torsdag 15 september 2016

Vi kom fram till Frankrike + verkstad.

Vi har dessutom under vår resa fått uppsöka en Italiensk Carthago verkstad. Bodelsdörren gick i baklås och gick sönder inuti. Då är vi glada att vi har en förardörr också vi använde dom dagarna vi var utan dörr så att säga :) Vi fick kontakt med en firma vid namn Groppetti där dom var så trevliga, hjälpsamma och hade ett sånt bra serviceinriktande sätt.
 Medan killen bytte allt i bodelsdörren så gick vi runt och tittade på alla Carthago dom hade där. :)
Men han var så snabb så där behövde vi inte vänta länge...en timme max tog allt. Så vi kunde rulla vidare utan bilbyte...blink blink :)
Vi körde och körde över bergen och en maaassssa tunnlar. Jag är lite rädd för bergen nu...jag som inte ens är höjdrädd. Men efter att ha kört där det inte ens var räcken och vägen var så smal, så smal att vi inte kunde ens mötas efter vägen....så sitter det i än. Så nu vill vi bara köra stora betalvägar trots att det kostar en slant och inte en liten slant heller. Så är det när man fegar ut.
 Inte gillar jag tunnlarna heller....men dom känns rätt så trygga om man jämför med branta smala vägar. Näää usch så hemskt...tunnel tack gäller just nu :))
Vi börjat närma oss stora städer. 
Alla fina utsikter är alltid på fel sida enligt mej...jag kan inte ta bilder då.
Ganska häftigt att bara få se skyltarna Nice och Monaco...trots vi inte kör ner där. Det är alldeles för stort och vi vill inte ta in husbilen där. Sen är jag lite mättad över stora ställen. Gillar mer dom små som vi kommit fram till nu :)
Cote Mer Camping ligger i byn Mandelieu utanför Canne. Där fick vi en plats som vi rymdes precis på. Här har vi ny kommit och inte hunnit med att ställa ut möbler på ännu.

 Receptionen
 Vi tog oss en cykeltur ner till den lilla mysiga staden här bredvid. Då myser jag när jag får vandra bland gamla byggnader som denna.:)
 Här gick vi förbi Chateau de la Napoule som låg alldeles vid Franska rivieran. 
Där låg en o annan lyxkryssare också.
 Hittade denna fina elefant också. Skulpturen Henry Clewes hade gjort den sa dom.

Deciree

9 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa ni är på.

  Kram och fortsätt må gott!

  SvaraRadera
 2. Härligt!
  Välkomna norr ut, vi har varmt här också!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Bra att dörren är fixad och håller med dig om tunnlar o smala vägar Vet inte vad som är värst hihi
  Kramizar

  SvaraRadera
 4. Husbilsproblem ute i Europa, vill man helst undvika. Skönt att ni hittade och fick hjälp.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vi har också fått möta trevliga servicekillar när vi besökt verkstäder i andra länder. Kunde ni franska? :) Skönt att det blev fixat i alla fall. Vi har inte längre några problem med smala vägar, där emot gillar jag inte tunnlar. Ha nu en bra fortsättning på er hemresa. Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maggan: vi kan ingen franska alls☺️Han som hjälpte oss m dörren kunde ingen engelska heller. Men han som tog hand om våra papper pratade bra engelska så det löste sig kanonbra👍🏻 kram

   Radera
 6. Skönt ni fick hjälp med dörren, vill ju sova tryggt! Tack för vi får resa med er, forts nya upplevelser!

  SvaraRadera
 7. Skönt det löste sig. Ni har det ju bara SÅ härligt, njut.
  Kram 😎

  SvaraRadera
 8. Härlig långresa ni är ute på!

  Ha det gott o njut vidare...Kram

  SvaraRadera