fredag 26 september 2014

Tripp till Luleå o ortopeden.

Min fina väninna tog ledigt några timmar från jobbet o följde med mig till Luleå, ( 5 mil från oss). Jag hade fått en remiss till en ortoped som skulle titta på min hallux kula, på foten. 
Jag har haft såna problem med min fot....men någon operation kunde det inte bli av.  Min fot var för förstörd för det...sa läkaren. Det fanns inget hopp att fixa till den...tyvärr. Jättebesviken blev jag.

Tur att jag hade min väninna med mig...då kändes det lite bättre...i all bedrövelse. Men vad ska jag göra. Säger läkaren att det inte finns nåt att göra...o att det inte kommer att bli bättre med en operation...så måste jag lyssna på honom. Sämre vill jag inte ha det. Så det som händer nu....det är att jag ska få gjutna skosulor till mina skor....om det nu funkar? Det får vi se?

Vi tog oss en runda på stan efter läkarbesöket, och tittade på kläder o heminredning.
 Här hittade vi en läcker gardin. Med 3 olika tyger och lite skinn o spännen. Läcker på nära håll:) Men den hängde högt upp, det var den Janja tittade på:-)
 Läckra nyckelskåp hade dom också på EM i Luleå:) En avlång spegel med dörr och fästen för nycklar inne i den. Över 300 kronor för den.
 Jag bjöd kära väninnan på lite lunch också. Hon finns alltid där för mig. I vått o torrt. 

 I går kväll var det dags för kör övning också:) En jättetrevlig avslutning på denna dagen. :)
 Vi har den bästa tänkbara körledaren. Maria heter hon o är både duktig o jätterolig:-)) Vi ska ha konsert med Py Bäckman...så vi tränar inför den. Ska bli så kul:-))
Kjell kom o hämtade mig igår kväll här utanför kyrkcenter, bredvid vår fina kyrka, där i bakgrunden.

Trevlig helg

9 kommentarer:

 1. Tråkigt när krämporna kommer med åren.
  Jag har bekymmer med ett knä så vi får väl stappla fram så gott det går!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är inte roligt när krämporna kommer, då behövs vännerna mer än någonsin. En varm kram.

  SvaraRadera
 3. Hej Dessan. Har läst din blogg ganska länge nu.
  Ser att du har samma problem med foten som mej.
  Fick ett tips om att söka till Aleris Uppsala för op och att dom där opererar sk hopplösa fall. Så jag ska söka dit och kanske kan dom hjälpa dej också. skickar med länken så kan du läsa om det. Med vänlig hälsning Ulla
  http://www.aleris.se/har-finns-vi/uppsala/elisabethsjukhuset/fotkirurgi/

  SvaraRadera
 4. Inget kul när kroppen börjar säga ifrån här o där!
  Hoppas det finns en lösning för dig i Uppsala!

  Ha en fin helg/Kram

  SvaraRadera
 5. Lennart: Jo jag håller med. Inget vidare. Så vi får väl stappla o hålla ut ändå. Kram

  Matts. Känns lite så...att i nöden prövas vännen. Kram

  Ulla: Men tack snälla för den infon. Vad glad jag blev:-) Ska absolut prata med dom o fråga om min hopplösa fot. Hoppas verkligen att dom kan hjälpa dej...du som var så snäll o delade med dej av detta:) Tusen tack igen.

  Rolle o Carina: Jo jag hoppas också på Uppsala nu. Ska kontakta dom. Kroppen börjar säga ifrån mer nu...gå måste man ju göra.. eller vill man kunna göra. Kram

  SvaraRadera
 6. Det var inget roligt svar du fick från läkaren men däremot Uppsala verkar vara något som du ska prata med. Ge inte upp vännen vi håller tummarna att det löser sig.
  Nyckelskåpet kan väl Kjell snickra ihop hihi
  Kramiz från Italien, där tandvärken har kommit till mig aj aj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne: Men vi har då otur båda 2. Jag på mitt håll o du på ditt. Hoppas det löser sig gör dej oxå vännen. Kramiz

   Radera
 7. Vad olika det är på ortopeder Jag fick besked om att om detta inte blir bra kan man steloperera och då blir det bra. I alla lägen. Hoppas det löser sej och du slipper värken!
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Kors o tvärs: Jo det ser ut så...att det är olika mellan olika landsting. Steloperation pratades det om, ang min fot också. Men det var läkaren inte så sugen på heller ?? Hoppas det går bra för dej ialla fall:) Kram

  SvaraRadera