lördag 1 juli 2017

Piteå summer games

Jag och fina väninnan Tarja gick för att titta på invigningen av Piteå Summer games. En härlig kväll där folk samlades efter gatorna för att få en glimt av alla dessa ungdomar som spelar fotboll och gick genom stan. 787 lag och 16 nationer kommer hit...det ni :)
 Det är en del långväga ungdomar som också kom för att spela fotboll här i helgen. Fotbollslag kommer bl.a från : China, Kazakhstan, Ryssland, Spanien, Guatemala, Mexico, Samernas lag kommer för första gången i år från Sapmi.
 Spanien
 Guatemala
 Mexico
 Finland
 Skellefteå :)

 Från Sapmi kom för första gången ett lag till PSG:) Alla samer var så fint klädda. Önskar nästan jag vore same så jag skulle få gå klädd i deras fina dräkter som bär.:))

 Sist av alla i tåget kom vårt eget lag: Piteå IF:))
Det var spännande för alla undomar när dom kom och gick förbi en cykelpolis som stod och höll koll på bilisterna när alla dessa skulle passera. Det blev många high five för polisen :-))

En trevlig kväll för oss i strålande solsken, mycket folk och mycket glädje:) Vi har haft en fantastiskt fin helg med mycket sol och mycket aktiviteter. Suuuuperhärlig helg:)

Nu är Piteå Summergames över för detta året.


Och jag är glad att dom hade så tur med vädret:)

9 kommentarer:

 1. Ni har sol och vi har regn. Ni behöver solen för att orka med vintermörkret. Kram

  SvaraRadera
 2. Skönt för er att ni hade sol, i mina hemtrakter har det regnat och blåst länge nu. Tycker synd om alla deltagare i Tall Ship Races som är i helgen. Men vi själva har det bra i solen 😎

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken stor fotbollscup.
  Kul med liv och rörelse på stan.

  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Härligt att vädret visade sig från bästa sidan med så många långväga finbesökare. Dom måste tycka det är märkligt att det inte blir mörkt på nätterna. Härligt med era ljusa nätter.
  Kramizar

  SvaraRadera
 5. Fina samekläder! Jag har lärt mig lite mer om samer på senaste tiden eftersom en av mina närmaste kollegor jobbar med nationella minoriteters rättigheter inom landstinget i Stockholm (jag jobbar ju på ett liknande sätt, men kring personer med funktionsnedsättning). Hälsningar från Polen! (Har hunnit över gränsen nu, är lite efter på bloggen ;))

  SvaraRadera
 6. Det var många lag och olika nationaliteter. Nästan som lilla Gothia cup. Kram

  SvaraRadera
 7. Härligt lyckat med Sol o Värme i norr!
  Det har vi också haft på vår Bobilstur :-)

  Ha det gott...Kram

  SvaraRadera