tisdag 20 april 2010

Banoffee Pie =)

Jag har tur som har en make som är så duktig på att laga mat.
På helgerna är det han som fixar middan....eftersom jag gör
maten under hela veckan.
Ibland får han ett ryck att även fixa fika.
Nu har han gort en supergod paj.



Den heter "Banoffee Pie" SUPERGOOOOD!!
Ni måste bara prova den.

Till en paj, ca 8-10 bitar:

200 gr digestivekex ca 13 st.
100 gr smör

Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 gr)
3 skivade bananer
3 dl vispgrädde

25 gr flisad mörk choklad

Lägg den oöppnade burken (ta bort pappret först) med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar. (Ju längre man kokar desto hårdare toffée blir det).

Smula kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt tills tofféen är färdig. Kyl sen den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut tofféen över pajskalet. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred över och strö till sist flisad choklad överst.

Jag hann inte fota kakan förrän den var halvt uppäten=))
Men ni ser ändå ungefär hur den blir.

Prova göra den. Jag lovar ni blir inte besvikna

Kram

1 kommentar: