söndag 10 augusti 2014

Våra alldeles egen odlade Zucchini

Innan vi gick ut på vår morgon promenad nu på morgonen...plockade jag in från landet..ännu mera zucchini. Oj så stora dom är:-)

 Jag trodde väl aldrig att vi skulle kunna odla några Zucchini själva. Men titta vilken stor en vi fick i landet:) Jag satte en krona bredvid för att man ska kunna se hur stor den är:) Vi har massor fler på gång...det blommar för fullt och fler har kommit:) jättekul att se när det ger resultat i landet.
 Det började såhär...med 3 stackars frön. Då förstår man hur stora plantorna blir per styck:-) Tur att jag hade Yvonne..blogg väninnan som berättade allt om detta, och hur stora dom blir:) Så vi inte skulle plantera fröna så nära varandra:-)

 Blommorna kom....
 Av blommorna blev detta resultatet:)

Här på bordet ligger då resultatet. Vi skar zucchini i skivor och grillade dom på raclette grillen igår. Det var faktiskt gott. Det var första gången jag testade att smaka dom:-)) Och första ggn vi använde racletten:)
 En mysig plockmiddag för 2. Vi skulle haft våra vänner också, ...men det får bli en annan gång:-)

Trevlig söndag


7 kommentarer:

  1. Men så härligt att få en sån skörd.
    Kul att kunna så och se det växa upp för att sen kunna lägga på matbordet.
    Ha en härlig Söndag!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vi har också odlat såna o skördat en del redan!
    Är så gott att ha till maten!

    Ha det så fint i norr/Kram

    SvaraRadera
  3. Det är roligt att se hur det växer i norr hihihi Ni får verkligen en bra skörd. I veckan som gick gjorde jag soppa och kompisar kom förbi på sopplunch. Idag blir det squash med köttfärsfyllning som gratineras, man får vara påhittig hahaha
    Kramiz

    SvaraRadera
  4. Närodlat är bra!

    Då vet man vad man äter!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Kul att följa utvecklingen av plantorna och vilken skörd sedan!! Gratulerar till den lyckade skörden. Måste nog testa nästa år :)

    SvaraRadera
  6. Roligt att se att arbetet ger både frukt & skörd. Kram

    SvaraRadera
  7. Fina bilder på fina grönsaker. Blir ofta mycket och man kan göra så mycket gott med dem. Elisabeth

    SvaraRadera