onsdag 22 januari 2020

Bakning och lite tips hemma




Blev så sugen att vispa ihop lite mumsmums med min kitchen aid...det tar ju lite tid att vispaca 30 min så jag hann med att göra en del under tiden och även att ta hand om det som blir rörigt på bänken när man bakar. Jag använde vanliga ballongvispen och hade kakvispen till kitchenaiden liggandes på arbetsbänken...när jag skulle torka runt själva maskinen trillar den tunga !! vispen ner naturligtvis på min långtå...Ajjj!!😣 så fruktansvärt det gjorde en stund men jag fortsätter och häller smeten i en mindre form och sen in i kylen för att stelna.
Förstod att jag skulle bli blå för det blir jag av ingenting...så jag torkade färdigt o sen hade kakan stelnat lite i kylen så jag kunde skära dessa gosaker till fyrkanter för att sen åka in i frysen.


Redan då hade långtån börjat få mörkare färg, och dagen efteråt var den ytterligare lite mörkare😰

Jaja jag överlevde men man lär sig att inte lägga tunga saker på kanten så den lätt trillar ner på golvet och mina bara fötter 😁
Jag får såklart inspiration från nätet när det gäller att återanvända gamla saker och inte bara sömnad😂. Har haft mina egna ideer om vad jag skulle göra med denna fruktskålen som vi köpt för längesedan på Ikea. Jag har sett att det fanns dom som gjort liknande lampor av skålarna så jag bestämde mig för att vi skulle spraya våran i guld denna gången och att den skulle få pryda vardagsrummet.
Såhär ser den ut efteråt den fick guldfärg på sig...
Vi var på PMU och köpte en sån här för glödlampan såna som man hade förr i bokhyllor. Denna sprayades också i guldfärg av maken.
Min alldeles egna elektriker monterade den på väggen...
Och så vips fick vi en fin vägglampa som bara myslyser bakom fåtöljen.😄Till slut kom denna fruktskålen till användning igen för denna har hängt i hallen i silverfärgen som är originalet i många år men nu fick den bli en lampa istället.
Inte helt fel detta inte.
Kjell har gjort Pitepalt också härhemma för vi skulle ha min mamma på middag.
Fläsk bredvid också....mums så gott det var.
Solen har verkligen varit härlig här hos oss som lyst och kikat in så mina kristallampor färgar så fint på väggarna av solen...oj det kändes nästan som våren var på gång...i Januari 😬😄

Igår morse var jag och tog bort en utväxt på min läpp...som jag bitit mig till själv 😂2 stygn senare gick jag hem och får ta stygnen efter 5 dagar...på måndag.
I morse hade jag en härlig promenad där solen precis var på väg upp och det var så vackert🌇🌞
Härligt att börja degen med en sån fin morgon.

2 kommentarer:

  1. OH, kokosbollar! Det var en riktig nostalgitripp att se dem. Jag gjorde ofta sådana när mina barn var små.
    Vilken fin lampa ni fick av fruktskålen så kul att kunna återanvända!

    SvaraRadera
  2. Men o vad du frestas! Nu blev jag ju jättesugen på kokosboll! Så snygg lampa det blev - så fiffigt att komma på att göra en vägglampa av den skålen. Å palt.....
    Kram

    SvaraRadera