tisdag 14 maj 2024

Det blev fint med vår nya altan på framsidan.


Vi har gjort om våran altan på framsidan och det blev så bra.
När vi flyttade till vårt lilla hus så såg altan utsåhär på framsidan. Grått och murket hade golvet blivit så vi la dit ett konstgräs som vi fått ta över.

Denna sommar var det dags för vår altan på framsidan att få sig lite makeover.
Kjell hade ett megajobb att ta bort alla brädor och som det såg ut under golvet. 
Sen blev det storstädning under allt och att rengöra och få bort allt smuts så att asfalten som fanns under kommer fram o blev ren o fin.


Det blev en rejäl hög med "Skrot" som vi hjälptes åt att ta på släp o åka till tippen med.

Nu är allt gammalt golv borta och det nya börjar läggas. Vi köpte ett kompositgolv som vi tänkte kan hålla lite längre än vad tryckad trall gör....vi får väl se hur det blir med den saken :) 
Skelettet kommer på plats.
Och golvet börjar läggas
Jag är så glad över att jag har en sån händig man som kan bygga så det blev såhär fint. Jag och vi båda är jättenöjda över att det blev så fräscht o inga spruckna trasiga brädor man kan snubbla över.

Nu fattas bara en liten fontän på framsidan och lite blommor när det blir lite varmare.

4 kommentarer:

 1. Oj det såg ganska murket ut därunder konstgräset. Det blev ju mycket bättre med ny trall, snyggt. Lite roligt att vi har två vänner som heter Kjell och byter trall till just komposit hihihi. Kramizar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var det verkligen och en massa skräp av löv mm, det var skönt att fått städat också under. Haha ja kan du tänka dig vilka vänner ni har ;-) Kramizar

   Radera
 2. Så fräscht och snyggt det blev med ny trall och nog är det skönt med en händig man i huset! Min fd svärfar som var en praktiskt lagd bonde brukade alltid säga: Bra karl reder sig själv och en dålig är det inte lönt att hjälpa.
  Hoppas vädret håller i sig så ni kan njuta på nya uteplatsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra att gubben kan :-) Det var helt rätt av honom att han reder sig själv för jag har inte kunnat hjälpa :) Vi har haft kall vecka nu men vi har hunnit sitta o lapa sol när den var klar. Ha det gott

   Radera