ANIS BRÖD
Har hört att det finns dom som
undrar över receptet på
anisbröden jag gjorde. :)
Här är receptet :
50 g jäst
5 dl mjölk (fingervarmt)
100 gr smält marg
1,5 dl socker
1 tsk salt
2 tsk stött anis
ca 1,5 liter mjöl
Arbeta ihop till en bulldeg
Låt jäsa under handduk i 30 min.
Kavla ut degen till ca 1 -1,5 cm tjockt.
Skär strimlor: ca 2,5 x 6 cm.
Skåra på 2 ställen, (som 2 ben) på långsidan.
Böj lite på benen så dom delas lite.
Låt jäsa ytterligare ca 15 min
Dags för fritering:
Jag brukar ta 2 paket cocosfett
och värmer det i min järngryta
ca 180 grader.
Använd en termometer så du
har rätt värme hela tiden.
Jag brukar fritera dom i ca 2 min/sida.
Till dom fått fin färg.
Låt dom sedan rinna av på
hushållspapper.
Sedan om du vill smaka dom direkt
kan du doppa dom i strösocker....Mums :)
Ska du frysa in dom direkt...
så gör det osockrat.
Lycka till
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar