torsdag 22 september 2016

Lite shopping på vägen :)

Vi har ju varit i Stockholm för att få lite småsaker fixade på husbilen. Det gäller att hinna med innan garantin går ut på bilen. Dom är suuuper trevliga och jätteduktiga vid Caranvanhallen i Haninge.. Vi är glada att vi köpte husbilen där. Det känns som det bara är proffs som jobbar där. Hannu som vi köpte husbilen av är också en riktig klippa på detta företag.
Vi lämnar Haninge och kör ut från Stockholm. Känns alltid lite spännande när vi ska köra genom storstan.:) Men Kjell kör säkert.
 Denna gången styrde gps:en oss genom Stockholm o en annan väg än vi kört förut...alla gånger vi varit här.
 ....här ser vi att allt är nygjort:) och det blev jättefint.
 Så då var vi inne i tunnelkörning igen...:))
När vi kom till Gävle så hittade vi igen butiken som jag ville till :) Fynda textil.se. Det var riktigt kul att vara i denna butiken. Kvinnan som jobbade här var jättetrevlig och dessutom ursprungligen från Kiruna:) och det hördes på henne trots hon bott i Gävle i 25 år. Vi surrade på o skrattade och superhjälpsam var hon. Riktigt trevligt.

Med en tung påse så skildes vi åt....vi Norrlänningar ;-)
Vi kör längre och längre norrut. Det känns skönt att snart vara på hemmaplan igen. Vi ser att hösten kommit och träden börjar ändra färg ju längre norrut vi kommer. Mer o mer röda blad:) Det är vackert med hösten o den friska vinden. Tror det var vädret som ändrade sig hastigt som knäckte min rygg. För nu känns det som vanligt igen...kroppen måste vänja om sig från 36 graders värme till liiiite kyligare:-)

När vi närmar oss Sundsvall så svängde vi in till Wahlmans textil i Gnarp. Detta ställe har jag velat besöka fler gånger men vi har alltid kommit förbi fel tider. Nu fick jag i alla fall gå in och titta där.
 När jag kom in stannade jag i dörren och bara tittade...wooow så mycket läckra tyg det fanns där:))
 Nu fastnade jag mest vid bommullstygerna, för dom hade så himla fina mönster :) Jag kunde inte bestämma mig...jo ni hörde rätt:) Det fanns huuuuur mycket som helst...så det blir att beställa i lugn o ro från deras hemsida istället :)

 Handlade lite overlocktråd i alla fall...15 kr styck för dessa jättestora. Supernöjd är jag över det :)
Vi stannade över natten i Sundsvall utanför "ställplats" Ikea och det gick alldeles utmärkt. Vi var ialla fall 2 husbilar bredvid varandra. Vi pratade ihop oss om att stanna med båda husbilarna och sova över, känns bättre då :)) Och jättegott har jag sovit här. Ingvar Kamprads marken är nog en skön mark att stanna över på verkar det som. Sovit jättehårt och länge....till 7.30...wow för att vara mej :)) Nu ska vi bara äta frukost här på Ikea och sedan åker vi vidare.

Vidare mot sönerna o barnbarnet i Umeå. Hoppas vi hinner fram så vi kan hämta lilleman på dagis:)

Deciree

10 kommentarer:

 1. Caravanhallen är ju bara bäst!
  Vårdar vår bobil när jag rehabiliterar mig!
  Blir underbart att få träffa den lille igen!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka spännande tygbutiker du hittat till Har bara varit till Skroten, de andra får bli på norrlandsresan. Spännande o se vad du ska sy för fint nu
  Kramizar

  SvaraRadera
 3. Tygbutiker är något Birgitta också vill sanna vid. www.jofotex.se i Söderköping där är en favorit. Passar bra för vi är där ibland och hälsar på släkten. Nu blir det många fina alster fram över.

  SvaraRadera
 4. Härligt att finna de rätta butikerna för att bunkra upp till dina fantastiska job framöver! Förstår du har många idéer på G!

  SvaraRadera
 5. Jag skulle aldrig tordas köra i Stockholm,tycker att det är nog så jobbigt när någon annan kör.

  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Så sover vi allra helst när vi åker. Alltid lite tryggare med någon bredvid.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Välkomna hem igen då till kylan :-)

  Ha det gott o njut hemmavid...Kram

  SvaraRadera
 8. Välkomna till Sverige igen och skönt att ni fick bra hjälp på Caravanhallen! Hoppas vi ses snart igen :)

  SvaraRadera
 9. Caravanhallen är jättebra att ha att göra med nuförtiden. Ska bli spännande att se när de ska bygga nytt och få större. Hoppas ryggen ordnar till sig igen
  Kram

  SvaraRadera
 10. Välkomna till Sverige igen och hoppas att ni haft en toppensemester! Hoppas att vi får träffa er nån mer gång ni härliga människor.
  Kramar Thore & Catarina

  SvaraRadera