måndag 19 september 2016

Wintrich o mot Sverige


Vi har beökt Wintrich vid Mosel floden. Där har vi en bekant vid namn Werner. Han är vinbonde här. Självklart parkerade vi oss för att snabbt kunna gå upp till honom och säga hej :)
Vi hade turen att få en plats vid vattnet med husbilen.
Rätt smart betalningsautomat....dom  kan ställplatser här nere. Man önskar att Sverige o kommunerna var lika duktiga på att ordna det så här bra.....men det lär man få vänta på isåfall. ;-)
Oj vad vi njuter när vi får vara här nere trots vi börjar längta efter barnbarnet ;-)
Det var rätt fullt...alla platser nästan var tagna.
Vi fick sätta ut taket en liten stund för att det duggade lätt en stund.
När vi tittar upp i trädet så ser vi att det är valnötter som växer där:) Inget för mig som är nöt allergiker...men Kjell sökte och tog bort skalet för att sedan knäcka dom:)

Vi tog oss en promenad upp till vår vän Werner och hans fru....min rygg är riktigt dålig så jag var tvungen att röra på mej.
Staden är liten så det är rätt lugnt just när vi gick här.
 Werner o hans fru driver denna vingård och en liten butik till den. Vi har hälsat på honom i flera år nu. Varje gång vi är här måste vi träffa dom såklart.
 Så här ser det fortfarande ut i butiken, inga större förändringar :)
 Han är en riktigt glad skit denna Werner:-)) Det var så roligt att han var hemma även denna gången när vi var på besök i byn. 
 Denna gången hade jag med ryggsäcken och köpte en massa graverade glas av honom och några fina handdukar som han också säljer... Men det är klart att det är vinet dom lever på som dom producerar och säljer :)
Här blev Kjell fundersam hur dom tänkte??...och vad den lilla utbyggnaden är för nåt...klicka på bilden och kolla in lampan under :-))
Glada i kropp o själ efter att fått krama om vår vän gick vi ner till husbilen igen, som står parkerad vid ställplatsen o väntade på att Kjell skulle få sätta sig ner o njuta och tälja dalahästar med en kaffekopp:)) jaja...nu ska han dricka kaffet och inte tälja hästen med koppen...som det kanske lät som ..hahaha..Dalahäst paketet köpte han i Nusnäs när vi var dit innan Europa resan våran. Nu var det dags att testa hur det skulle gå att tälja på hästen...o det såg ut att gå jättebra...som han inte gjort annat.

Här är koordinaterna till Wintrich ställplats vid Moseldalen.
Morgonen därpå kände vi oss risiga både jag o maken, så vi bestämde oss för att köra långt denna morgon...ända fram till Rostock och åka över till Trelleborg med färjan. Kjell närmar sig att börja om att jobba. Vi kom fram 19.30 i Rostock, så vi parkerade oss bland alla långtradare och sov över där. Dom svarta molnen hopade sig men inget regn.

 På morgonen rullade vi på 06.20

Det tog en hel timme innan vi hade rullat av färjan. Detta pga passkontroll och nykterhets blåsning. Poliserna var överallt. Dom tar tydligen massor med onyktra personer som direkt kör ut på vägarna som dom kanske inte ska göra. Så många åker dit sa polisen som stoppade oss för blåsning. Skulle aldrig dricka när jag ska köra bil sa Kjell till polisen. Det är så alla ska tänka.
Nu har vi kommit hem till Sverige igen, men vi har länge kvar än innan vi är i vår hemstad. Det känns skönt ändå att ha Svensk mark under fötterna efter alla intryck vi fått på vår resa. Vi har totalt rullat i 6 veckor med husbilen. 2 v sammanlagt i Sverige och 4 veckor i Kroatien, Tyskland, Italien, Frankrike mm. Semestern är snart slut för maken så han ville ha 1 vecka hemmavid innan arbetet börjar om igen. Sen längtar vi jättemycket efter lille Benjamin (lilla barnbarnet) På torsdag i veckan hoppas vi att vi är hos sönerna i Umeå. Tack för alla kommentarer o för att ni följt med på vår resa.:)

Deciree

8 kommentarer:

 1. Välkomna till Sverige igen. Hem han man inte säg, ni har ju nästan lika långt kvar.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för vi fått ta del av er resa. Har varit väldigt trevligt då vi kände igen en del platser från vår resa i somras
  //ClasB

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem, ni har verkligen haft en härlig resa. Vad taskigt att Kjell måste arbeta, vilket öde.
  Ha det gott, kram på er ☺

  SvaraRadera
 4. Välkomna tillbaka!
  Härlig resa ni gjort!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Välkommen tillbaka till Sverige.
  Det har varit roligt att följa er resa.
  Så många fina foton jag fått se.

  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Välkomna tillbaka till svensk väg under hjulen. Ni har verkligen gjort en fin resa
  Kramizar från oss

  SvaraRadera
 7. Välkommen hem. Sverige är långt Vi som bor här söder ut är hemma när vi kommer till Trelleborg. Men ni har massor av vacker natur att passera på vägen hem.

  SvaraRadera
 8. Nu hälsar Jakob att "JoYs ställplats" är billigare och dit hittar ni ju
  Kramizar

  SvaraRadera