söndag 24 september 2023

Nu rök mina fina Dahlior

 När man är hemma så får man börja att ta hand om allt som ska rensas i trädgården såhär vid hösttid.

Detta tog en hel dag innan jag var klar med den rensningen.😅 och lite sorgligt att frosten hann nypa i dessa. Dom bilder jag har här är dom jag tagit under sommaren och vill spara bilderna på dom.




Såklart har jag plockat in lite buketter under sommaren också.
Jag älskar mina fina Dahlior.💞

Denna stora rosa har tyvärr fått knippe så den kommer att hamna i brännbara soporna.





Känns ändå skönt när allt detta jobb är gjord. Nu ligger alla knölar i varsin papperspåse nere i förrådet.
Nu är det rätt så tråkigt igen i blombänken utanför köksfönstret. 

Nu har ljungen fått flytta in i blomlådorna när sommarplantorna fick flytta ut 😊


Jag gillar hösten och nu kommer alla röda bladen i naturen, så vackert det blir då 

6 kommentarer:

 1. Åh Nej hade den fina Knippe. Då måste jag titta ordentligt på min också för den var väl från samma leverantör. Tur att det bara var en som fått det. Attans otur men ändå bra att du upptäckte. När man läser om alla sjukdomar som dessa Dahlior kan råka ut för, funderar jag om det verkligen är värt allt efterarbete som det blir. Att rengöra alla verktyg, kasta all jord och så klart även blommorna på brännbart. Än så länge har jag mina kvar i rabatten, då de fortfarande blommar så fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst jättetrist. Jag har fått kasta 2 stora knölar av 2 olika blommor :(. Jag har tänkt samma som du i år att inte spara knölarna utan köpa helt nya varje år, så gör jag med pelargonior också :) Det som är trist med att göra så med dahlior är att man kan få så många, stora och kunna dela på en planta och få fler. Dina var superfina också det såg jag när vi var hos er.Kramiz

   Radera
 2. Vilka fina dahliabilder. Vi hade dahlior när jag bodde i Varnhem och visst var det ett schå med dem men ändå kul när de kom år från år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom har varit helt underbara hela sommaren och folk har stannat och tittat på dom när dom cyklat förbi :) det är lite kul. Du har så rätt att det är jobbigt med dessa fina blommor också....om man inte köper nya knölar varje år :)

   Radera
  2. Så fina Dalior, jag fick en blomma i år, nästa år ska jag sätta dem i rabatten. Har ni skaffat hus?

   Radera
  3. Tack Maggan :) Plantera dom i rabatten då trivs dom bäst tror jag. Jo vi har flyttat från Piteå till Umeå för 2 år sedan och köpt en fd förskola. Behöver jag säga att vi trivs ;-) Kram till dej

   Radera