersökte dom nya golvförvaringarna som fanns.

 Denna modellen är lite större än den vi har, så här fanns en större tv. Det är nåt jag skulle vilja ha i vår husbil eftersom mitt ena öga är lite sämre ibland. En del använder inte tv:n i husbilen, men vi vill ha den i vår.

Garaget var också stort ...där Kjell och Anders fick plats:)) Nu zoomade jag skärpan på Yvonne eftersom hon skulle fota just då:)
 Det fanns lite tillbehör också. Här pannor som du kan fälla ihop. Perfekt att slippa skramlet i lådorna
 Kläder, skor o inlägg.
 Caravan Club fanns också här
 Kartbutiken var också här. Dom fick sälja en del :) även till oss.
 Dessa smarta rullvagnar fanns till försäljning. Det gick åt som smör till husbilsåkande och husvagns folket. Denna jättesmarta vagn köpte vi...en 4 hjuling:) Perfekt att plocka bort påsen och använda den att bära tunga saker på...som till husbilen tex.
Denna vagnen skjuter man som en barnvagn och den välter inte om man lastar tungt.

 Våra fina goa vänner Leif och Rose-Marie från hemmavid :)) stod och värvade husbilsfolk vid  husbilsklubben:). Leif är ordförande i husbilsklubben.
 Här jag och hans söta fru Rose-Marie o jag :)


Vi hittade även stolar som fanns att beställa...allt måste beställas ..fanns inget av dessa tillbehör man kunde köpa direkt vid mässan. Det tycker jag är lite synd...skulle nog sälja som smör om man kan ta hem allt man vill köpa direkt.

Vi lyssnade såklart på Pernilla Wahlgren också. Hon är så proffsig och alltid så glad :) 

Pernilla uppträdde under lördagen:) så mer kommer i nästa inlägg av mässan. Jag är tokig i att fota...så det kommer mera :)) 

I nästa inlägg ska jag visa några bilar som vi tyckte var ett härligt alternativ.


8 kommentarer:

JoY sa...

Trevligt inlägg Dessan och jag instämmer.
Kramizar

Lennart och hans tankar sa...

Visst är det trevligt med mässor!

Kram

Millans Värld sa...

Grattis i efterskott!
Vilken härlig mässa ni varit på och så mycket att titta på.

Kram

Husisblogg sa...

Vad ni fått uppleva. Mina ägare är nöjda med mig som jag är men visst är Carthago fina bilar. En drömbil för min manlige ägare men han får nog troligen stå ut med mig ett tag till.

Husbil och Resor sa...

weekend tripp vad trevligt. Carthago vän är jag också
Var tvungen att googla på silhouette cameo detta med muggarna fina.

Matts Torebring sa...

Jag gläds med er att ni haft det bra på mässan.
Kram

Kors och Tvärs sa...

Så roligt att träffa alla vänner, det är det bästa med en mässa :D En sån där "dra-maten" hittade vi för några år sedan i Frankrike som vi köpte då. Jättepraktisk!
Kram

FREEDOMtravel sa...

Sååå himla kul att träffas igen! Och tack igen för de fina muggarna!!! :) Kul att du också fastnade för de hopfällbara kastrullerna förresten ;)

Skicka en kommentar