onsdag 15 augusti 2018

Jukkasjärvi Ishotell


I år hade vi bestämt att vi skulle besöka Ice hotel i Jukkasjärvi. Ville absolut se allt dom gjort i den delen av hotellet som står kvar hela tiden numera. Förut fanns hotellet endast vintertid för att sen smälta ner och rinna ner i älven.
 När vi kom dit gick vi en runda för att titta i omgivningen runt hela detta is komplex. Det finns ju faktiskt vanliga stugor också att hyra.😄
 Gick på baksidan av Ice hotel för att titta hur där såg ut. 


 Lite konstnärligt fanns även utanför på baksidan vid stugorna också.

 
Portal ner till receptionen och ice hotel
 Här i den nya receptionen fick vi lösa biljetter för att få komma in i ice hotel. Kjell fick betala 290 kr och jag 200 kr. 




Väl innanför dörrarna fick vi låna dessa tjocka isolerande kappor. Och det var riktigt skönt att ha dom på för jag frös om fingrarna medan jag fotade med kameran.








 Här inne i denna långa korridoren fanns alla sovrummen.

















 Visst är det väl ändå rätt häftigt att dom har fått till detta så vansinnigt häftigt.?😄Riktig wow faktor.
Nu säger vi Hej då till Ice Hotel för denna gången. Det är en mäktig upplevelse att få se vad dom konstnärer som väljs ut har åstadkommit. Det är nämligen 200 konstnärer som söker hit och av dom  plockas det ut ca 35 st som får jobba här med sin design i varje rum..

Det enda dom inte ordnat bra är en ordentlig ställplats för oss husbilar som kommer för att se ice hotel och vi har ingenstans att parkera. P-platserna är alldeles för små för att vi ska rymmas med vår husbil som är 7,80 lång. Det tycker vi att dom får bättra sig på. Man vill inte känna sig tvungen att stå på en grusparkering o betala 350 kr per natt.

Här kommer i alla fall Kjells egengjorda film:
Film av Kjell

15 kommentarer:

  1. Imponerande av stora mått. Men tveksamt om mina ägare skulle vilja bo där egentligen, de älskar ju solen och värmen..
    Kram till er

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo dom är duktiga att få till det. Vi skulle heller aldrig bo i det ishotellet...för kallt :-) Kram

      Radera
  2. Waow vilken upplevelse! Vi besökte "Ishotellet" för några år sedan, men då fanns inte detta ....bara rör i backen, som visade var det skulle stå. Inte mycket att se då. Nu skulle jag gärna göra en tur mot norr igen för att se hotellet. Fina bilder. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det tycker vi absolut att ni ska göra. Det är så häftigt att se som det ser ut nu. Vi var också där för några år sedan och då såg vi det ni såg..en ställning där dom gjorde hotellet emot;-) Kram

      Radera
  3. Vad kul! Finns det verkligen sommartid?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajjemensam Matts det finns sommartid också numera. Bara att komma upp norröver igen ;-) Kram

      Radera
  4. Så smart att det finns även på sommaren nu. När vi var där för ett antal år sedan var allt borta.
    Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det häftigt att det finns året runt numera. Då var det samma för er som för oss...allt hade smält ner i Torneå älven. Kramiz

      Radera
  5. Vad häftigt och mäktigt det ser ut i Ishotellet.
    Tack för den fina rundvandringen.

    Kram och ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det är riktigt mäktigt vad man kan göra av is. Varsågod vännen:-) Kram

      Radera
  6. Lite har förändrats sen jag var där. Ser ut att vara vanliga sängbottnar och renfällarna är borta. Jag tycker Jukkasjärvi är vackert, men har "förstörts" lite som samhälle. Förr köpte jag en del vackra samearbeten där. Kyrkan med den fina altartavlan av Bror Hjort finns ju kvar liksom hembygdsgården antar jag. Ha dé fortsatt bra på er resa.

    SvaraRadera
  7. Visst är det så att ishotellet har tagit all focus på samhället o hela Kalix. Lite vemodigt samtidigt med hela flytten som dom håller på med, o alla tomma hus som ska rivas. Jo allt annat finns kvar för det är på rätt sida av stan . Kram till er

    SvaraRadera
  8. Imponerande! Inte minst att det står kvar på sommaren! Hit vill jag också komma vid tillfälle! (Men Peter är rädd att det ska vara för kallt, haha ;))

    SvaraRadera