söndag 7 september 2014

Bärplockning

Bärblockning sysslade vi med i går:-) Inte för att det är den bästa sysslan för mig o min dåliga nacke, axlar o rygg. Men det är så härligt att få vara i skogen. Och ännu bättre att få vara där tillsammans med våra fina vänner. Vi hade verkligen jättetrevligt i skogen tillsammans alla:-)) Kan väl säga att jag får lida lite idag, av gårdagens plockning. Men ibland tycker man att det är värt det.
Vi hade det lite svettigt jag och Janja...medan vi plockade. Just där vi var en längre stund...där var det så mycket jord getingar. Vi fick akta oss vart vi gick. Efter ett tag flyttade vi oss...där gick det bättre.
Där hade Kjell o Ibbe redan plockat mycket fina blåbär:-)
 Och nu fick vi också plocka fina lingon på detta ställe. Kändes som att det var lite för tidigt för lingonen. På vissa ställen var dom så små o vita.

Saha o Nihad var också nöjda med stället vi plockade på igår..och alla bären dom fick med sig hem:-) Det var vi nog alla. Nöjda med dagens plockade bär.
I sista plocket för mig...följde det med lite blåbär i hinken...dom var så goda. Kan väl säga att jag ångrade att jag blandade allt tillsammans...när jag skulle till att rensa allt i går kväll... Men goda är dom så det var bara att blocka för hand vid rensningen:-) Och sära på lingonen o blåbären.


Vi blev alla bjudna på fika hos Janja o Ibbe...som bor bredvid skogen där vi var. Tänk vilket lyx för oss:) All få så gott fika efteråt. För Janja är en riktig fika o mat mamma. Hon bjuder o servar hela tiden:-) Tack snälla vänner för en fin dag tillsammans.
Senare hemmavid hos oss hade vi surströmmings middags bjudning. Kjell ville att jag skulle tipsa er om denna surströmming...som var så god enligt honom..( för jag äter inte surströmming:-)).. Mannerströms surtrömming ska ni äta enligt honom:-)

7 kommentarer:

Kors och Tvärs sa...

Härligt att få hem några hinkar av skogens röda och blåa guld :)
Att Mannerström hade gjort surströmming hade jag inte en aning om - tack för tipset :)
Kram

Maggan och Ingemar sa...

Nu blir jag avis på dig :) Vi har inga blåbär eller lingon i våra skogar i år, tyvärr. Där emot finns det mycket svamp. Visst är det underbart att gå i skogen den här årstiden, oftast är det kalla mornar men solsken. Nästa helg blir det vår tur för en skogspromenad. Ha de gott, Kram.

Millans Värld sa...

Så härligt att plocka bär och få vara ute i skogen.
Sånt gillar jag verkligen men orkar tyvärr inte nuförtiden.
Brukar ändå ha bär i frysen för min pappa brukar plocka åt mig.
Ha en härlig Söndag!
Kram

Lennart sa...

OJ!
Det var inte lite bär det!

Kram

Matts Torebring sa...

Det var inte lite bär ni hittade. Vi som alltid är ute med husbilen, skulle inte klara av att äta upp så mycket bär. Stora Smålandskramar

Anonym sa...

Så mycket bär ni plockat........här nere finns inga bär, varken blåbär, hallon eller lingon. Vi får hoppas på svamp......

Kram!

Rolle o Carina sa...

Trevligt att vara i skogen,ändå bättre när bären hittas !!
Tråkigt bara när kroppen börjar säga ifrån !!
Men man får ta det man orkar och kan !!
Ni fick ju god lycka med mycket bär iaf!

Ha det så gott/Kram

Skicka en kommentar