onsdag 5 augusti 2020

Mellanfjärden

När vi lämnade våra vänner så hamnade vi i Jättendal igen...jag gillar detta ställe för det är så lugnt o mysigt här och jag fick bestämma vart vi skulle stanna över natten.
 
Här fick vi en fin plats, alla el-platser var fullsatta men vi behövde inte el när vi hade så fint väder. 
Platsen med all service kostade 200 kr utan el.

När det är så fint måste man ta en groupie såklart😂lite grynig bild men nöjda ändå 

Här finns det mycket fåglar och dom flög runt  huvudet och även promenerade runt utan att vara speciellt rädda.
nog för att dom flyttade sig och vände baken till när jag kom för nära 😁
 
Vi tog en promenad runt stället.

Det är så fint och speciellt fint då vädret är så fint.

Här hade Kjell kameran och tyckte allt var jättefint och skulle fota hela tiden och allt 😄
Trots jag inte gillar att åka båt och vara på sjön så tycker jag vissa båtar är vackrare än andra. Denna var fin tyckte jag.
Över på andra sidan ser man ställplatsen där vi stod
Här finns en jättefin restaurang med sjöutsikt.


Här hittade vi en vacker skapelse som stod utanför butiken där vi skulle gå in och handla lite mjölk innan vi gick hem.
Det är en fin liten butik i gammal stil.



Rullrån med lakritssmak fanns det att köpa här😜Mums för för en lakritsfantast.
Fanns även med smultronsmak.

Där Kjell står finns en jättefin butik med handgjorda saker som bestod av ca 12 konstnärer som ställer ut och säljer sina saker.





Detta spelet med den grå mattan köpte vi förra gången vi var här.

Här kunde man köpa en byggsats för att göra sin egna tvålkopp.
På kvällen blev det en promenad mot trolska skogen..


Entren där man köper biljett.....trodde att man kunde gå in och titta hur det såg ut i år mot förra gången vi var hit men hade ingen lust att betala in mig när det var stängningsdax så det blev ingen skogspromenad.

Nöjde mig med att fota utanför. Har ni barn eller varför inte barnbarn, då ska ni åka hit och låta barnen vara med om berättelsen(teatern) i skogen och gå runt med dom o låta dom ta in hela historien. Det gjorde vi med vårt barnbarn när han var 3 år ....han tyckte att det var så spännande så han slocknade i husbilen när vi körde hemåt igen 💕...nu är denna upplevelse klar och vi fortsätter vidare...

Vi tömmer toa och gråvatten innan vi rullar vidare.😄👍

7 kommentarer:

  1. Ytterligare en mysig plats för övernattning efter kusten norrut! De där canadagässen kunde vi klara oss utan. De är verkligen en sanitär olägenhet i våra trakter. Den som tog hit de första till sin park visste nog inte hur illa det skulle bli. För visst är det Canadagässen på dina bilder??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo jag gillar att stanna till där vid just den ställplatsen/campingen. Dom är fina dom fåglarna men dom skitar ner rätt så mycket. OJ! det visste jag inte att det var så illa med fåglarna... Jo det ska det nog vara.

      Radera
  2. Hej på er i nya fina ”VANEN – PLÅTISEN”.
    Roligt om ni kan skriva lite grann om hur ni upplever skillnaden på BOBIL emot PLÅTIS. Det kan väl visserligen ta lite tid att märka vad som är bra och dåligt med de olika bo formerna. Men ni har ju möjlighet att jämföra eftersom ni har haft en stor Bo-bil och nu en liten fin Van. Förstod inte riktigt att man inte behöver ”EL” om det är fint väder. Och att bara parkera utan el för 200 kr är ju lite väl mycket! Hoppas ni får mycket skoj med er nya plåtis. Den kan ju kanske bliva lite kall att bo i på vintern där uppe i Norr som ni bor. Men har man bara vattenburen värme så funkar det nog lika bra som i en husbil eller bobil kanske.? Mvh. Maj Jan och LOKE.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej på er också :) Jo det kommer nog ett inlägg om det också var det lider. Jag har velat ha en Plåtis i flera år men vi har väl inte riktigt hittat vad vi velat ha, men har man haft en Carthago e-line så krävdes det lite tänka tänka först innan vi lämnade vår fina husbil. Kan väl säga att jag inte egentligen känner så stor skillnad annat än att toaskåpen är så mycket mindre än i e-linen. Nu ska maken göra x-tra hyllor så det blir kanon. Vi har vinterdäcken kvar eftersom dom inte ville ha dom nere i södern...vintertäcket till carthagon ska vi sälja och köpa ett nytt till Plåtisen. Kanske vi får testa en jokkmokksmarknad i vinterkyla :-)

      Radera
  3. Vad mysigt ni ser ut att ha på er resa norröver. En perfekt plats att stå på, fint väder och nära havet.
    Hoppas att ni fortfarande är nöjda med er plåtis.
    Kram till er och kör försiktigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har det verkligen superhärligt i denna lilla Malibu:) tänka vilken tur att vi är nöjda och inte besvikna...det skulle varit riktigt surt. Det är så härligt när vädret också är med. Känner ingen större skillnad mot stora Carthagon till Malibun :) Ha det fint ni också. Kram

      Radera
  4. Jag gick på båtbryggan och fick ta sneda kliv för att inte gå i skiten...det är sant att dom skitar ner.Vi bor som du vet i Piteå och det finns en tankstation på Ok här i stan, eller om man vill o är på rull finns det tankstation i Skellefteå. Vi snålar aldrig med värmen :-) jag vill ha varmt:-)) Som ni också vet så fick vi tillbaka vinterdäcken från Carthagon, och vi får väl se hur mycket vi kommer att använd Plåtisen vintertid. Vi har ett vintertäcke kvar sedan Carthagon som vi ska sälja och då blir det nog ett nytt till Plåtisen. Kram till er

    SvaraRadera