måndag 26 september 2016

Barnbarns helg

När vi körde från Sundsvall och hemåt norröver så ändrade sig färgerna hela tiden i träden.

Det är så fantastisk tid nu tycker jag som gillar hösten:) Vilka sprakande färger vi har i naturen.

Vi kom fram till Ö-vik där detta huset står som en svamp ur jorden:-)) Det är det första man ser när man kommer ner mot stan. Jag är lika imponerad av detta bygge varje gång vi kör förbi.
Flyttfåglarna hade det också jobbigt att få ihop flocken för att flyga vidare...säkert mot varmare länder:)
Vi kom då äntligen fram till söta barnbarnet :)....som vi dessutom hämtade från förskolan. Som vi längtat efter denna lilla sötnosen. Han har varit farfars kille i helgen :) myskillen.
Han är så van att mamma o pappa hämtar honom med cykel...så cykelhjälmen tog han på sig av bara farten:) När vi kom hem blev det direkt upp till hans rum...men först lite orgelspel i allrummet :) orgeln har sonen fått av mina föräldrar (morfars). Kul att den gick i arv.
Vi lekte med honom till föräldrarna kom hem från jobbet. Under fredagen fick vi rå om sötnosen hela dagen själva. Mamma o pappa var på jobbet....så vi drog ut på egna äventyr o hade sååå kul :))

Lite lekpark blev det också till föräldrarna kom hem och det blev gräsmattan...den kommande som stod på agendan. Dom har en stor tomt som måste fixas till innan vintern. Gräsfröna väntade på att få komma ner i jorden....som dom nu är :) Nu är det bara att vänta på det gröna.

 Lilla barnbarnet o (jag) farmor:-) Åhh vad jag älskar denna lilla sötnos. Tårarna trillade på mej när vi fick lov att säga hej då o åka vidare hemåt när vi varit i några dagar. 

Väl hemma har man fullt upp när det ska packas upp efter nästan 7 veckor borta. Mina tyger och alla overlock tråd är nu inpackad i garderoben för att invänta rätta stunden och inspirationen för att sy nåt nytt. Lilleman har jag klart för mig vad jag ska sy till honom :) Ett mönster ligger och väntar. Men först måste ryggen o kroppen få vila lite.
Man är rätt lycklig som "sytoka" när man har fått köpa så här mycket tråd på resan:)) Nu är allt uppackat och tvättat och husbilen är städad...känns skönt. Nu kan vi slappa lite.
Maken bjöd på hemmagjord plankstek igår kväll...Mums va det är gott :)

7 kommentarer:

 1. Underbart att få vara med de små när de är riktigt små!
  Å så kommer det en till också, bara att gratulera!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det där huset i Övik är byggt ovanpå nedersta våningen på gamla tingshuset, inte så vackert men kanske lite originellt.

  Vad mysigt att ni äntligen fått umgås med barnbarnet.

  Varm Kram!

  SvaraRadera
 3. Så härlig att få rå om honom några dagar. Och snart en till - Grattis till er alla!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag gillar sista bilden, en händig make och det såg gott ut.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så kul att det blir tillökning igen. Plankstek såg inte helt fel ut, Mums.
  Ha det gott
  Kram ☺

  SvaraRadera
 6. Härligt med höstfärger,inte kylan heller!
  Desto roligare med dom små.
  Här nere njuter vi såååå gott av Sol o Värme����

  Ha det gott o njut......SommarKram

  SvaraRadera
 7. Vilken syfröjd men ännu mer barnbarns fröjd!

  SvaraRadera