söndag 16 juni 2019

Vadstena

Vi har kommit fram till Vadstena för att mellanlanda. Såg på min karta att här hade vi aldrig varit...så då svängde vi in här för att titta hur det såg ut i denna stan.

Ställplatsen var precis bredvid slottet så vi gick med stora steg för att se hur där såg ut. Men vi kom bara in i innergården, vi var väl där fel dag eller fel tid.
Vadstena slott är Sveriges bäst bevarade renässansslott. Högst upp i slottet ligger den möblerade våningen med inventarier från 1500-1700 talet. 

Vi tog oss en promenad runt i det lilla centrum som låg precis bredvid ställplatsen och slottet. Men det var så öde och inget folk på gatorna så jag fotade inte en enda bild där utan vi gick tillbaka till husbilen. Ställplatsen tycker vi att dom gjort den fin 225 kr / dygn under högsommaren, toa o dusch ingår om man orkar gå en bit.

Vid ställplatsen var det däremot mycket bilar, närmare bestämt fullt.

Det var lite regnigt och blött ute så vi höll oss mer inomhus och åt god mat och en god efterrätt.

Vi fick en bra plats på hörnet som var ljus och fin och lite vattenutsikt. Här sov vi bara över för att åka vidare på morgonen efteråt. 
Koordinaterna hit hittar du här ovan.

4 kommentarer:

  1. Vadstena är enligt min manlige ägare en liten mysig stad. Jag hat dock inte fått besöka den utan de gångerna han varit där har han varit fräck nog att ta en bil från hans arbete då han varit där i tjänsten.
    Ser ut att vara en riktigt fin ställplats. Undra vart ni är på väg nu när ni är såhär långt söderut?
    Kram till er

    SvaraRadera
  2. Jag har varit i Vadstena.
    Tycker att det är en pittoresk liten stad.

    Ha det fortsatt trevligt!
    Kram, kram

    SvaraRadera
  3. Vadstena har varit och är en av våra favoriter. Det ser ut nu som att ställplatsen är klar nu, efter ombyggnaden. Tidigare stod man jättenära varandra.

    SvaraRadera
  4. Vadstena är trevligt och det blev väldigt bra när de gjorde om ställplatsen. Kul med lite kultur också emellan åt
    Kram

    SvaraRadera