lördag 22 juni 2019

Förbi våra vänner

Vi åkte såklart förbi våra vänner Yvonne och Jakob på vägen hemåt. Det är ju såklart en självklarhet att vi vill träffas när vi ändå är i närheten.
Om man bara slapp dessa tunnlar som det blir sån kö i när vi ska hos dom. Vi kan ingen annan väg än denna när vi ska hem hos dom. Just nu hände det också en olycka med en bil inne i tunneln så vi köade väl i ca 20 min innan vi kom ut igen.

 Men fram kom vi då till slut till den bästa ställplatsen som finns 😄👌
Jakob mötte upp oss när vi kom fram för Yvonne jobbade och kom hem strax efter vi rullat in på gården.
 Vi hade med oss lite presenter när vi kom både till Jakob och Yvonne. Här får Jakob presenten som Kjell köpt till honom.
 Till Yvonne köpte jag en likadan kofta som till mej själv. En till henne och en till mej😄
Kjell skojade med Yvonne o sa att han gärna tog en likadan husbilstårta som vi fick när vi köpte vår Carthago o kom direkt hos dom med den efter det vi hämtat husbilen...och nog ska ni tro att det kom fram en sån tårta på bordet till kaffet 😘😄och jättegod var den.

 När det sen var dags för middag hjälptes alla åt att fixa till den....eller jag och Yvonne hjälpte till att bära ut den för vi hade fullt upp i syrummet 😂

 Det blev Raclette som vi satt och plockade i åt och surrade.
Nu hade vi lite korvar med oss och ville äta upp dom...men korvar tillhör inte rätta sättet att äta raclette.

Schweizisk mat.....från nätet.

    RacletteRaclette
    Det schweiziska köket är känt för sina spännande rätter. Särskilt sina ovanliga kombinationer av kött, potatis och ost. Schweiz har tydliga influenser från sina grannar; italiensk, tysk och fransk mat har haft stor inverkan på det lokala köket.
    Osten Raclette är halvhård och smälter bra i grillen. Är en känd ostfondue. Man använder ofta en elektrisk grill och serverar med kokt potatis, peppar, syltlök och ättiksgurka. Det finns varianter som är rökta, kryddade med vitt vin, peppar eller örter. Osten formas ofta till en rundel på cirka 6 kg.
    Osten kommer ursprungligen från Schweiz, men produceras idag även i de franska regionerna Savoie och Franche-Comté. I ett dokument från Sion i Valais från år 1574 beskriver man, hur ost värms över eld.

    Morgonen avlutades med frukost och husbilstårta till efterrätt innan vi skildes åt igen.
     Våra vänner har ju dessa vackra skapelser som springer runt och bor på deras gård. Jag blev så glad att jag fick en sån fin bild av mor och barn på bild.
    Nu säger vi hej då till varandra i likadana koftor för denna gången😘. Tiden rusar iväg och går så fort när vi ses och vFi hinner liksom aldrig prata färdigt med varandra......men vi ses snart igen fina ni o tack för denna gången säger vi.

    7 kommentarer:

    1. Det är ju alltid roligt att träffa goda vänner och det är ju enkelt när man har husbilen med sig. Tunnlar är inte roliga....
      Kram

      SvaraRadera
      Svar
      1. Det är det absolut 😘Jag gillar inte riktigt tunnlar heller o speciellt inte när det blir kö o nåt händer därinne 😖Kram

        Radera
    2. Så härlig och mysigt ni hade det hos era vänner.

      Kram och ha en fin Söndag!

      SvaraRadera
      Svar
      1. Det har vi alltid när vi är h
        Med varandra😘 Kram tillbaka

        Radera
    3. Det är vi som Tackar att ni kom förbi hos oss. Alltid lika mysigt och tiden går alldeles för fort när vi ses. Snart må ni flytta ner till oss hahaha
      Kramizar

      SvaraRadera
      Svar
      1. Det är en självklarhet att hinna med att svänga förbi våra fina vänner 😘Det är just det att tiden går för fort bara....eller som jag sa:-Att ni får flytta upp hos oss 😆Kramizar

        Radera
    4. Jo det har du rätt i...och riktigt Goa vänner som dessa 2 växer inte på träd. Tårtan var kanontid o snällt av Yvonne att göra en sån till Kjell som fyllt år. ☺️

      SvaraRadera