tisdag 16 september 2014

Lite fix o potatis upptagning:)

Igår efter Kjells jobb...blev det lite fix som måste göras innan flytten. När vi var klara med det, fick Kjell ta upp potatisen som var kvar i landet.  Vi ville passa på när det var så vackert, soligt o varmt
Jag tog upp lite morötter som jag planterat...tyckte dom verkade små så jag plockade upp en bunt...men nog gick dom att äta:-)) trots sin storlek

Squashen verkar inte vilja ge sig heller. Där växer det så det knakar:)) Fler är på gång...trots lite kyligare nätter.
Mandelpotatis ovan, och kärlekspotatis hette den nedre, på bilderna.
Kjell sa: -Kom ska du få en sak av mej...Jag gick dit: -Ett hjärta varsågod , sa han o log:) potatis behöver inte alltid vara runda eller ovala...dom kan bli som hjärtan också:) Så sött. Röda var dessutom dessa potatisar...o röda var hjärtan potatisen:-))
 Kjell har nu tömt o plockat upp all potatis som han satt:)) Han krattar så det dammar:-))
 En hackspett hade det jobbit i trädet ovanför där vi höll på i vårt land:)
När vi kommit in så knackade det på dörren...in kom våra 2 söta vänner...Ann-Britt och Tobbe. Det var trevligt få besök sådär på kvällskvisten:)...och efter en stund kom Gabriel...vår son. En riktigt trevlig avslutning på gårdags kvällen blev det:-) Kul med besök när man minst anar det:)


6 kommentarer:

 1. Härligt att skörda det man satt själv !! :-)

  Ha det så gott/Kram

  SvaraRadera
 2. Nu avslutar ni huslivet och kommer in i ett annat leverne!

  Kanske ni kan hyra en kolonilott?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Oväntat besök är bästa besök :-) Fina gulliga grönsaker ni tog upp, kanske blir det en saknad efter dom till nästa höst ;-/ Nä, har man bestämt sig så kör man mot nya mål, eller hur :-)

  SvaraRadera
 4. Så mycket gott ni skördat! Sen får ni plantera i en hink på balkongen :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Å vad härligt att kunna odla själv. Jag har tyvärr inte den möjligheten och det är för långt bort till "kolonilotterna" som finns utspridda inom kommunen. Jag har ju ingen bil så det blir för krångligt.
  Däremot har jag tur som ändå får nyskördat. Min pappa har en kolonilott där han bor. Sist han var hos mig så fick jag mandelpotatis, king edward och rödbetor från hans land.
  Måste ta itu med rödbetorna och lägga in dom snart.
  Ha en toppendag!
  Kram

  SvaraRadera