måndag 28 juli 2014

Färjan//Ställplatsen i Berlin

Denna gången testade vi att åka färjan över till Sassniz, från Trelleborg. Bara 4 timmars åkväg. Kändes bättre för mig med min sjörädsla.:)
 Vi fick en skön övergång på bara lite krusigt vatten:))
 Vi kunde sitta ute på däck i solen och njuta....
 Vi kom fram i solsken och värme.
Väl framme i Berlin, parkerade vi på Wohnmobilpark Berlin/ Waidmannsluster damm 12-14...Där åkte stolar ut och vi njöt av den heta sommarvärmen som var där:) Häääärligt.

 Vi fick en karta som vi skulle följa när vi skulle till T-banan tex. Så jag o sonen åkte på en cykeltur för att se hur omgivningen såg ut. Jättefint i solnedgång:)


Det fanns naturligtvis båtturer man kunde ta om man var sugen att åka en sväng:) T-banan hittade vi också.
 Ett nytt hyreshusområde var precis byggt och dom hade vatten precis upp till balkongen på nedre plan. Dessutom hade dom en alldeles egen svan som simmade omkring utanför. Jättefint ställe:)

 Såhär ser ställplats infarten un från vägen. Här var det en väldigt dominant kvinna som drev detta ställe. Några av våra vänner som varit hit några veckor före oss blev inte så bra bemött. Hon var arg o skrek åt dom. Våra vänner hade inte förbokat, så dom drog vidare till Oranienburg istället. Där fanns också en jättefin ställplats enligt dom. Vi var väldigt förberedda på att bli utskällda av kvinnan också, när vi kom. Men som tur var så hade vi förbokat...så det gick ändå ganska lugnt till då....
Detta är då receptionen...i mörker:) Hon hade öppet 10-12 och 17-19. Lite dumma tider kanske när man vill checka ut på morgonen. Alla fick lägga en pant för att få en toanyckel. Och den nyckeln vill man ha till det sista. Men för oss gick det bra. Och vi trivdes med stället. Det var lugnt o fint.
Deciree o Kjell

4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt när hela havet ligger lugnt och man kan njuta på däck.
  Vad är det för fel på kvinnorna ni möter, som driver camping/ställplats? Först Limhamnskvinnan, där har jag insider info och där är dom inte trevliga, någon av dom!
  Och så nu denna kvinna. Tur att hon hade en "bra dag" eller så kunde hon inte motstå eran charm hihi
  Balkongerna längst ner ser ut att kunna få sjötomt i hela lägenheten när vattnet stiger!
  Jättefin bild på Herr o Fru från Piteå, söta ni är.
  Kramiz

  SvaraRadera
 2. Berlin är en trevlig stad!
  Finns mycket att göra där!

  Ha de gott!

  Kram från era trakter!

  SvaraRadera
 3. Berlin är fiint, synd om era vänner som råkade ut för den arga kv på Stlplz, dom är ju ofta ordningssamma o tar för givet att alla kan Ty o det kan man ju ;-) faktiskt vlir man då bemött korrekt, men lite mer serviceminded skadar aldrig en förväntansfull besökare :-)

  SvaraRadera
 4. Klokt av Kjell att ha adresslappen kvar på t-shirten, utifall att ni villar bort er. Kram & ha en trevlig resa.

  SvaraRadera