onsdag 24 oktober 2012

Jysk har brunnit

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Först en beställning på Jysk...några timmar senare får vi höra att hela butiken brinner och ett 40 tal brandmän har fått kämpa hela natten för att förhindra att Elgiganten som ligger vägg i vägg, också skulle följa med i branden. Men som tur var kunde Elgiganten räddas.
Detta är då resterna av Jysk huset. Känns lite tragisk att ett helt varuhus brunnit upp. Detta har hänt för ett bra tag sedan i Piteå. Hela Wallstens huset brann upp. Detta hände 1974. Huset stod mitt i stan o det var kritiskt. Tänk hur fort det kan gå att fler hus följer med i bränderna. 1976 brann nästa möbelvaruhus upp, Bloms Möbler, även dom mitt i stan. Sen var det vår Gymnasieskolas tur. 1989 brann Strömbackaskolan upp. Med skador för ca 150 milj kronor. Man hoppas att detta inte är nåt pyroman dåd. Tur är att ingen människa skadades i går, efter denna senaste branden. Vi bor några km fr stan, så vi kände inte röklukten.
Ha en bra dag

Kram// D

5 kommentarer:

  1. Oj, det är otäckt med bränder, tur att ingen människa kom till skada.
    Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo visst var det tur. Lite otäckt är det ändå med bränder. Kram

      Radera
  2. Visst är det jättläskigt!
    En villa brann ner i vårt område i våras!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Bränder är alltid otäck, ju närmare en själv desto värre. Vi har väl alla någon brand som upplevt på nära håll inpräntad på näthinnan. Det jag tycker är allra tråkigast är att vissa askruiner blir stående i åratal utan att något görs åt det. Ett sådant exempel finns längs E22 mellan Kalmar och Karlskrona dör resterna av en brunnen Pizzeria finns att beskåda sedan flera år tillbaka, måste vara deprimerande för grannarna. 3M

    SvaraRadera