söndag 15 januari 2017

Mot Umeå o familjen

 Vi hade bestämt oss för att i helgen skulle vi åka dom 22 milen som det är till våra söner. Dagen och kvällen före var det ett hemskt oväder. Vi är norrlänningar och är van snö och massor med snö...så vi trotsade vädergudarna och åkte iväg på morgonen.
 Vi hann inte med att åka så långt förrän vi hamnade bakom första traktorn som plogade snö för brinnande livet...
 Sen hann vi en bit på E4:an så mötte vi röjsvängen. Det jobbades på för fullt för att röja bort all snö som kommit under dagen före och under natten.
 Sen att det är skymning gör inte saken bättre...Jag började bli räddare och räddare i bilen...det var riktigt jobbigt.

Utanför Skellefteå började kön bildas igen efter 2 st plogbilar. Så vi fick lunka på i farten ett tag...och jag tyckte det var rätt så skönt. När vi hade 12 mil kvar ungefär började vägen bli sladdig och slaskig av allt saltande efter vägen. Jag gillar verkligen inte att det saltas till vanvett efter vägen. Då jag såg hur en långtradare som låg framför oss som sladdade och slirade i denna gegga som det blev efter vägen...så blev jag riktigt rädd igen ! Nu hör det till saken att jag har blivit påkörd av 2 bilar med 9 års mellanrum...så därför har jag börjat bli ännu mera åkrädd med åren.
 Vi kom oss i alla fall fram så vi kunde åka och hämta lilla barnbarnet på förskolan. Och eftersom jag hade med mig lite hemsydda kläder ...bl.a gjort en t-shirt med ett par hörlurar på...så hade vi dessutom köpt med oss ett par lejon hörlurar till lilla Benjamin:) Dom gillade han skarpt :)
 Lite mannekäng uppvisning blev det också:) Av farmors design :))
Tänk vilken tur jag hade att allt passade så bra :)
Finns på min andra blogg : http://pysselglitter.blogspot.se/2017/01/lite-nytt-i-barngarderoben.html
 Fredagkväll åkte vi hela familjen till Vänortsparken i stan. Där var alla småttingar har pysslat ihop en massa fina ljuslyktor på förskolan o sedan samlades alla och tändes här. En tradition i Umeå.

 Det var supervackert med kyrkan i bakgrunden också. Ganska många lyktor var det o bra jobbat av småttingarna :) Jag hade gärna velat se vilken som var Benjamins bland alla dessa.
 Dagen efter blev det en tur till Bräntberget i Umeå. Där vi tog en familjedag tillsammans med hela familjen.
 Vi kom tidigt...innan solen stigit upp :-) Men den kom upp sakta men säkert upp den också.
 Snökanonerna sprutade för fullt.
 Det var riktigt härligt trots -13 grader. Vi parkerade oss i den bivacken som var högst upp i backen. Där grillade vi korv åt mackor och drack varm choklad. Riktigt härligt :)
Jag gick och fotade lite när våra ungdomar åkte bräda med lille Benjamin. Det ska börjas i tid:)
Här var det farbrors tur att åka med brorsonen.
Lite fotografering och sedan ett sista åk för föräldrarna och lille Benjamin.
Sen var det till att packa oss in i bilarna för hemgång. 
Väl hemma igen så tackar vi för denna helgen söta familj.


11 kommentarer:

 1. Visst är det underbart att komma ut och så mycket ni fick uppleva.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Matts: Jo det var riktigt trevligt trots att jag var åkrädd denna gången:) Men alltid kul att få göra nåt med våra ungdomar o barnbarn. Kram

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att ni kunde göra denna tripp trots att ni åkte i väg i oväder.
  Skönt att resan gick bra och inget hände.

  Härliga foton på lilleman visar, han passar i kläderna!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Millan: Jag gillar inte snörök så därför var jag åkrädd nu. Man ser inget då...o otäckt är det. Tack Millan:) Jo visst blev han som en karamell...speciellt i det oranga :) Kramar

  SvaraRadera
 5. Wow, vilken mysig helg! Så söt, ert lilla barnbarn ❤

  SvaraRadera
 6. Imelda: jo det är alltid kul att träffa familjen😊 Han är våran ögonsten😘

  SvaraRadera
 7. Förstår det du skriver i början. Sin egen fart och körförmåga efter den kan man alltid påverka själv. Vad man däremot inte kan påverka är medbilisterna, och där finns ibland mycket att önska.
  F.ö. var det härliga bilder och ni ser ut att ha haft en trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Snöbilder går an att se på avstånd!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Husisblogg: Jo det hjälper inte om man är försiktig själv...när andra är vårdslösa. Men jag fick min whiplash o bröstryggskada dom 2 ggr jag blev påkörd, där föraren var onykter o den andra hade superbråttom i snöstorm...pang var vi påkörda bakifrån! Jo tack ..det är trevligt med familjen. Då känner jag mig hel när jag får vara med hela familjen❤

  Lennart: Alla årstider är härliga :) Kram

  SvaraRadera
 10. Förstår din rädsla när vädret är så. Fortkörare finns det överallt som bara ska fram. Ni fick en fin helg tillsammans i alla fall
  Kramizar

  SvaraRadera
 11. Joy: Jo har jag blivit påkörd o fått min nacke o ryggskada så är jag extra rädd när vädret är dåligt. Ryggen var riktigt kass när vi åkte o då blir allt extra jobbigt. Vi klarade oss bra o fick pussa på lille Benjamin. Jo en bra helg :) Kramiz

  SvaraRadera