torsdag 29 september 2016

Vår Europa resa-2016.

Jag har suttit med Google maps för att gå igenom vår rutt som vi kört under vår Europa resa. Det blev några kartor:-))

 Resan startade hemmavid i Piteå och slutade på denna i Trelleborg eller Smygehuk som är längst ner i Sverige....så långt ner man kan komma i Sverige :)) Under resan ner korsade vi lite hit och dit känns det som.
Nästa karta är när vi kommer över till Sassnitz och fortsätter vår resa efter 4 timmar på färjan över. Har delat upp kartorna så man ser alla platserna hyfsat bra. Google maps tar bara 10 ställen åt gången så därför kunde jag inte göra en hel rutt på en enda kartbild.
Från Wien till Zagreb
Zagreb-Plitvicka sjöarna-Krk
Från Krk-Pula-Rovinj-Venedig
Vi skjutsade sonen till flyget i Venedigs flygplats: Marco Polo flygplatsen.
När vi lämnat av honom på flyget fortsatte vår resa från Venedig mot Bergamo där vi reparerade bodelsdörren på en Carthago verkstad. Innan verkstan stannade vi till vid Gardasjön och Iseo sjön i några dagar.
Sista etappen: Saarburg-Wintrich-Rostock. Sista etappen körde vi längst av alla etapper. Brukar bli så när man är på väg hemåt och vi längtade efter familjen. Jo jag vet jag är så familjekär. Mina föräldrar, sönerna m fam och lilla barnbarnet...drar i mitt/vårt hjärta.

Vi har haft en jättebra resa som varade i nästan 7 veckor....innan vi var hemma i stan igen. Jag har skrivit upp dom stora posterna som var mest intressant att veta vad allt kostade.

Dieselförbrukning: 12.000 kr
Övernattningar: 10.000 kr
2x färjeövergångar : 2900 kr
Sedan blev det en del betalvägar också.

Milen då ? Jo:  915 mil tur o retur. :)
Gjorde en kartbild från Piteå till Krk i Kroatien. Men så rakt åkte vi inte :)

Vi testade Telenor frihet som surf. Det abonnemanget har vi tillsammans med vår son, så det kostar oss som ett vanligt mobil abonnemang/månad. Så inga extra internet summor.:) Surfen funkade kanon i mobilen. Mitt surfande med bloggen funkade inte som jag ville. Men då vet jag inte om vår router är trasig o inte funkar som den ska. Men det funkade att blogga ...men saktare än hemma.

OBS!!!Jag har tappat alla era adresser till era bloggar. Ser ni att ni försvunnit från min lista jag hittat tillbaka till och kommit ihåg så här långt...snälla skriv till mej då så jag får lägga tillbaka er på min lista där ni ska vara :-)) Kramar till er vänner.


15 kommentarer:

 1. Det blev verkligen en härlig resa ni gjorde.
  Förstår att de små drar där hemma, de växer ju SÅ fort.
  Ha det gott, kram på er☺

  SvaraRadera
 2. Vilken otrolig resa ni gjorde.
  Å så mycket ni upplevt.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det blev många fina orter och mil ni har gjort, härligt. Säkert ett antal bilder också hihi
  Vi har också Telenor Frihet som funkar bra. Gillar att kolla platser osv medans vi åker. Får däremot inte till bloggandet då bilderna från mobilen, ny mobil iPhone som vi aldrig haft tidigare, inte går att hitta. Men det är ju inte Telenors fel.
  Kramizar till er

  SvaraRadera
 4. Riktig lång resa är det. Har varit intressant att vara med på er rundresa på bloggen. Det är nog så att bor man i Piteå är det långt hem från Trelleborg.

  SvaraRadera
 5. Det kan man kalla resa det,eller hur??
  Vi tog flyget ist,kanonfint hotell oxå ������
  Ha det gott hemmavid! SommarKram

  SvaraRadera
 6. Hur många mil körde ni? Ni har ju långt innan ni kan lämna Sverige.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Matts: 915 mil tor körde vi totalt . Det är sant...långt i Sverige innan vi är hemma:) kram

  SvaraRadera
 8. Jösses vilken tripp!! Så häftigt att vara iväg i 7 veckor!
  Tyckte vi var borta länge och det vara bara 3 veckor!! :-D Lite roligt när man kom hem, jag tyckte det var så långt till allt - typ sovrummet, toan, köket... Måste varit ännu "värre" för er :-D
  Ha de gott Kram

  SvaraRadera
 9. Hmm, blir inte riktigt klok på detta med Telenor Frihet... bra, men ändå inte riktigt bra? Eller?

  SvaraRadera
 10. Riktigt imponerade. Vi var borta 4 veckor i somras och körde 480 mil, men vi har lite närmre kontinenten. Men har varit härligt att följa er resa under de 7 veckorna

  SvaraRadera
 11. Kul att få se på kartan hur ni kört, lite jobbigt fortf. att få till det som man vill, du har fixat det bra! Du verkar som jag att göra en kostnadssammanställning vill jag också alltid göra, kanon!

  SvaraRadera
 12. Freedomtravel: Telenor var kanonbra att kunna surfa o söka ställen o så, på mobilen. Men som jag sa så kanske vår router är på väg att gå sönder. Därför så segt att blogga m datorn. Annars är det verkligen kanon m Telenor o det är väl frihet om nåt 😂

  SvaraRadera
 13. Wow vilken tripp! Jag som tyckte vi körde långt (600mil på 4 veckor knappt). Vi har ovkså en liten att längta hem till så stundtals blir det jobbigt 😃

  SvaraRadera
 14. Vilket jobb du lagt ner! Kul att se.

  SvaraRadera