söndag 13 mars 2016

Umeå dag / Väninna

Fredagkvällen hade jag besök av min söta väninna Tarja. Vi satt o surrade och åt lite romtoast som jag gjort. Jag är så barnsligt förtjust i just det. En supertrevlig kväll :)
 Maken hade en kväll med sina arbetskamrater. Så jag fick umgås med T till hennes man slutade jobba. Vi skulle upp tidigt för att åka till Umeå dagen efter. Så det blev inte sent för oss två. Men naggande så gott ;)
 Fina Tarja :)

Då om den efterlängtade dagen när vi skulle åka till våra finaste söner i Umeå. När vi kom dit hade jag med mig tröjan till Benjamin och farfar tog av sin sin kofta och....
Vips! hade dom likadana kläder dessa 2 :)
Tänk vilken tur jag hade att tröjan passade så perfekt till lilleman:) 
Maken fick sin redan innan vi åkte.
 Vi åkte direkt till vår yngsta son som bjöd på lunch hemma hos honom. Tänk vilken superservice:)

Sen vi ätit lunch åkte vi ut för att titta på det nyöppnande IKEA här i Umeå. Vi hittade faktiskt en bra plats att sitta ner på o fika ....alla vi 8. För vi är många nu :) Däremot klantiga mej så glömde jag fota allt vårt fika! ;-)....Benjamin ville först tillsammans med sin mamma Jonna kolla vad farmor köpt med sig hem innan mellis hos farfar. :-) lilla sötnosen.
 Farfar njuter när han får sitta o mysa med Benjamin. Lite mellanmål är aldrig fel :)
 Här är våra fina söta söner. :) 
 Dom vill inte alltid vara med på bild :) en mamma som fotar hela tiden kan man säkert bli less på...eller ;-) ..

När vi fikat klart var det dags att packa sig in i bilarna igen och åka till huset hos vår äldsta son. Där jag hade med ett beställningsjobb av sonen.
 Detta har jag tryckt på tygvaxduk med heat transfer. Med hjälp av min silhouette cameo. Och sedan sytt en kant med min coverlock symaskin.  Här testar han hur det kommer att se ut på deras tvättkorgar. Det blev bra. Nu kan även Benjamin lära sig vart tvätten ska ligga....när han blir liiiiite äldre bara :-)
Det blev det husvisning också. Morfars har inte sett huset sen dom byggt klart allt. Så vi gick runt och tittade hur fint dom har fått till det. Sen bjöds det på hemmagjord pitepalt innan vår hemresa igen. Lyxigt bli bjuden på både lunch o middag.

 Men innan vi åkte hade jag med ytterligare nåt hemgjort. 
 En tröja till lilla barnbarnet:)
 En jacka med snowboardkillar. Passar bra , eftersom vi har snowboardåkande söner. Tycker ändå att jag lyckats bra med mönsterpassningen vid dragkedjan...visst får man vara nöjd ? :)))

Några roliga knappar och en etikett "Gjord av farmor"

Ibland har man tur när det man gör passar så perfekt:) För det gjorde denna jackan på lilleman. Men mina saker jag gör har jag också på min andra blogg: http://pysselglitter.blogspot.se/
Varsin lykta också fick sönerna...som jag etsat 2 olika texter på:
Brother make the best of friends och Home sweet home....kul med pyssel :))

Japp!! då var det dags att åka hem igen.
När vi åkte hem hade vi så fint väder. Det bästa med att bo häruppe i Norrbotten är att det är så ljusa kvällar...och vi är på väg mot den tiden med stormsteg. En trevlig dag i Umeå med mina föräldrar och våra söner, barnbarn o Jonna. Sååå trevligt har vi haft. Det värsta är att direkt när vi backar ut från gården längtar jag tillbaka nåt så in i norden....inget vidare att bo långt från varandra.

6 kommentarer:

  1. Den där romtoasten ser grymt god ut! :)

    SvaraRadera
  2. Å vilken härlig dag du hade med dina nära och kära.
    Lillen växer så det knakar och vad roligt att det du gjort till honom passade så bra.

    Ha nu en härlig Söndag!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken otroligt mysig helg ni haft! Och så mycket fint Benjamin får av farmor :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Ser ut som ni haft en jättemysig dag!

    Ha det gott o njut....Kram

    SvaraRadera
  5. Ni har verkligen haft en trevlig helg, åter igen har du gjort fina kläder till lillen, som växer jättefint.
    Kram

    SvaraRadera