måndag 27 augusti 2012

Helg hos sonen med flickvän

Helgens utflykt blev till äldsta sonen med flickvän. Har längtat så efter dom, så det blev helt enkelt en resa på 22 mil, enkel väg för att få träffas. När vi kom på kvällen så kom dom till oss. Där vi satt och surrade till sena kvällen. Det var så jättetrevligt. Morgonen därpå kom sonen och hämtade oss med sin bil. Våran lilla nya pärla fick stå kvar på campingen:-)
Vi blev utskjutsade till en av Europas förnämligaste skulpturparker. Den ligger på området Umedalen. Det har tidigare varit ett mentalsjukhus, mellan 1930-1987. Och nu är det en företagsby. Första utställningen startade 1994. Från o med år 2000 genomförs Umedalens skulptur vartannat år. Det är 200 framstående Svenska och Internationella konstnärer som har genom åren ställt ut sina verk i parken. Det är nu inköpt flera av skulpturerna, därav den imponerande samlingen i parken. Det är 20000 besökare per sommar, och det är helt gratis att göra ett besök här.
Vi hade så tur med vädret. Sol heeeela dagen lång. Här är det kartläsning på gång. Hur vi skulle gå o vart. Vi började med läskbackshuset. Imponerande bygge. Tror det var ca: 1420 st backar.
Inne i läskbackarnas rike:)

I närbild, såg vi : att allas våra initialer var svetsade bredvid varandra:)
C,D,K,G,J. Att det kunde bli så:)

Här har jag och sonen kamera kurs:-) Jag fick låna Christoffer och Jonnas kamera. Jag hade glömt min mobil i husbilen. Jag som vill fota alla och allt.

I detta utomhusgym, hade killarna så roligt...ja vi också:-) Jag skrattar så gott när jag ser hur roligt dom har. Detta var tanken att man skulle använda efter joggingturen i skogen.... tänkte konstnären.
"Human Container"
 Här är det använt från brev av 8st alfabet..tex: arabiska, japanska, latin, grekiska, hebreiska mm
För att forma denna gubbe som sitter på stenen....bredvid mej:) :)

"Klassresa" en massa stolar ihopsvetsade

Här var det hängt en massa, massa, massa herr kavajer

Ett evigt fotande:)

Det var många liknande skulpturer runt parken.

Här har skulptören gjutit av sina egna skor i brons.

Ett stort stenblock som var kapat en smal öppning på ena sidan:).....
........Lite större på den andra sidan:) Lite lurad:)

Allt kommer att bli bra. Kul skylt:)

Efter vandringen i skulpturparken blev det picnic i parken i stan. Det var så fint väder att vi kunde sitta på filt och fika lite. Surt var dock att dom fick precis slut kanelbullar när det var min tur:(. Jag som älskar kanelbullar. De blev en maräng paj istället för min del. Efteråt blev det lite avslappnat mys med kaffe o dryck på altanen hos ungdomarna innan vi drog vidare på restaurang för lite intag av middag.
Dom har så fin uteplats till sin lägenhet. Med nyinköpta utemöbler.
Här bröderna två:) En mammas två ögonstenar.

Middagen åt vi på restaurang. Mina föräldrar ville bjuda oss alla...tusen tack igen för det. Ni är bara bäst. Det var så trevligt och gott. Sen avslutade vi kvällen hos sonen m flickvän, där vi spelade spel.
Dom hade ett nytt spel som handlade om resmål med tåg. Jag o Christoffer vann då ialla fall..ha ha
Vi spelar sällan familjespel. Men det är riktigt trevligt att umgås på det sättet.
Vi har haft en supertrevlig helg. Tusen tack igen.
Ha en fortsatt bra Måndag
Kram//D

1 kommentar: