fredag 10 augusti 2012

Kära husbils garage

Vi har sålt vår Adria på blocket. Det tog 3 dagar så var den borta från vår ägo. Där ser man vad blocket har för genomslags kraft. Vi ville ha en husbil med samma värme som tex Kabe. En vinterbil.
Så därför börjar jobbet om för kära maken...med eldragning i husbil och i garage delen:-)

Men ibland är det så svårt att få till det i husbils garaget. Vi är jätteglada över vårt stora packutrymme. Vet inte hur vi skulle klara oss utan....Nog för att jag vet att, ju mer utrymme man har, desto mera packar man med sig:) :)Vi har nu testat o testat hur man rymmer mest och bäst i garage delen. Undrar ibland hur alla andra packar i sina husbilar. Det ska vara praktiskt o lätt att kunna nå alla saker.

Men först måste det vara ström i bilen och i garagedelen. Min lilla elektriker vill så klart ha allt sånt klart först, innan han börjar packa in i bilen det som ska med.
Först alla elmaterial och verktyg som ska användas....
 .....sen börjar jobbet
Sen kan vi börja titta på packningsalternativ.-)

Vi har dörrar på var sida av bilen....detta är ett försök från ena sidan...med stång för att hänga kläder i mitten av garage delen. Det däremot är en bra sak att ha tycker vi.
....detta är försöket från andra sidan. En massa packlådor. Dessa sorterade vi och är en för grilltillbehör, toa och rengöringsmedel, spännremmar och div, regnkläder o stövlar tex. Var sak sorterat i lådor. Plus att dom är transparanta så man ser igenom vad dom innehåller.

Tur att Kjell gillar att fixa med husbilen. Och att han är elektriker. Det finns nämligen aldrig nog med uttag och 12 v uttag i husbilarna. Men sånt fixar han både lätt och snabbt. I helgen blir vår första tur med husbilen. Det ska bli riktigt trevligt:-) Vi är jätteglada över vår nya husbil:)
Vill gärna veta hur packar ni era saker ni ska ha med i er husbil?

Trevlig helg
Kram// D


10 kommentarer:

  1. Då har ni en hel del att pyssla med! Oerhört praktiskt med en elektriker i det här läget! Stort garage och bra lådor!
    Vi har delat in vårt garage i två halvor: på ena sidan kläder och på andra sidan teknikprylar. Såhär ser det ut i vårt garage:
    http://www.freedomtravel.se/2011/03/ordning-och-reda-i-husbilen/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo tack:) det finns en del att göra. Men det är bara trevliga saker. Det blir bra. Tack för att ni delar med er:-)ang garage inredningen.

      Radera
  2. Det är bara att gratulera!
    Kul att ni är nöjda!

    Vi är också supernöjda! Svindyr bil men jag säger att den är värd mycket mera!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla för gratulationen:) jo allt känns bra nu. Känns som vi fått allt vi saknat. Förstår att ni också är nöjda. Vet att Kabe kostar det är sant. Hoppas allt är bra.

      Radera
  3. Läser här Dessan om...(köper, byter- och säljerfamiljen) ha,ha.... men kul att ni verkligen inte ser hinder utan bara nya möjligheter. Grattis till er nya husbil och helgen kunde inte bli bättre för spännande utflykt. PS! Ta med den till veckan när ni kommer förbi, så får vi se pärlan. Hälsa mannen och ha de så gott. kram fr Ken

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det Kerstin. Visst måste man se möjligheterna, livet är kort. Man ska leva NU. Vi får se när vi ses om vårt smultronställe o nya pärlan är med:) ha det gott så länge. Kram

      Radera
  4. Så roligt att ha köpt Emmy bil och att ni kunde få den så snabbt. När vi köpte vår nuvarande bil fick vi vänta i mer än 4 månader. Vi sålde också vår gamla bil privat, det är mera lönsamt. Skönt att Kjell kan fixa så mycket. Vi satte in förvaring från Ikea och det fungerar jättebra. http://www.seniorerspekulerar.se/2012/02/12/stuvningsfack-i-bagaget/
    Hoppas att allt blir som ni förväntar er och att ni kommer att trivas. Grattis till nya husbilen! 3 M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla. Det känns rätt m husbilen här för oss. En helintegrerad istället för halv. Värme för vintetbruk...bara en sån sak:-)tack för erat tips också.kram

      Radera
  5. Grattis till nya bilen, vad är det för bil ni köpt, undrar "Nicke Nyfiken"?
    Kram Yvonné

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Yvonne:-) Det blev en helintegrerad denna gången. Kram

      Radera