fredag 30 januari 2015

Det kom en del snö

Det har väl snöat en del hos oss dom här dagarna, kan jag väl säga:) Så i går kväll när jag gick till kören var det lite till att plumsa i djupsnön, kändes det som. Jag var lite fundersam om min bedövning efter tandläkarbesöket o den påbörjande rotfyllningen skulle hålla i sig så jag inte skulle kunna sjunga. Men den slapp precis innan jag skulle gå till kören:)))
 När jag gick hem igår kväll såg det ut såhär ute.
 Det var inte många ute igår kväll 20.30 när jag gick hem. In mot centrala stan där vi bor.
Fotade hela vägen hem. Jag gillar detta oväder...jag tycker det är vackert. Men det är klart...jag behöver inte skotta nåt. Lite plumsande i snön var det allt. Men vi har inte heller haft så mycket snö i vinter. Men nu kom den ialla fall....snön.  Och det snöar ännu, nu på morgonen. Vår yngsta son som bor i stan ringde sin pappa i går kväll o erbjöd att hjälpa honom skotta på alla områden som Kjell har som sitt extra...att skotta på jobbet. Trots han är elektriker.  Dagis, äldreboende, badhus mm. Det var snällt av sonen att hjälpa till innan han skulle börja jobba själv kl 07.00. Visst är det ändå fint när det är så vitt. 

14 kommentarer:

Lennart sa...

Har sett att det är oväder på gång i Stockholm!

Kram

Aktiva Dagar sa...

Jag gillar ju också snön... Magiskt och mäktigt med naturens skiftningar... :) Utom om det är riktigt allvarligt oväder då... Typ med fara för liv och egendom... Det är lite annat...

Maggan och Ingemar sa...

Härligt med snö ....jag gillar att skotta snö även om ryggen ibland har strejkat. Antingen ska det vara kallt och snö eller minst +18 gr tycker jag :)

Millans Värld sa...

Oj så mycket snö ni har och jo även om jag inte gillar snö och vinter måste jag hålla med om att det är vackert.
I går hällregnade det här stor del av dagen, det var glashalt ute för att senare övergå till blötsnö för att under kvällen då det blev kyligare återgå till ren snö.
Här är vitt igen och det lär vara jättehalt då man nu inte ser hur det ser ut under snön.
Ha en toppendag!
Kram

Rolle o Carina sa...

Usch så mycket av den vita varan! Klart slipper man skotta så är det väl lättare då!
Men vi skottar än och börjat trötta på all snö :-)

Ha det gott o njut/Kram

JoY sa...

Såå vackert ni har det med all snö. Här har vi inte fått något och ändå pratades det om att det skulle komma. Fast det kanske kommer senare!
Kramiz

Kors och Tvärs sa...

Det måste ha vräkt ner hos er! Dock måste jag erkänna att det er vackert ut :p
Skönt att slippa skotta gårdsuppfarten - eller hur?
Kramar

Matts Torebring sa...

Någon skulle skrämma mig och sa, att det kan komma 1,5 meter snö på en timma där uppe hos er. Vi kommer snart och kontrollerar. En stor kram redan nu.

FREEDOMtravel sa...

Visst är det fint med snö! Jag (som alltid jobbat inomhus) har alltid gillat vintern mer än Peter (som slitit med en hel del utomhusjobb...)

Dessan sa...

Lennart: Jo jag tror alla drabbas just nu. Kram

Aktiva dagar: Visst är det så...om någon är i fara då kan det vackra förvandlas oerhört fort till tragik...

Maggan o Ingemar: Snön är vacker men det medför mycket jobb med den när man har hus i alla fall. Jag skulle hjälpa till o skotta hemma för 2 vintrar sedan..ramlade bakåt så illa att det small o smärtade massor...fick komma hos min kiropraktiker direkt...han fixade o jag blev hel igen efter några veckor...efter det vågar jag inte röra en spade:) Därför är det skönt slippa ha hus just nu:)) Kram

Millan: Tänk...vi bor inte så långt fr varandra...men vädret skiftar:)) Kram

Rolle o Carina: Visst njuter jag nu när vi inte behöver skotta...men vi har skottat i en masssa år när vi haft flera hus. Nu njuter ialla fall jag när det snöar...jag sitter inne o tittar på;)) Kram

JoY: Ni får nog också er beskärda del kära vänner:)) Kram

Anette: Jag njuter nu när vi slipper skotta infarten till huset:)) Men Kjell har en del ställen han måste skotta på jobbet...alla hjälps åt där. Men hemma behövs det inte skottas mer än på balkongen...om vi ids:-)) Kram

Matts: Inte har vi fått 1,5 meter snö ännu inte:)) Men om det fortsätter så vet man aldrig:)) Tror det är lugnt till ni kommer hit upp. Bara ni kör försiktigt:) Kram o välkomna

Freedomtravel: Jo det är fint...men för dom som jobbar med snön...dom tycker nog inte att det är så kul. Men dom har ju jobb :)) Förstår att Peter inte tycker det är kul när han jobbar ute. Det är som när Kjell jobbar ute. Synd om dom då.

V-backen sa...

Ingen kan väl gilla när det kommer så pass mycket snö, jag tycker att det räcker nu, vill inte ha mer snö.

Lena bloggar sa...

Vackra vintervyer osså blir det ju lite ljusare också ;-)

Ulla Widing-Berggren sa...

Tycker om snö, men väljer ändå värmen.....

Dessan sa...

V-backen: Tur att vi som bor här uppe i norr gillar snön. Det är riktigt härligt med 4 riktiga årstider.

Lena: Jo det är riktigt härligt:)

Ulla: Det kan jag förstå att ni väljer:) Det skulle vi också gärna göra någon gång....med husbilen då. :))

Skicka en kommentar