fredag 1 september 2017

Framme i Böda.

När vi åkt runt och tittat lite överallt här på Öland så såg vi en skylt Böda hamn. Jag trodde först att det var Böda Sand, campingen från tv så jag protesterade högljutt...."Där vill jag inte stå !! Ohh så hemskt. Jag gillar verkligen inte campingar längre och inte den efter allt man sett på tv. Men det är väl så att allt på tv kryddas för bra tv 😃
Vi hamnade vid Böda ställplats hamn. Vi betalade 180 kr med ström ( 140 + 40 ).
 Här var det fint så vi tog oss en promenad för att titta överallt runt stället.
 Fiskaffären var ju öppen men inte är det någon ide handla där när jag inte kan äta fisk ändå, så vi gick vidare ner mot stranden.
 Sanden var så mjuk och vit här, och en massa uppspolade maneter låg på stranden.
 Det är väl klart att jag måste sätta mig ner en strund och känna hur mjuk den var.....och den var verkligen mjuk. Mjukare och mer finkornig än hemmavid.
 Solen var så härligt varm. Men vi ser ju här på Öland att det börjar stänga på massor med ställen och att det börjar bli öde och tomt. Vi har inte sett mycket folk där vi varit.
 Liksom lugna gatan här i Böda där vi är.
 Men det är skönt på ett sätt, vi behöver inte trängas heller 😂
 Hittade ett litet husområde med en massa hus som var så fina, och gamla framförallt....och en massssa päronträd. Det har vi däremot inte heller hemmavid, vi bor för kallt till.

 Lite ekollon fotades också 😘....
 .....och fina rosor
 När vi gick tillbaka fick vi gå genom en äng med kossor 😆Dom var så lugna så det gick bra.
Till slut såg vi husbilarna och att vi var på rätt väg hemåt igen.
Vi fick klättra på en typ av stege för det var ju ström på ledningarna och det var rätt så spännande för mej 😁 Jag tänkte att nu råkar jag väl snubbla till så jag får ström i mig.
Här fotade jag en liten bäck eller vad man ska kalla det, för den var full i alger....som en matta såg det ut ovanpå vattenytan.

Vi hittade ett naturreservat där dom hade gamla ekar.
Vi gick in och tittade, men inte kunde vi se så många gamla ekar, jo några stycken och gamla och stora var just dom i alla fall.
Bilderna gör sig inte rätt här...om du inte klickar på bilderna. Skogen var häftig och lite kusligt ändå tyckte jag att det var att gå i den.😆

Tillbaka vid husbilen kämpade jag på med bloggen ute. Men det blåste så massor så jag fick till slut gå in och blogga klart. Vad gör man inte för bilderna jag vill ha kvar och för att ni andra ska få se vart vi är och vad vi gör😜😆😃
Flaggorna stod rakt ut vid båthamnen.

Solnedgången och månen visade sig från sin bästa sida.
På morgonen hade vi en makalöst vacker soluppgång också. Jag tog kameran och gick ut kl 06.00 och fotade alla fåglar som flög mitt i solens morgon uppgång.

5 kommentarer:

 1. Vad roligt att åka runt och se olika ställen.
  Det ser ut att vara vackert där och mycket härlig soluppgång!

  Kram och ha en fortsatt fin dag!

  SvaraRadera
 2. Ni har verkligen prickat in Öland med fint väder. Förstår att du protesterade ang campingen.
  Kramizar

  SvaraRadera
 3. Böda Camping har vi stått på en gång när barnen var små. Det räcker.... Hamnarna är mycket mysigare!
  Kram

  SvaraRadera