onsdag 11 september 2013

Uppdateringar om vårt hus

Vi har verkligen fått ett par jätteduktiga unga killar som murar om teglet på vårt hus. Dessa två är inhyrda från Linbäcks bygg i stan. Joakim och Oscar. Dom är trogna och jobbar hela tiden. Jätte jätteduktiga är dom. Dom fick en praktikant..Erika som hjälpte dom bra:) Huset börjar ta sin form igen...men med vitt murbruk mellan stenarna istället för grått..som det var förut.
Först när teglet tagits bort...såg det ut som ett spökhus..
Men när teglet började komma på plats blev det genast bättre

På baksidan av huset var det samma sak...
..det såg ut som en rivnings plats...och i o för sig var det väl det...med det gamla murbruket som låg i högar. Och tegelstenarna...snyggt upplagda av våra duktiga murar killar:-)
Här på framsidan av huset..nedan på bilden... ser det ut såhär. Det är så nära som det kan bli, att bli klart. Det fattas en rad högst upp att mura på.....

....på farstu kvisten är det 3 rader som ska fyllas i med nytt vitt murbruk i det urfrästa raderna. Det blir klart i morgon. Oj vad skönt. Då får vi städa upp där också:-)

Idag blev det vitmålning på våran inglasning. Det har varit grått överallt på detta huset. Runt fönster och knutbräder, runt dörrar...till o men gråa hängrännor. Men allt det är på väg att försvinna. Allt trä målas vitt och det blir svarta hängrännor överallt runt huset...pust....men snyggare
Före var det grått och svart och trist...
FÖRE
....nu är det på väg att bli ljust och vitt. Ett andra målningsvarv blir i morgon.
EFTER:)

Det bästa med allt detta...är att nu kommer alla tegelstenarna på huset att sitta kvar på väggarna. Vi slipper oroa oss att allt ska börja släppa ...som det gjorde med den gråa fogen som satte tidigare. Allt är gjort så ordentligt som det bara går. Och vi är jättenöjda...för vi har fått ett nytt hus:-))

Kram// D


7 kommentarer:

 1. Oj, vilket lyft det blir. Jag gillar inte heller den vita stenen med gått murbruk. Vitt ska det vara, precis som det blir hos dig. Vi bor också just nu i den värsta byggarbetsplats. Om drygt en vecka är nog mina pojkar klara. Kram.

  SvaraRadera
 2. Det blir fint!
  Så som det skall vara!

  Men för övrigt så s----r jag nu mer i det mesta förutom bobilen:):)!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt att det börjar bli klart och att stenarna sitter kvar! Ljust och fint blir det, toppen.
  Kramiz

  SvaraRadera
 4. åh vad fint! Själv bor jag i ett grått, trist.... ;) mexitegel hus, men funderar på att måla det vitt. vi får se vad tiden utvisar :) Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken skillnad det blir! Toppensnyggt!

  SvaraRadera
 6. perfekt, nytt hus utan att flytta :)
  kramar

  SvaraRadera