lördag 3 oktober 2015

Flyttnigen är klar

Hej o hå alla vänner:) I onsdags tog jag bussen hit ner till våra söner. Det var dags för båda sönernas flytt....samma helg:)

Det är inte ofta jag åker buss....så jag satte mig längst upp och längst fram på Norrlands kusten bussen.  Detta för att jag inte ville bli sjösjuk på bussen. Men flera gånger pratade jag nog högt...utan att veta om det. Busschauffören körde så jag trodde att vi inte skulle komma fram levandes. Han gjorde flera vansinnesomkörningar på dessa 22 mil som jag åkte. Oj så rädd jag var då. Trodde vi skulle frontalkrocka flera gånger. Men fram kom jag och äldsta sonen och barnbarnet mötte mig.
 Väl hemma hos äldsta sonen. Rullade deras kompis in med en stor lastbil för att hjälpa till med flytten. Den var stor och slukade hela deras lägenhets innehåll och förrådet. Såå smidigt :)
 Innan allt startade till 100 %. Så hann jag med att gå en promenad med söta barnbarnet vårat. Han somnade direkt och sov hela tiden vi packade allt i lastbilen. Det känns så härligt att våran äldsta son med familj har sitt nybyggda hus klart och inflyttningsdags denna helgen.
Så börjat utpackningen hos äldsta sonen. Mitt i allt hittade yngsta sonen en bräda han skulle testa:-)) Haha...i lastbilen dessutom.:)) På ett kick var hela bussen tom och vi sa hej då och rullade tillbaka för att fortsätta med yngsta sonens lägenhet. Morgonen därpå hämtade äldsta sonen med familj mej för att fortsätta flyttningen för lillebror. Yngsta soen var själv tvungen jobba ...men bara halv dag i går. Så vi började utan honom lite smått. Vi packade in i bilen...Nu är det fullt ! säger äldsta...Nej nej sa jag...det MÅSTE rymmas en kartong till i bilen. Det hör till saken att bilen var nog full sedan förut:) Han tittade snällt på sin mamma och sa: OK lilla mamma. Sen satte han sig fram bredvid chauffören Jonna och tog kartongen i knät...han såg ingenting där framme i bilen. Men det var så nära dit flyttningen gick så han stod ut:)) Söta son ...sa jag:)
Ingen rast och vila här inte...är det är flyttning 2 dagar på raken så är det bara att jobba till kroppen krachar....i alla fall min kropp orkar inte så mycket som alla andras. Det kände jag. Nacken skrek i går em. Så då får man lägga sig ner en stund. Mitt öga strular också. Hade dagarna innan varit hos ögonlägaren som stoppat in tår"rör" i tårkanalen. Så lite irritterat och rött är det.
Men medan ungdomarna höll på att förbereda flytten för yngsta sonen dag 2. Så kunde jag vila lite. Efter det var jag som en ny människa igen:) med nya krafter. I går kom även maken ner och hjälpte till med flytten.
Nu är allt på plats hos båda sönerna. Tack och lov. Dom är sååå glada och tacksamma att allt gått så bra och att vi kunnat hjälpa dom båda. Idag blir utstädningen av lägenheten och inköp av gardinstång för yngsta sonen, så gardinerna kommer upp i köket. En ny levande blomma ville han också ha i köket:) Sen i em ska vi umgås med äldsta sonen o hans familj. Jag trivs så bra här i Umeå. Här skulle jag kunna bo. Ja det vet jag maken också vill :) En härlig helg är det, trotss nackvärk, ögonskada och svullna fingrar...haha. Vad gör man inte för våra sötaste söner :)

Nu ska jag gå och få mig lite kaffe så man kommer igång idag också. Ha det gott

7 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Nu är du värd all vila....det tar på att flytta :) Vi har en flytt kvar och det är i december. Då ska sonens lägenhet vara klar. På onsdag drar vi söder ut mot sol och värme.
Kram på er

JoY sa...

Så duktiga ni har varit med alla flyttar. Grattis till killarnas nya boenden. Snart står nog en flyttbil på eran adress också hihihi
Kramizar

Anonym sa...

Så ni kommer med ert flyttlass snart till Umeå också ��
Kram Carina C

Lennart sa...

Så bra att det gick smidigt!
Vist är det underbart med barnbarn!

Kram

Matts Torebring sa...

Jag åkte med en busschaufför som styrde med vänster knä mot ratten och räknade sedlar med händerna. Fast rädd blev jag inte, det kändes som att han var född i bussen. Kram

Millans Värld sa...

Vad härligt för sönerna att dom har så fina föräldrar som hjälper dem när de behöver det.
Jag kan tänka mig att du behöver vila nu!
Varm Kram

Rolle o Carina sa...

Så bra att det blev klart med flytten!
Inget vi gillar alls,för mycket plock :-)

Ha det gott o njut...Kram

Skicka en kommentar