onsdag 5 november 2014

Havrerutor

Idag kände jag för att baka lite. Det var så länge sedan jag gjorde dessa havre rutor. Prova att göra den...god som godis:)) När du bakat den klar och hyvlat nougaten...brukar jag ställa dom i kylen innan jag packar in den i frysen. Annars smälter dom i hop i varandra.

Havre- & nougatrutor, 40 st
 3 dl strösocker
9 dl havregryn
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 msk mörk sirap
300 g smör, smält och något avsvalnat
250 g nougat
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samtliga torra ingredienser, häll på smör och blanda väl. Bred ut i bak pappers klädd långpanna, grädda ca 15 minuter mitt i ugnen. Ta ut kakan, hyvla nougaten över den varma kakan med hjälp av en osthyvel. Låt svalna och skär i bitar.
Tips: lägg nougaten i kylen innan så blir det lättare att hyvla.
Det är när jag hyvlar nougaten här...o kakan är varm o smälter nougaten...som jag bara vill äta upp allt. Den är så jättegod. Speciellt lite varm...tycker jag:)

Nu ska jag packa in den i frysen..för ny har den stelnat. :)


9 kommentarer:

Rolle o Carina sa...

Ser o låter ju jättegott ut,men du vet man håller igen :-)

Ha det trevligt/Kram

Maggan och Ingemar sa...

Oj vad det där lät gott!!! Tyvärr så får det vänta med provbakningen till våren. Kramiz

JoY sa...

Mums den vill jag göra i kväll när slutat jobba. Har nog ingen nougat, kanske det funkar med mörk choklad? Den smälter ju också :-)
Kramiz

Kors och Tvärs sa...

Oj så gott detta lät! Får nog spara ner receptet och göra det när jag kommer hem till Göran ;)
Kram

Lennart sa...

Smaskens!

Men i morgon blir det nästan inget

Kram

V-backen sa...

Oj, dessa rutor ser nästan för goda ut. Tack för tipset.

Millans Värld sa...

Det ser gott ut.
Jag gillar ju att baka så det ska jag prova framöver!
Ha en fin dag!
Kram

JoY sa...

Bakade dessa på jobbet. Saknades både sirap och choklad och ändå blev dom jätte goda, tack för receptet.
Kramiz

Husbilen-Ellen sa...

Ser jättegott ut! Det har inte blivit något bakande i Ellen på den här turen än. Däremot har vi prövat en del lokalt bakat. Elisabeth

Skicka en kommentar