Havre- & nougatrutor, 40 st
3 dl strösocker
9 dl havregryn
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 msk mörk sirap
300 g smör, smält och något avsvalnat
250 g nougat
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samtliga torra ingredienser, häll på smör och blanda väl. Bred ut i bak pappers klädd långpanna, grädda ca 15 minuter mitt i ugnen. Ta ut kakan, hyvla nougaten över den varma kakan med hjälp av en osthyvel. Låt svalna och skär i bitar.
Tips: lägg nougaten i kylen innan så blir det lättare att hyvla.
Det är när jag hyvlar nougaten här...o kakan är varm o smälter nougaten...som jag bara vill äta upp allt. Den är så jättegod. Speciellt lite varm...tycker jag:)
Nu ska jag packa in den i frysen..för ny har den stelnat. :)
Ser o låter ju jättegott ut,men du vet man håller igen :-)
SvaraRaderaHa det trevligt/Kram
Oj vad det där lät gott!!! Tyvärr så får det vänta med provbakningen till våren. Kramiz
SvaraRaderaMums den vill jag göra i kväll när slutat jobba. Har nog ingen nougat, kanske det funkar med mörk choklad? Den smälter ju också :-)
SvaraRaderaKramiz
Oj så gott detta lät! Får nog spara ner receptet och göra det när jag kommer hem till Göran ;)
SvaraRaderaKram
Smaskens!
SvaraRaderaMen i morgon blir det nästan inget
Kram
Oj, dessa rutor ser nästan för goda ut. Tack för tipset.
SvaraRaderaDet ser gott ut.
SvaraRaderaJag gillar ju att baka så det ska jag prova framöver!
Ha en fin dag!
Kram
Bakade dessa på jobbet. Saknades både sirap och choklad och ändå blev dom jätte goda, tack för receptet.
SvaraRaderaKramiz
Ser jättegott ut! Det har inte blivit något bakande i Ellen på den här turen än. Däremot har vi prövat en del lokalt bakat. Elisabeth
SvaraRadera